VIDEO- Dødsdømt uten dom

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lKyU6dqrbWE[/youtube]

ADVARSEL- STERKE BILDER!!!

Hva skal til for å hugge hodet av et annet menneske? I rus er en ting å ha det som jobb noe annet- Men du er rimelig på feil side av all sunn fornuft og handling når du er i stand til å gjøre noe sånt-

Og i land som Saudia Arabia er dette en vanlig avstraffelse for de som har begått en alvorlig forbrytelse-

Folk er nyskjerrige. De stimler sammen i tusen tall på Riyad store åpne plass utenfor Saudia Arabias hovedstads største moske´- 

Saudia Arabia er ett av svært få land som fortsatt utfører henrettelser offentlig, selv om antallet halshugginger går nedover. Henrettelsesstedet i hovedstaden Riyadh går på folkemunne bare under navnet «Chop Chop Square».

Ifølge Amnesty International har Saudi Arabia henrettet 19 mennesker i år mot rundt 70 i fjor. I 2008 var det hele 102 henrettelser.

Prosedyrene når en dødsdømt skal møte sin skjebne, er at bøddelen med sverdet stiller seg opp. De som skal vaske plassen i etterkant, gjør seg også klare.

Den dødsdømte blir deretter fortalt at han har syndet og derfor er skyldig i sin egen snarlige død. Han må fremføre «La ila la Allah» – muslimenes trosbekjennelse. Om han er for nervøs til å fremføre den, får han hjelp av bøddelen.

Dødsstraff er en helt vanlig avstraffelse i det svært så vakre men lite gjestfrie landet- Den oljerike nasjonen som er et av få arabiske land som har kongedømme, har svært strenge lover og regler der alkohol blant annet er strengt forbudt-

 Menneskerettighetsorganisasjoner, som Amnesty International og Human Rights Watch, har gjentatte ganger uttrykt bekymringer angående menneskerettigheter i Saudi-Arabia, bekymringer som har blitt avfeid av den saudiske regjeringen. Saudi-Arabia er det eneste landet i verden der kvinner ikke kan kjøre bil eller stemme ved valg. Det praktiseres også dødsstraff for homofile.

NRK´s Sidsel Wold i Riyad- forteller:

«Jeg har hørt at ikke-muslimer blant publikum dyttes frem, slik at den dødsdømte skal se en hedning før dødsøyeblikket, noe som skal sikre ham en plass i helvete.

Enkelte ganger er den dødsdømte så redd at vedkommende verken kan sitte eller stå ordentlig, det vanskeliggjør jobben, opplyser bøddelen nøkternt. Tidligere var det lov å bruke pistol i avrettingen, men dette er nå forbudt.

Bøddelen kan fortelle at om han henretter fire, fem, seks stykker etter hverandre, går det på rutine. Han trenger ingen pauser mellom henrettelsene.

Også Abdulla Al Beshi’s far var bøddel, og nå lærer han opp sønnen til å arve dette noe spesielle yrket.

At jeg eventuelt blir brakt frem til første rekke og skal se blodbadet på nært hold og i tilfelle medvirke til at en fallen sjel ikke får nåde, men sendes til evig pine,

Ja, det gjør meg ganske uvel.»

Man kan ikke annet enn å bli skremt bare av tanken- En flaske god rødvin glemt i kofferten. Man blir dradd ut av hotellet og bort på » Chop Chop square » før man rekker å skjønne hva som er i ferd med å skje- Et forferdelig land, med grusomme lover- Her har Amnesty International en enorm jobb å gjøre!

En sterk kontrast til luksusfengslet i Halden, med flatskjerm på hver celle…

 

http://www.amnesty.no/

 

Men i mange andre land der avstraffelser finner sted- er det ofte man dømmer folk til døden uten nevneverdig rettferdig rettergang.

 Det øverste Råd styrer det meste. Der av en sjeik for hver av de 7 emirater-  Det er de elste, presteskapet, og diktaturet som bestemmer og du kan bli halshogd i Saudi Arabia for å ha tatt med alkohol inn i landet. Hvilket er strengt forbudt.

