Afghanistan- Helvetes forgård for norske soldater

 

 

 

NORSKE SOLDATER ØNSKER Å JOBBE I AFGHANISTAN, MEN HVORFOR RISIKERE LIVET FOR EN TAPT SAK?

 

Alle norske soldater bør trekkes ut av landet snarest mulig, det er ikke verdt det. Hvorfor gå i døden for en allerede tapt sak?

– Meymaneh, der de fleste norske soldater er plassert, er et av de verste stedene i landet og det blir stadig verre. Hva oppnår de med å være der? Den jobben de gjør står det enorm respekt av, men er det verdt det? Denne krigen kan ta mange år, hvor mange norske soldaters liv skal gå tapt, før det hele er over? Er det verdt det? Blir Afghanistan noen gang et godt land å bo i for innbyggerne selv? Vil de ha fred?

De dreper jo FN soldater som er i landet for å hjelpe dem….

Og det kunne vært tre nye liv på listen over drepte norske soldater nylig,  trolig bare tilfeldigheter og skuddsikre vester gjorde den store forskjellen mellom lov og død.

I løpet av 2010 ble det registrert 99 tilfeller hvor norske soldater havnet i konfrontasjoner med Taliban og andre typer opprørere i Faryab-provinsen, nord i Afghanistan.

I 2011 er tallet allerede langt høyere…


 

 

Meymaneh i Faryab provinsen i Nord-Afghanistan. ARKIVFOTO: VG.no

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KVwKnO3yP84&feature=related[/youtube]

Afghanistans president Hamid Karzai sier NATO-styrkene i landet ikke gjør nok, og har mer enn antydet at han ønsker styrkene ut av landet.
En talsmann for ISAF-styrkene i landet sier de gransker en melding om at sju sivile skal ha blitt såret i operasjonene i den urolige Kunar-provinsen, men at ISAF ikke er informert om sivile som er drept.  


  

Afghanistans president Hamid Karzai- Foto: VG.no

 

 


 

 

 

  

 

 

   

  

– Krigen i Afghanistan er viktig for den afghanske befolkning. Men spør en afghansk mann eller kvinne om de har fått det bedre etter Talibans fall, og de fleste vil bekrefte at de har det verre, og at den krigen som pågår i landet nå er også verre fordi det blir drept så mange mennesker og langt flere sivile nå enn tidligere. Og den økonomiske situasjonen har aldri vært verre.

– Både militære og sivile liv går tapt i krig, men jeg mener denne krigen er så komplisert og har pågått så lenge at det begynner å bli vanskelig å forstå hvorfor det norske forsvaret har soldater der. Det afghanske folket som skal beskyttes har jo blitt endel av fienden, hva forsvarer man da?

Etterretningstjenesten, forsvarsministeren og forsvarssjefen er samstemte: Det blir farligere og farligere å være norsk soldat i Afghanistan.

– Ja, sannsynligheten for å havne i stridskontakt er høyere nå enn før. Faren for veibomber og selvmordsbombere har økt. Det betyr at det er en større sannsynlighet for å være på feil sted til feil tid, sier Sunde til VG.

En norsk soldats liv er ikke verdt noen verdens ting i Afghanistan. Trekk ut, og TREKK UT NÅ!

Det er kun snakk om tid før neste norske soldat faller…

Kan det virkelig være verdt det?


Vargas


Kilde


http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10095501

I alle kriger vil det alltid være sivile ofre. Og i alle kriger vil det være militære ofre-

Jeg er ikke så sikker på at det afghanske folk har fått det så veldig mye bedre etter at Taliban styret har falt, det er ikke blitt fredeligere heller. Tvert i mot. Det som skjer i Kunar provinsen er et godt bevis på det-

Hva har norske Nato soldater der å gjøre?


   

6 thoughts on “Afghanistan- Helvetes forgård for norske soldater

 1. Enig at dette er helt på trynet.

  Først invaderte USA Afghanistan , (For å få til Trans-Afghanistan Pipeline). Når det var i boks, så var det bare å angripe Irak, uten å gjøre seg ferdig i Afghanistan.

