VIDEO- La de homofile og lesbiske i fred

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G4j4W-19IBY[/youtube]

Paraden ble søndag ettermiddag angrepet av demonstranter som kastet bensinbomber mot politiet i retning menneskemengden som toget i den serbiske hovedstaden. Minst 40 personer skal være skadet, hvorav to er politifolk.

Det er en skam at vi i 2010 skal oppleve opptøyer og vold fra regjeringsmakten pga sin legning- Det er en stor forbanna skam!

Demonstrantene ropte «Død over homofile» mens de forsøkte og trenge seg inn i paradetoget. Flere tusen politifolk har sperret av gater for at marsjen skulle forløpe så fredelig som mulig. Flere personer er blitt arrestert.

De siste dagene har Serbia vært preget av stor oppstandelse i forbindelse med homoparaden som arrangeres i dag. Den har vært offer for mye motstand, og i går ble det arrangert et protesttog mot å arrangere en slik parade i hovedstaden. Minst 10.000 personer deltok i protestmarsjen.

I Norge har vi heldigvis kommet lengre, men det er også stor motstand mot lesbiske og homofile her hjemme. Det må komme fra uvitenhet og dumskap etter min mening! La et hvert individ få lov til å ha seksuelt samkvem med hvem man vil og med hvilket kjønn man vil. Det er ikke mulig å ha et samfunn basert på å ha lover og regler for hvem man skal være sammen med-

I fjor ble et homofilt par overfalt på Grønland. I år tok de homofile bydelen tilbake.

– Dette er en stor dag for meg! Det er viktig at vi står på og viser at homofili er en menneskerettighet. Så, her kommer vi Grønland, sier Alexander Kalthaw-

Det er mer liberalt å være lesbisk og homofil i Norge enn noen gang- Og lurer du på om du skal komme ut av skapet nå? Gjør det nå! Bruk tiden fornuftig framover til å frigjør deg selv. Du vil få det så mye bedre enn å gå inne med følelser og redsel for hva som kan skje. Mister du venner, blir du støtt ut av nærmeste familie osv?

Jeg har ingen fasitsvar, men jeg tror de aller fleste vil støtte deg, forstå deg og respektere dine følelser. Det er ditt liv, gjør det beste for deg! Livet er for kort til å gjemme seg bort-

Det er sikkert ikke bare enkelt å være ung og usikker, heller ikke å være ung og sikker heller. Men dagens samfunn er mye mer åpent for, og forståelsesfullt for åpne lesbiske og homofile- Og siden det denne uken er skejve dager i Oslo så vil jeg slå ett slag for dere som ikke står fram, men har skapdøren på gløtt.

Hvorfor ikke bruke denne helgen til åpne livet ditt, ikke minst for din egen skyld?

Her er en glimrende nettside som kanskje kan gi deg noen tips og gode råd på veien:

http://www.skeivungdom.no/

Og møter du homofober, tilgi dem- de vet bare ikke bedre…

La de homofile og lesbiske få lov til å demonstrere i fred akkurat der det måtte passe de-

Hvorfor kan ikke de som har annene legningen enn hetrofil få lov til å leve ut sin legning? Hva er det med homofober som skal tre sine holdninger på andre! Det gjør meg forbannet!

 over 5000 serbiske politistyrker befinner seg i Beograd sentrum.

– Demonstrantene er anslagsvis 500, men de klarer å stelle i stand mye bråk – og jeg har observert mange voldelige situasjoner. Hvorvidt noen er kommet alvorlig til skade, kan jeg jeg ikke si noe om i øyeblikket, sier Kahrs.

Dette er den første homoparaden i Serbia siden 2001, da marsjen brøt ut i voldelige sammenstøter provosert fram av fra høyreekstreme homomotstandere.

En av aktivistene fra Obraz mener følgende er det beste mot homofili:

– Den beste medisinen de kan få er en kule i hodet, sier han.

En av de vakreste byene i Europa skal være sentrum for en homoparade som tusenvis av politifolk har fått i oppdrag å stoppe, med tåregass blant annet-

Serbisk politi har støtt sammen med demonstranter som prøver å forstyrre  en homoparade i den serbiske hovedstaden.

Ifølge BBC skal det ha blitt kastet både bensinbomber og steiner på væpnede politistyrker, og flere demonstranter har forsøkt å bryte seg gjennom sperringer som er satt opp for å holde aktivistene unna selve paraden.

Homofili er fremdeles svært tabubelagt i det religiøse og konservative landet, Serbia- dessverre!

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10025383

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10025372

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10002326

15 thoughts on “VIDEO- La de homofile og lesbiske i fred

 1. kan ikke tro at slikt forsatt skjer i 2010, at man faktisk bruker tid og krefter på å hate homofile, enn å støtte og være menneskelige..

  men det er viktig at folk med et godt hjerte og vett i hodet bryr seg..

