VIDEO- Trekk ut nå!

 

youtube]http://www.youtube.com/watch?v=trdhHeYhXho&feature=fvw[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mD54IuutGR4&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RFoxC0Re4SY[/youtube]

NORSKE SOLDATER I NYE KAMPER

Soldatene fra det norske mentorbidraget (OMLT) var på patrulje ved landsbyen Qutani sammen med afghanske soldater da de ble angrepet av opprørere med håndvåpen i går formiddag.

Ifølge Forsvaret oppdaget soldatene opprørere som hadde gått i stilling i skyttergroper i åsene rundt landsbyen. Soldatene fra den afghanske hæren (ANA) besvarte ilden med bombekastere, og flere opprørere skal ha mistet livet i trefningene.

Det er bare et tidsspørsmål før det smeller på nytt i Afghanistan, med norske soldater som offer. Debatten har så vidt stillnet. Men får vi norske soldater på dødslisten så vil det bli ny debatt. Så lenge situasjonen er så spent som den er, og de norske soldatene befinner seg i de mest spente områdene så er det bare snakk om tid.

HVEM DØR NESTE GANG?

Er det ikke på tide å bruke sunn fornuft og trekke ut før flere norske unge friske menn og kvinner blir sprengt i fillebiter av Taliban?

At unge friske menn skal rives vekk på denne måten. Til bunnløs sorg og fortvilelse for alle pårørende og etterlatte. Hva er vitsen spør man seg? For den gode sak? For å få slutt på krig og terror? Hvor lenge skal man gjøre et forsøk på det?

Hvis jeg hadde hatt en sønn i vernepliktig alder som ville reise til feks Afghanistan- så ville jeg ha gjort alt jeg kunne får å hindret han i det. Pga den store risikoen det hadde vært. Men hvor egoistisk hadde det vært?

Fordi jeg er inderlig glad i min sønn så skal ikke han utsettes for risiko. Bestemmer jeg. Men hvis han ville gjøre det, for den gode sak. For Konge og Fedreland. Er det feil av meg å stoppe han?

Det Afghanske folk trenger all den støtte og hjelp de kan få og FN gjør en glimrende jobb med sin tilstedeværelse. Men jeg har ingen sønn og miste! Jeg vil ikke at han skal måtte miste livet for den godes sak- Hvor egoistisk er det? Må jeg velge?

Er det på tide å trekke ut styrkene fra krigssoner verden over? For det er jo ingen foreldre som vil miste sine barn. Ingen foreldre har noen barn å miste, ei heller for den gode sak. Mot krig og terror.

Det er så trist og meningsløst. Og hva skal foreldre gjøre når deres sønner og døtre velger den vei, å risikerer livet i det Norske forsvar for å kjempe mot Taliban og andre terror grupper? La de reise- eller kjempe med nebb og klør for at de ikke skal utsettes for så enorm risiko som å delta i krig? Andre kan dø- men ikke mitt barn- er ikke det egoistisk å tenke sånn?

Jeg sitter med langt flere spørsmål enn svar i denne forferdelige og meningsløse krigen. Og hvor mange flere Norske soldater skal vi miste før de norske styrkene endelig trekkes ut?

Jeg mener nok er nok- og jeg håper at forsvarsmininster Faremoe tar tak. Denne krigen har ingen vinnere hverken på kort eller lang sikt. Vi er dømt til å tape og kan ikke kaste bort flere liv nå-

Ifølge kilder VG har snakket med, var veibomben så kraftig at store vrakdeler fra det syv tonn tunge kjøretøyet var slengt så mye som 50 meter bort fra sprengstedet.

Fordi jeg er inderlig glad i min sønn så skal ikke han utsettes for risiko. Bestemmer jeg. Men hvis han ville gjøre det, for den gode sak. For Konge og Fedreland. Er det feil av meg å stoppe han?

Det Afghanske folk trenger all den støtte og hjelp de kan få og FN gjør en glimrende jobb med sin tilstedeværelse. Men jeg har ingen sønn og miste! Jeg vil ikke at han skal måtte miste livet for den godes sak- Hvor egoistisk er det? Må jeg velge?

Er det på tide å trekke ut styrkene fra krigssoner verden over? For det er jo ingen foreldre som vil miste sine barn. Ingen foreldre har noen barn å miste, ei heller for den gode sak. Mot krig og terror.

