60 sekunders stillhet i Norden

PHOTO: Norway's twin terror attacks suspect Anders Behring Breivik, left, sits in an armored police vehicle after leaving the courthouse following a hearing in Oslo, July 25, 2011.

Nordens mest forhatte menneske Foto: abcnews.go.com

Hele Norden stod stille klokken 12:00 og i 60 sekunder. Biler stoppet opp og førerne gikk ut av sitt kjøretøy. Mennesker over alt stod stille for å minne alle falne etter at Norge er rammet av en forferdelig tragedie som tok  76 menneskeliv, så langt.  

– For å minne ofrene fra regjeringsbygget og på Utøya erklærer jeg ett minutt nasjonal stillhet, sa statsminister Jens Stoltenberg. 

Så stoppet hele Norden opp i sorg over tragedien som rammet Norge på fredag. 

– Tragedien i Norge var ikke bare et meningsløst og feigt angrep på uskyldige mennesker. Det var et angrep på selve de verdiene som våre land bygger på, sier den danske statsministeren Lars Løkke Rasmussen.
– Det var et angrep på oss alle. I denne sorgens stund skal vi stå sammen med det norske folk. Jeg oppfordrer derfor alle dansker til å være med og uttrykke vår solidaritet ved å holde ett minutts stillhet, sier han videre.
Over hele Norge vil det være fakkel eller rose-tog til minne om de som måtte gi tapt for den kaldblodige massemorderen. 
– I alle de største byene, på tettsteder, på bygd og i mindre byer vil mennesker markere sin avsky mot vold og terror. Det forventes at mange hundre tusen mennesker vil delta på disse arrangementene. 
Nordmenn vil ha landet sitt tilbake, De vil ha Oslo tilbake. DET NORSKE FOLK VIL TA UTØYA TILBAKE! Selve symbolet på demokrati og frihet, øya som fredag 22.juli ble forandret til en «helvetes øy» for mange skrekkslagne og livredde ungdommer.
Norge vil sørge lenge. 
Men for å ære de falne, og sørge for at de ikke døde for gjevest, skal vi reise oss og tørke salte tårer. Og vise verden at vi er sterke sammen, vise verden at Norge fortsatt er det frie vakre og deilige landet det var før bomben gikk av, før massakren på Utøya startet. 
Norge vil aldri bli det samme, det skal bli til en enda bedre nasjon for alle, til tross for alle vi har mistet i historiens verste terrorhandling i Norden.
Mine tanker går til de etterlatte, de falne, de skadde og deres familier.
Takk Island! Takk Finland! Takk Sverige! Takk Danmark! Det gir enorm trøst å vite at vi i Norge får støtte fra alle rundt oss, også andre nasjoner.
Vargas
Kilde

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.