 2. Hvorfor kan ikke hetrofile også demonstrere og gå i tog for å vise sin sexuelle legning? Hvis det så normalt å være homofil, hvorfor da gå og demnostrere dette? Det er jo lissom helt normalt? Tror de liker å demonstrere bare for å få oppmerksomhet. Husk at ikke alle sexuelle legninger er akseptert heller. Det er mange forskjellige av dem og som ikke regnes som normal oppførsel. Skal disse også få lov til å demonstrere? Mange av disse legningene regnes som en psykisk sykdom, akkurat som homofili gjorde for noen år tilbake. I dag er det legalt å være homofil. Skulle jaggu ikke forundre meg om det blir legalt å være pedofil og nekrofil også om noen år. Dette er også sexuelle legninger og man skal ikke diskrimineres for sine seksuelle legninger heter det jo.Så jeg sier, hvorfor bruke bruke tid og krefter på å hate pedofile og nekrofile, enn å støtte og være menneskelige mot dem……Med en slik uttalese så blir jeg straks uglesett, akkurat som man gjorde for noen pr tilbake når man tok homofili til forsvar.

  Jeg skjønner imidlertid Viktoria som er jente fordi jenter ikke finner bedre «venninder» en homofile menn. Der har jentene en «mann» og en «jente» på en og samme person…hehe…så jeg skjønner deg der.

  Folk får være som de er og liker man kloakken, så liker man kloakken. Slik er det bare!

  Jaja, det er en gal verden vi lever i.

 3. «Homofili er fremdeles svært tabubelagt i det religiøse og konservative landet, Serbia- dessverre!»

  Det er ikke tabubelagt i det hele tatt. Hvis du leser gjennom teksen en gang til, så er det myndighetene som VIL at paraden skal gjennomføres. De som er i mot det er folk som ikke veit bedre. Det er folk som «lever» på gata, og som skal tøffe seg. Syns ikke en dritt om sånne folk. Alle vi er mennesker. Jeg selv kommer fra hovedstaden av Serbia, Beograd. Har bodd der i 18 år. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om en person er homofil eller heterofil. Jeg har venner som er homofile her i Norge, og det er like gode venner av meg som alle de andre. Så det er ikke vits å stemple hele landet som homo-hatere. Det er bare noen prosent av 4-5 mill som bor i Beograd som er det. Har også hørt at det er en del folk fra andre land også, som har kommet til Beograd for å «banke» homofile…

  1. Her er det ikke bare ungdommer som skal tøffe seg- ungdommer har vel ikke tilgang til tåregass? Her er det politiet i landet som er med på å stoppe homo- paraden. Det er meget tabubelagt å være homofil eller lesbisk i Serbia.
   Men jeg er enig med deg at alle må få lov til å være av den legning man vil- For det er det ingen som har noe med-

 4. Akk som Meg Selv sier : Folk får være som de er og liker man kloakken, så liker man kloakken. Slik er det bare!

  Jeg kunne aldri tatt en dude i bak ingangen. men det er folk der ute som liker det. Så om dem tar gutter, så er det bare flere jenter for oss andre 😉

 5. Vargas12, du skulle likt å vist hva man kan få tak i der! Uansett hvor gammal en er.
  Det er homofile som ville ha paraden. Det er Demonstranter som ville stoppe dem! OG det er politiet som brukte tåregass til å stoppe demonstranter, som ville stoppe homofile å ha paraden. Husker godt år 2001, første Gay Pride Parade i Beograd. Jeg var i parken og spilte fotball med venna mine, mens noen andre bekjente skulle tøffe seg og dro til sentrum av Beograd for å «banke» homofile. Vi lo godt av dem, og fortsatte å spille fotball.

  1. Jeg vet godt det er litt av hvert å velge i- Jeg har vært i Beograd. Men jeg kan ikke huske å ha sett så mange hverken åpne lesbiske eller homofile. Men det vet du best som har bodd der:)

 6. Har akkurat diskutert detta med faren min. Gay Pride Parade har vært, rundt 12 tiden i dag. Men så er det fortsatt Demostranter og politiet ute. Demostrantene har ødelagt byen for over 1 mill Euro! Det er over 100politi som er skadet. Av Demostrantene. Der ser du Vargas, det her har ingeting med Gay Parade å gjøre lenger, den har vært kl 12 i dag. Dette er kun folk som har ikke en dritt annet å gjøre, som ødelegger byen som dem lever i… Jeg syns at dette er så idiotisk gjort av dem… Politiet gjør jobben dems bare, dem må få fred på gatene nå igjen.
  Har sett noen homofile i Beograd jeg, mye man kan se på 18 år hehe

 7. Jeg har ingen ting mot homofile, de må få med sin legning.
  Det jeg har imot er at de absolutt må ha disse paradene rundt omkring, for å provosere, jeg ser ingen annen grunn til det.
  Vi som er hetrofile har intet behov for å markere oss på den måten og det synes jeg ikke de homofile har heller nå da de er akseptert i samfunnet.
  Så skylden for de opptøyene som kommer ligger helt og holdent på de homofile og deres markeringsbehov.