  Jeg synes Staten Norge skal saksøke USA, og få G.W.Bush tiltalt for våre tapte Norske Statsborgere. De døde, fordi en inkompetent idiot ikke gjorde seg ferdig. Og det var aldri planen hans å gjøre seg ferdig. Derfor..

  For å sitere Terroristene før 911, «Kom hit på vår jord å sloss, dere feige Jævler». Og hva er det «De Feige Jævlene» har gjort? De har flyttet seg fra sitt land til.. ? Og dratt inn Norge inn via Nato, hurra. Vi får kjøpe noen flere bomber fra USA og slippe de over Libya, slik at vi har noe annet å bekymre oss over.

  «Verktyg for Vold kan aldrig bygga Fred»- (Dynamit , Timbuktu/Peptones) http://www.youtube.com/watch?v=xr9JbREaw0o

  Kanskje på tide å vurdere andre verktøy? Peace, feed the world.

  1. Hei-

   Men norske soldater reiser til Afghanistan frivillig, er det fordi de ønsker å gjøre en god jobb med livet som innsats? Hvorfor vil de det tror du? Jeg er sikker på at uansett hvem som sitter i stolen på det ovale-kontor i det Hvite hus, så ønsker norske soldater å reise i krigen. Det er hovedproblemet etter min mening. Å hindre norske soldater i å reise. At Forsvaret ikke skal ha soldater i denne krigen.

   Takk for din kommentar Sven Ove

   Vargas

 2. hehe ja meymaneh er en av den farligste stedene.. hehe vet du noe om meymaneh egentlig det er en av de sikrere områdene.. det der er bare synsing fra din side. fakta er bra

  1. Fakta er at Meymaneh er de norske soldatenes base, og de har faktisk blitt angrepet i basen flere ganger. Her har du fakta: (Dagbladet): Den hemmelige spiongruppa E14, som avdøde marinejeger Trond Andre Bolle på begynnelsen av 2000-tallet var nestsjef i, advarte mot å sende norske styrker til Meymaneh i Afghanistan.

   Vurderingen var at området var altfor farlig og ga for få steder å gjemme seg.

   Hvorfor fornekter du fakta?

   Så det er vel kanskje du som synser her?

   Vargas

 3. Ta deg en bolle, vargas12.

  Selv om E14 advarte mot å sende soldater til Meymaneh, og vurderte området som farlig, så betyr ikke det at det er ett av de farligste stedene i Afghanistan. Tvert om så har de områdene Norge opererer i har hele tiden blitt regnet som noen av de roligste områdene. Dette finnes det utallige kilder på på nett, men jeg orkergidderikkevilikke lete de oppe.

  Norge ble jo også kritisert av USA fordi vi nektet å sette inn styrker i de områdene som faktisk var betegnet som farlige. For eksempel de områdene Danmark har operert i.

  Litt mindre bastant bør du være om du skal drive en blogg som skal bli tatt seriøst. I det minste få ekte fakta på bordet, og ikke vri på andre saker for å få de til å passe din mening.

  1. Hehe du kaller deg julepynt og ønsker å bli tatt seriøst he he he!!!

   Thomas! Jeg kan ikke se at min blogg ikke skal bli tatt seriøst. Alt som står i innlegget stemmer med fakta. Og det er direkte feil at USA har kritisert Norge for plasseringen av de norske styrkene. Meymaneh var ikke de verste stedene i Afghanistan når de norske styrkene ble satt inn i regionen. Men det er blitt langt farligere etterhvert som krigen har endret karakter, hvor det er farligst er umulig å si fordi det er alltid endringer og der det er fred en dag kan det smelle neste dag. Ingenting er sikkert i krig.
   Det som derimot er sikkert er at fakta så langt det er mulig er på bordet.

   Jeg vrir ikke på andres saker når det kommer direkte feil i kommentarene, da må jeg få presisere fakta-

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.