VIDEO- Paragliding fantastisk og farlig

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FgurmswIYBw[/youtube]

Paragliding er både flått og farlig. Og det finnes mange typer paraglidere som er en videre utviklet fallskjerm-

– I går fikk vi melding om at en person hadde omkommet i fjellet i nærheten av Chamonix. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Det eneste vi vet er at han krasjet inn i fjellveggen, opplyser politiet i Chamonix til VG Nett.

– I går morges forklarte noen klatrere oss at de så en paraglider i fjellveggen, sier sjefen for den franske gendarmeriets egen fjellredningstjeneste i Chamonix, Jean Baptiste Espachy.

VG nett får opplyst at den omkomne mannen ble funnet i en fjellvegg ved et sted som blir kalt for Red Needles, ikke langt fra alpinanlegget Le Brévent i Chamonix. Dette området ligger ved foten av Alpenes høyeste fjell Mont Blanc.

Familien varslet

Ifølge Utenrikdepartementet er familien varslet. De skal være på vei til Frankrike nå, opplyser politiet.

– Vi kan bekrefte at en norsk mann er funnet omkommet. Han ble funnet i Chamonix i Frankrike, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til VG Nett.

– Anbefaler ikke å fly alene

– Vår informasjon på dette tidspunktet er at han var alene. Vi anbefaler alltid å være flere sammen, men det er ikke noe krav til sporten, sier fagsjef Arne Håkon Hillestad i Hang- og paragliderseksjonen i Norges Luftsportforbund.

Hillestad bekrefter til VG Nett at paraglideren tilhørte Ålesund Hang- og Paraglider Klubb.

Han opplyser at det vil bli satt ned en kommisjon for å undersøke hva som har skjedd.

– Erfaringsmessig kan dette ta lang tid. Vi er avhenging av samarbeid med franske myndigheter, sier Hillestad.

Et populært sted

Paraglideren er en videreutvikling av fallskjerm som fant sted på slutten 1980-tallet. Den er en mellomting mellom fallskjerm og hangglider, men den har ingen stive deler slik som hangglideren.

Fjellet Mont Blanc er et populært sted for paraglidere.

– Det er en drøm for mange å fly fra Mont Blanc. Vi har tidligere ikke hatt noen dødsulykkker i området med norske piloter, sier Hillestad.

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10036179

2 thoughts on “VIDEO- Paragliding fantastisk og farlig

  1. Når man blogger om sånt som dette synes jeg det er ganske slappt og meningsløst å bare benytte en avisartikkel samt vise til en intetsigende youtubevideo. Ja, dette kunne jég gjort mye betre. Har du peiling på temaet? Vil du ha tips?

    1. Videoen er lagt til for å illustrere hva paragliding er. Det er det ikke alle som vet hva er- Så direkte meningsløst er det det ikke. At du synes at det er slapt for være din sak.

      V

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.