 8. Jeg lese ikke skikkelig korrektur.
  Første linje skal være:
  Jeg har ingen ting mot homofile, de må få leve med sin legning.
  Sorry!

 9. RE: «Deg selv»

  Offameg, alt jeg kan si er stakkar deg som sammenligner homofili med det å være nekrofil og pedofil. Homofili er kjærlighet mellom to mennesker som velger det selv, bare sånn i tilfelle du ikke forstår det, det virker jo ikke sånn. Og det å si at mennesker må få leve som de vil, men dra en så sarkastisk kommentar som «liker man kloakken så liker man kloakken». Visste du at det finnes noe som heter analsex mellom hetrofile par også?

  RE: «Hvis det så normalt å være homofil, hvorfor da gå og demnostrere dette? Det er jo lissom helt normalt?»

  Jeg kan gi deg ett lite innblikk i hvorfor; vi lever i en fordomsfull verden der mennesker blir mobbet, banket opp og til og med drept pga sin seksuelle legning, hadde det bare vært så vel at det var like «normalt» og godtatt å være homofil som hetrofil så hadde ikke dette vært tilfelle, har du noen gang blitt diskriminert av å være hetrofil? Lite sannsynlig…Du kan sannsynligvis gå gjennom gaten hånd i hånd med kjæresten din helt i fred, uten å få ekle kommentarer slengt etter deg? At de homofile og lesbiske har EN dag i året der de kan være synlige og være seg selv, er det virkelig så fælt for deg å takle? Ja, nå er det jo noen mennesker som drar det litt langt i paraden, men sånn er det vel med alt…dersom du selv har vært vitne til paraden, så vet du nok at det er ikke bare halvnakne menn i lakk og lær som er innvolvert i paraden, noe media som regel velger å rette fokus mot hvert år. Det handler om mer enn dette, du kan blant annet se alle slags mennesker, foreldre, barnefamilier, politikere osv. som støtter homofili, du kan se politiske kommentarer om menneskerettigheter, en kan se at homofile og lesbiske kan være hvem som helst. Det å være synlig og vite at en ikke er alene som homofil i denne verden og samles en gang i året for å vise og se at du har støtte rundt deg er jo en veldig fin ting i en verden så full av hat. EN dag i året der homofile og lesbiske kan gå nedover gata hånd i hånd med sin partner uten å føle at noen dømmer dem, uten å være redd for å bli angrepet, eller få slengt ekle kommentarer etter seg. EN dag i året til å føle seg «normal».
  Du kan gjøre dette hver dag om du vil uten å bli diskriminert. Dersom de homofile og lesbiske har en dag der de kan føle det du føler hver gang du går hånd i hånd med kjæresten din i offentlighet, er det virkelig så fælt?

  Hvis en sier at mennesker må få være seg selv, la det komme fra hjertet, ikke si det bare fordi du prøver å overbevise deg selv om at du er en åpen person som godtar mennesker som de de er. For all del, dersom du er så åpen som du påstår at du er, så ikke prester å si at pedofili og nekrofili er det samme som å være homofil. Homofili er ingen sykdom, og heller ingen grusomhet slik som pedofili er, og på toppen av alt prestere å si at du er nytenkende og at en dag vil mennesker se det slik du ser det. Jeg ville sagt at du faktisk henger TILBAKE i tid, det er jo faktisk tankegangen din vi har gått BORT fra i år 2010. Det var faktisk først i 1972 at det ble avkriminalisert å være homofil i Norge, heldigvis lever vi i ett land som har fått med seg at det er ingen kriminell handling å forelske seg i en av samme kjønn, her går kjærligheten begge veier, hva er galt med det? At et voksent menneske derimot forgriper seg på ett uskyldig lite barn og tar fra det barnet en verdi som er ment å være noe vakkert i livet er jo uhørt. Bare det at du kan si at det er sammenlignbart er jo helt på viddene, jeg tror nok du må tenke deg om før du presterer å si noe så horribelt som at om noen år er det vel lovlig å være pedofil også. La meg si deg: Det kommer aldri til å skje, tror du virkelig det, så tror jeg nok at du trenger alvorlig hjelp kjære deg.

  1. Takk for kloke ord og langt innlegg Elise- Noen kommenterer på blogger for vise sin ignorante uvitenhet, og dunhet. Flere burde vært beskyttet mot seg selv-

   Jeg er selvsagt helt enig med deg!

   Takk igjen!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.