VIDEO- Sterke bilder fra WikiLeaks-lekkasjen

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ct_ixm21qPA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rz7UNxnOI3M[/youtube]

Stadig ny informasjon dukker opp i kjølvannet av WikiLeaks-lekkasjen, som omfatter 400.000 hemmelige dokumenter fra okkupasjonen av Irak.

New York Times, en av avisene som har fått tilgang til materialet i forkant av publiseringen, hevder at loggene forteller at irakiske fanger har fått verre behandling av egne landsfeller enn av amerikanske soldater. Dette til tross for avsløringene som kom i forbindelse med den grusomme frangebehandlingen i Abu Ghraib-fengselet.

Her er det mange soldater som kan gremmes over jobben som er gjort. Og det kommer til å bli an oppvask etter disse avsløringene i det amerikanske forsvarsdepartamentet- Soldater utplassert i Irak og i Afghanistan gjør mer eller mindre som de vil- grov vold, tortur og voldtekter er den røde tråden-

» Drepe er bedre enn Sex » uttalelsene til norske soldater er alvorlig nok, men blir satt i skyggen av de siste avsløringer-Også Irakiske soldaters navn – som har hjulpet USA i krigen mot terror- er blitt lekket.

– Vi har ikke hatt mulighet til å gå gjennom rapportene som WikiLeaks har lekket ut i detalj, men de øker vår bekymring om at amerikanske myndigheter brøt internatsjonale lover når de uten videre overleverte tusenvis av anholdte personer til Iraks sikkerhetsstyrker, som de viste drev med tortur og mishandling i sjokkerende stor grad, sier Amnesty Internationals direkør for Midtøsten og Nord-Afrika, Malcolm Smart.

USA har sett bort når irakiske styrker har torturert, drept og voldtatt, viser nye Wikileaks-dokumenter. Der kommer det fram at USA lot være å etterforske flere hundre rapporter om overgrep, tortur, voldtekter, og til og med drap begått av irakiske politimenn og soldater. Det ser ut som irakerne begikk systematiske overgrep og at de som regel ikke ble straffet, skriver den britiske avisa The Guardian.

Disse sjokkerende avsløringene er nok litt mer enn hva president Obama kunne forestille seg- når han valgte å gå til det skritt å bli verdens mektigste mann. Han må ta det alvorlig, han må rydde opp ASAP. Og sørge for at verdenst største militære enhet rydder opp internt- Når det er sagt så må det finnes folk som er med på å spre disse bevisene, og da kan man begynne å lure på hvem snakker, og hvordan får WikiLeaks tak i informasjonen?

Er man i besittelse av, eller vitne til tortur eller voldshandlinger mot sivile- så er du pr definisjon medskyldig-

Mer en 15.000 sivile døde i tidligere ukjente trefninger. Amerikanske og britiske myndigheter har tidligere hevdet at det ikke finnes noen offisiell oversikt over sivile ofre, men dokumentene viser at blant de totalt 109.000 drepte var 66.091 ikke-stridende.

Dokumentene, blant annet legerapporter, viser omfattende overgrep mot fanger.

Fanger har blant annet blitt lenket og fått bind foran øynene før de har blitt hengt opp ved håndleddene eller anklene. Deretter har de blitt pisket, slått, sparket og blitt utsatt for elektrosjokk. Seks rapporter ender med at fangen dør.

I krig er all ting tillat- men dette vil for alltid stå som en skamplett for det amerikanske og det britiske militære- 

Kilde

http://www.dagbladet.no/2010/10/23/nyheter/utenriks/irak/irak-krigen/wikileaks/13968932/

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10025728

5 thoughts on “VIDEO- Sterke bilder fra WikiLeaks-lekkasjen

 1. Ja, huff a meg, dette var sterk kost. Tror jeg steker meg en pølse med sennep på jeg. Bloggen din er forresten jævlig dårlig. Takk.

  1. He he Kåre! Du er stadig innom min fantastiske blogg og kommenterer at den er så dårlig- hvorfor er du innom og kommenterer så ofte da? He he snakk om pingle asså!
   Du må jo komme med en begrunnelse da vet du- Eller blir det for vanskelig for deg kanskje?

   Du må gjerne være uenig med meg, men du bør gi en forklaring på hva du syenes er så ræva!

 2. Er nok ikke noe særlig ræva med denne bloggen, ren sjalusi vil nå jeg tro – for bloggen er ganske enkel og ryddig og med grei info. Liker’n jeg 🙂

 3. Det var dype tilbakemeldinger på «sterke bilder».
  Vestlig sauemasse ønsker ikke å se sitt speilbilde.
  En typisk vestlig gris fortsetter å ete sine pølser etter å ha sett bilder av jøde-vestlig terror på frem med jord, for så å drite, ta en stand-up pille og knulle hvis han klarer det med kjemisk hjelp.
  For et verdig liv!
  Vestlig sauemasse er dypt fornøyd med jøde-vestlig væpnet ran av Midt-Østen som sikrer deres lønninger, pizza på sofa og pisspreik på zombi-TV.
  For et herlig grise-liv!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.