80 personer drukner denne sommeren

 

Ikke nødvendigvis i løpet av sommeren, men statistisk sett så dør det ca 80 mennesker i Norge hvert år. Og de fleste i løpet av sommer månedene-

79 personer omkom ved drukning i Norge i fjor. Det viser statistikk som Norsk Folkehjelp.

Flest drukningsulykker skjedde i Akershus og i Vest-Agder og hele 62 av dem som druknet var gutter og menn.

Dette er på linje med tallene fra de siste ti årene.

– Om man oppholder seg i båt så skal man ha redningsvest, enten man kan svømme eller ikke. Det er det ikke alle som skjønner. Og spesielt menn tror de er supermann, og kan berge seg uansett, fordi de kan svømme. Er det konsumert alkohol i tillegg så øker sjansene betraktelig for hver flaske som drikkes, for å havne i vannet.

Foto: Folkehjelp.no

 

– Man skal ha respekt for naturkreftene, og på vannet som mange andre steder så er sikkerhet noe alle bør ta på alvor. Sommeren står for døren, og allerede er det mange som har fått båten på vannet, og skal på sommerens første båttur. Fint vær, grilling og kos. Selvsagt skal man ha litt vin til maten, men det er regler til sjøs også.

Promillegrensen på vannet er 0.8 mens på veien er den 0.2

Den som fører båten bør for sikkerhetsskyld avstå fra å nyte alkohol på vannet.

Svømmekunnskapene er relativt gode blant norske barn. Men våre nye landsmenn har en svært dårlig svømmekunnskap, og alle kommuner i Norge burde hatt gratis tilbud til alle innvandrerfamilier om svømming, samt lærdom om hvor farlig det kan være å ferdes i, på og rundt vannet.

Sommeren i Norge er kort, mange vil benytte en hver anledning til å være på sjøen, men mangler kanskje nok kunnskap om sikkerhet, og da skal det ikke mye til før en ulykke er et faktum. Denne sjansen øker betraktelig om det også er alkohol involvert.

De aller fleste druknede som blir funnet er menn. De blir funnet med gylfen åpen…

Er du på sjøen i sommer, tenk sikkerhet alltid!

 

Vargas

 

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10094880

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10094949

4 thoughts on “80 personer drukner denne sommeren

  1. Smart Hild-

   Og det burde alle foreldre gjøre. Heldigvis er det få barn i statistikken over druknede uansett hvor grusomt det er at folk dør pga uvettig adferd på eller ved vannet-

   Takk for din Kommentar Hild

   Vargas

 1. og så har man det problemet at folk blander begrepene redningsvester og flytevester… Den siste betinger at man er god til å svømme, er billig, mer behagelig å ha på fordi den er tynn og lett..og så kjøper de den. Kan bli ganske dumt, det.

  Jeg så nettopp på videoen der en kvinne reddes opp fra fossen. Makan til flinke redningsfolk…..imponerende team.

  1. Enig, fantastiske redningsfolk, men de var med i teamet for å bistå om ulykken var ute. Og denne gang var den det. Kvinnene ville druknet om redningsfolkene ikke var så dyktige som de var. Disse menneske er ikke til stede når de aller fleste velger båt som framkomstmiddel der båtføreren og festløve nr 1, er en og samme person- Man må alltid vise måtehold som båtfører.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.