Og du kan bli hengt eller steinet i f.eks Iran og Irak for forselser som ikke ville vært i rettsapparatet her i Norge- I Iran er det ayatolla Ali Khamenei som er øverste leder- http://www.dagsavisen.no/utenriks/article422328.ece

Og Irak er det blit lengre mellom selvmorsbomberene- men Irak er fortsatt et land i krise, helt ut av kontroll- Til tross for at mange av de øverste lederene i Al Qaida nettverket er tatt, likvidert eller forsvunnet-

Irak styres av President Jalal Talabani- 

Som statsoverhode har Talabani arbeidet for å samle Iraks ulike etniske og religiøse grupperinger. Han har også drevet aktivt diplomati i verdenssamfunnet.

Som første kurder noen sinne har han deltatt under samlinger av statssjefene i den arabiske liga. Han har flere ganger besøkt Ankara for å forhandle med tyrkiske myndigheter, og har vært en hyppig gjest i Washington såvel som i Teheran.

4. august 2008 gjennomgikk Talabani, som lenge har hatt dårlig helse, en hjertoperasjon ved Mayo-klinikken i Minnesota.

Dette handler om religion… Religionen tar livet av fler enn den frelser….

– Iran planlegger å gjennomføre henrettelsen mens vi feirer jul. Dette er kynisk misbruk av julen, mener menneskerettsaktivist Mahmood Amiry-Moghaddam.

Ifølge meldinger fra Iran skal Habibollah Latifi, en kurdisk politisk fange, henrettes søndag 2. juledag, varsler Iran Human Rights-

Og han er ikke den siste-

Også i USA henrettes det stadig flere mennesker, og flest i Texas-

Hvem kan stille seg til rett over og ta andres liv?

ER DU FOR ELLER I MOT DØDSSTRAFF?

 

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10012914

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10020421

 

6 thoughts on “VIDEO- Dødsdømt uten dom

 1. Den som kunne trengt litt henretting er Ahmadinejad og den kødden som skal være religiøst overhode i Iran.
  Hvordan er det mulig for folk å bli så inni helvete jævlige?

 2. Du kan så si.Men jeg tgror det komer av at de er fullstendig hjernevaska av det islamske regimet.Og muslimer legger skylda på all elendighet på vesten.Sier vi at henrettelse skjer,benekter de dette og kaller det vestlig propaganda….Og dette slipper vi ukritisk inn i landet vårt,så snart får vi det her også.Se bare på hva som har skjedd på Grønland i Oslo.

 3. Tror ikke du kjenner noen Iranere i det heletatt når du uttaller deg på denne måten.
  Ifølge IMDI Iranere er den gruppen blandt alle andre flyktninger/innvandrere som har størst antall personer med høyere utdanning, lavest kriminelle og er minst relligiøse.
  Du kan finne mange andre linker på nettet som støtter påstanden.
  Iraner var den eneste folkeslaget i midtøsten som gikk ut i gatene i millionstall og demonstrerte mot diktatur regime og for frihet og demokrati.

  http://www.youtube.com/watch?v=SNocyz1NRjA&feature=related

  Som den største emperiet verden har sett til dagens idag var Iranere/Persere for mer enn 2500 år siden, også den første som grunnla demokrati og loven om menneskerettighet i verden, så ikke tro at det er vesten som har æren.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Cyrus_the_Great

  Det som skjer idag i Iran er like mye uakseptabel, vanvittig, galt, forferdelig, proveserende for hver og en Iraner som er for deg.
  Heldigvis vet vi av erfaring at ingen diktatur lever evig og den Iranske regime er heller ikke noen unntak og når den forsvinner så forsvinner også relligionen Islam fra Iran.
  Bare vent og se…

 4. Hei Vargas12.com.
  Mitt innlegg var ikke rettet mot deg, men mot Hilde barbro, sorry burdte kanskje nevne det før jeg skrev innlegget:-) Ellers er jeg også 100% enig med deg.
  Men du burdte vite at vi er veldig aktive både I og utenfor Iran for å finne en løsning som kan hjelpe oss med å befri landet og folket fra disse blodtørstige mullaene som styrer landet.
  Forresten takk for en fint innlegg…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.