TREKK UT NÅ!!

I en klar holdningsendring over sommeren, mener flertallet av de som har bestemt seg at Norge nå bør trekke sine soldater ut av Afghanistan.

Det viser en Infact-undersøkelse gjort for VG tidligere denne uken. Nå svarer hele 49 prosent av de spurte at Norge bør trekke seg ut av Afghanistan, mens 36 prosent mener vi fortsatt bør ha soldater der. 14 prosent har ingen bestemt oppfatning.

Lurer du på om Norge er i krig så kan du slutte å lure på det. Norge er i krig så lenge Forsvaret sender soldater til krigssoner- det betyr at pr definisjon  er Norge i krig!

Stemningen er klart snudd sammenlignet med InFact-undersøkelsen i juni, som ble gjort like etter at fire norske soldater ble drept av en veibombe i Afghanistan.

Spørsmålsstillingen er ikke helt identisk, men den gangen mente 45 prosent av de spurte at de norske soldatene bør bli i Afghanistan så lenge NATO er der, mens 35 prosent mente de burde trekkes ut.

De fire drepte soldatene satt i et pansret kjøretøy, da de ble rammet av veibomben. Etter det VG erfarer var det kun de fire som befant seg i kjøretøyet. Ingen andre skal ha kommet til skade-

Det viktigste nå er nok kameratstøtten. Det å ha kollegaer rundt seg, og spesielt de som var med på den samme hendelsen, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Eide ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Ifølge kilder VG har snakket med, var veibomben så kraftig at store vrakdeler fra det syv tonn tunge kjøretøyet var slengt så mye som 50 meter bort fra sprengstedet.

600 drepte soldater så langt i år. Til hvilen nytte da?

Mulla Ghulam Hazrat – mannen som trolig står bak veibomben som drepte Claes Joachim Olsson (22) – skal ha blitt drept i kamper med norske soldater.

Hazrat er hjernen bak en rekke veibombe-angrep i Nordvest-Afghanistan. Ifølge NRK skal han ved flere anledninger ha vært i Pakistan for å få opplæring i å lage veibomber – såkalte IED-er. VG Nett får også bekreftet NRKs opplysninger.

– Han er mannen bak bomben som drepte Jokke 25. januar, sier en forsvarskilde til VG Nett.

Mikhail Gorbatsjov ber NATO trekke seg ut så fort som mulig. Og han snakker av erfaring.

Fredsprisvinner Mikhail Gorbatsjov var Sovjetunionens leder da landet ga opp krigen i Afghanistan i 1989 og trakk sovjetiske tropper ut, etter ti år med store tapstall for de sovjetiske styrkene og over én millioner døde sivile-

– Seier i Afghanistan er umulig, Barack Obama gjør rett når han starter å trekke amerikanske styrker ut av Afghanistan neste år, sier Gorbatsjov.

Hvorfor skal norske soldater være igjen å dø i en krig som ikke kan vinnes? Trekk ut nå!

kilde VG.no

http://www.dagbladet.no/2010/10/27/nyheter/afghanistan/gorbatsjov/utenriks/14030462/

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10025893

3 thoughts on “VIDEO- Trekk ut nå!

 1. Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine. Hva d norske militæret gjør nede i Afghanistan er viktig for både NATO’s del og Afghanistan. Den eneste grunnen vi er der nede er fordi den Afghanske presidenten ba NATO om hjelp. Nato som vi alle vet er vi en del av og er altids glad i å hjelpe andre land ut. Kosovo på 1990 tallet, Libanon og flere andre land.

  I 2001 fløy 2 fly in i World Trade Center og et inn i Pentagon. alle kaprene hadde Taliban og Al Quidas bakgrunn. Som de fleste vet vokste Taliban opp mens Russerene invaderte Afghanistan på 70-80 tallet. Fra med den tid har kvinner og barn i Afghanistan blitt mishandlet, brudd på mennesketsrettigheter og trosfrihet.
  Etter et feigt terror angrep på USA svarte Bush med å sende inn tropper til Afghanistan og kort tid etter invasjonen ble ISAF opprettet av NATO.
  ISAF står for International Security Assistance Force og som i likhet med sine eldre «søsken» fra Kosovo (KFOR og IFOR) vis Norge skal begynne å trekke ut sine soldater så vil d si at de soldatene som er der nede døde forgjeves, jeg tror ikke TMBN (Telemark Bataljonen), MJK (Marines Jeger Kommando) eller FSK/HJK (Forsvarets Spesial Kommando/Hærenes Jeger Kommando) vil bli spesielt glade for. Siden de har mistet personer som er vel så viktige som alle andre. Den saken de kjemper får der nede er viktig får både på mennesketsyn og får ettikk og moralen i Afghanistan.

