En god krim kan bli en god bok. Terrorangrepet er ikke krim, men ondskap satt i system.

– Allikevel er det et tankekors og en realitet, at uansett hvor vondt og brutalt det oppfattes – sjansen for at de brutale drapene kan havne i bokform som en krim bok, eller til og med film er til stedet.

– Da rettsaken startet i “Orderud-saken”, der tre mennesker ble skutt og drept, satt fire mennesker på tiltalebenken. Og på første rad satt Anne Holt og andre krim forfattere som stille lys for å få med seg hvert eneste ord og setninger i rettsaken, for å kanskje kunne bruke noe av det som kom fram i kommende prosjekter.

– Anne B Ragde, Anne Holt, Jo Nesbø og Unni Lindell. De fremste forfattere må hente sitt materiale fra virkelighet noen gang. Det meste som kommer på trykk fra dyktige forfattere blir kanskje til mens det skrives, men noen ganger er hendelser ren fakta, bare pyntet på, og lagt til rette for publikum.

Rettsaken mot massemorderen går for lukkede dører. Men all info fra salen, alt som blir sagt og gjort kommer ut gjennom media. Dette er til stor nytte for de som lever av å skrive bøker.

– Mulig det har en mindre betydning og interesse når man vet hvem morderen er, sammenlignet med “Orderud-saken”, der man fortsatt ikke med sikkerhet vet hvem som drepte tre mennesker.

Hva vet vel jeg? Jeg er kun en simpel blogger.

– Jeg er uansett helt sikker på at det etterhvert vil komme bøker om Norges verste hendelse i moderne tid. Overskuddet bør gå til de etterlatte og deres familier, samt til et fond som helt sikkert settes opp for de unge som ble skutt på Utøya. 

– Den kollektive godhet og kjærlighet den norske befolkning viste hverandre og en hel verden i Oslo sentrum 25.juli, samt blomsterhavet ved domkirken, statsminister Jens Stoltenbergs minnetale og Kongeparets tårer, vil for alltid stå som selve symbolene etter terroren som rammet oss.

Vil du lese en eventuell bok eller se filmen om dette kommer på markedet en gang i framtiden?

Når Nye Utøya står ferdig, klar til å hedre alle drepte og deres pårørende, da vil alle i Norge igjen dra på smilet. 

Jeg er så inderlig stolt av å bo i et land som flommer over av godhet og kjærlighet til medmennesker i deres verste tid i livet.

TAKK!

Vargas

Pin It on Pinterest