  Du sier at du ville nok ha prøved å stoppe sønnen din med å reise ned, d er helt opp til hver enkelt pårørende/forelders valg, men husk da at barnet er myndig og vis han tror på en sak så syns jeg at d ikke er rett å ta d ifra han/henne. Ja redselen får å miste barn/kjære i krig er stor men trøsten er jo at de ikke er alene hverken som soldater eller pårørende her hjemme.

  Hva Faremo enn gjør så IKKE trekk soldatene ut. Da vil Afhganistan gå rett til helvete, og vis noen som er rastistiske nok til å si herregud d er jo bare en gjeng med muslimer la dem bombe hverandre til randen av eksistense vel jeg syns d sier mer om rasismen i landet enn patriotismen.

  Jeg har kjempet for kongen og fedrelandet men saken i Afghanistan handler ikke om de tingene der, d eneste den setningen gir noen er en trøst, vi kjemper får andre som ikke kan gjøre d selv, vi er som Robin Hood, tar fra de rike og gir til de fattige bare at vi kjemper mot de sterke og forsvarer de svake.

  Vi kan vel si at d er vår rett til å gjøre d siden vi er en sterk, rik stat som er en del av en allianse med flere sterke stater. Vi kan gå litt tilbake til andre verdenskrig, Polen ble invadert av tyskland in 1939 England og Frankriget svarte med å erklære krig mot Tyskland, Japen en alliert av Tyskland bombet Perl Harbour, USA svarte med å gå inn i krigen og i 1945 var VE (Victory in Europe) offisielt, Japan overgav seg noen månder etter på etter at USA slap to atombomber over Hiroshima og Nagasaki, metoden er jeg ikke noe fan av men d gjorde en slutt på krigen.

  Du kan se noe liggnende i dag med Afghanistan, vi er der for å hjelpe andre slik som England og Frankriget prøvde med Polen (uten å lyktes) under andre verdenskrig. Vi er der får å hjelpe de som ikke kan forsvare seg selv. Og med takker jeg får meg.

 2. Sionistenes nyttige idioten som ytret seg over, prøver å finne idiot-lyttere for tøvet sitt. Dem som tror offisiell propaganda, blir heldigvis stadig mindre av.
  Så det var dårlig forsøk, deres tid er over nå, «Frode».

  Til slutt skriver han korrekt: «vi er der får» uten å utdype hva konkret de får der.
  Dette kan jeg utfylle:
  – de selger våpen og får skitne blodpenger for det,
  – de beskytter opium-produksjon i Afghanistan (som ikke kan forsvare seg selv mot Taliban ifølge «Frode»),
  – frakter med CIA-fly kjemikalier for rensing av ren heroin som fraktes med CIA-fly fra Afghanistan til Kosovo for å overflomme jewropa derfra,
  – de trener leiemordere sine til å drepe kvinner og barn uten å blunke, noe disse leimorderne får i oppdrag i sine hjemland når JWO har skapt matmanger på globalt nivå og vestlige sauemasser våkner opp til altfor sene protester,
  -med mer møkk bare sinnssyke psykopater kan finne på.

  Hent norske leiemordere fra fremmed jord til Norge!
  La dem drite og drepe hjemme.

 3. usa nato er også ekstrimister ,ene siden snakker de fred,og samtidig skyter de mennsker. usa dreper tusner med sine dronefly. stadig viser al-jazeera usyldge barn sprengt bombet av usa. oljerør de driver å legger gjennom afg, deler av afg hvor opium dyrkes,er omringet kun av usa,ikke afg styrker slipper inn.selv ingen andre enn usa får styre denne delen. 80% av verdens narko blir produsert av afg,så hvorfor blir ikke narkotikan mindre? selv etter 9 m krig. afg har mistet alt tillit til usa nato,de dreper usyldige sivile afg og taliban blir sterkere. norge blir lurt av usa,redd denne krigen vil komme til norge. TREKK UT!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.