Alarmtelefon hos barnevernet øker

Vet du om noen eller opplever du selv å bli behandlet på en måte som du selv mener er feil, eller opplever du at voksne i ditt nærvær er fulle eller ruser seg så skal du ringe 116111 så får du hjelp av en voksen du kan stole på-

– Telefonen har hatt en jevn økning siden oppstarten. Tidligere har det ikke vært noen stor tradisjon for at barn selv tar kontakt med barnevernet, det har som oftest vært voksne som har tatt kontakt på vegne av barn. Men det er gledelig at tjenesten stadig blir mer kjent og brukes av nettopp barn og unge, sier leder for Alarmtelefonen, Monica Brunner.

Barnevernskonsulent Ole Martin Hejll tror mange av de sakene vi er blitt kjent med gjennom media, som Alvdal-saken, Christoffer-saken og saken med de to brødrene i Vestfold, er ekstremsaker og at det er derfor de når offentlighetens lys, mens han mener de bare er toppen av isfjellet.

– Vi opplever stadig oftere å høre om barn som blir mishandlet seksuelt eller på andre måter, og det er en utvikling som er meget skremmende, også for alle andre  barn å få vite om-

– » Hvorfor er det så mange som er slemme mot barna sine»? Spør en jente på 9 år på en skole jeg vet om-

Hva skal man svare på et slikt spørsmål?

– Når fagfolk på denne sektoren sier dette er toppen av et isfjell, er det en alvorlig bekymringsmelding til oss som er politikere, sier Are Helseth, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i helse- og omsorgs-komiteen.

Han har dessverre rett. Jeg er ikke i tvil om at alvorlige overgrep skjer i mye større grad enn det folk flest tror, sier Kari Kjønaas Kjos, stortingsrepresentant for Frp og medlem av helse og omsorgskomiteen.

– Det krever at barnevernet blir dyktigere til å fange opp signalene, det samme gjelder politiet og hele hjelpeapparatet ellers, slik at denne type saker blir behandlet seriøst og godt nok, sier komiténestleder i Stortingets familie- og kulturkomité, Øyvind Håbrekke.

Barn er det mest dyrebare vi har- de er alles fremtid og vi som er voksne har en plikt til å vise omsorg og sørge for at alle har det bra og får en trygg og god oppvekst-

Det er helt uforståelig at voksne kan mishandle egne og andres barn- Det kan bare ikke aksepteres, og straffene for dette bør selvsagt økes, da man ser at de strafferammer som er satt, ikke er avskrekkende nok-

http://www.forbarnasbeste.no/

http://www.stinesofiesstiftelse.no/

Vargas

Kilde

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4019223.ece

3 thoughts on “Alarmtelefon hos barnevernet øker

 1. do not trust ole martin hejll for he is the Devil’s pawn, Alone among satans liars. He removes children from their family, for pleasure wealth or lust !!!!

 2. Det forekommer meg meget underlig at en saksbehandler som Ole Martin Hejli som beriker seg på andres tragedier , skal skrive at det er foreldre som er det største problemet, når han selv benytter seksuell trakkassering mot unge jenter og mødre som barnevernet fanger i sine garn .
  Jeg har nettopp mottatt en barnevernssak i regi av det aprti jeg representerer , Norgespartiet , hvordan han meldte moren til fylkesnemda , etetr at han ble møtt med en kald skulder da han forsøkte seg på både mor og datter .
  Her driver Askim og Hobbøl barnevern en utrolig stygg kampanje mot en mor som kjemper desperat for barna sine og de ser det som naturlig at barna skal ha samvœr med en ytterst voldelig far .
  Til hjelp for detet har han Advokatfirmaet YTTERBØL & CO , som skriver hundrevis av sider av påståtte svakheter ved barnas mor, denne gang skal de påberope seg psykisk sykdom, en diagnose som forøvrig er satt av mer eller mindre inkompetente psykologer ved ASKIM BUP .

  1. Hei Mai-

   Noen ganger er det dessverre slik at barnevernet ikke alltid velger det som er best for barnet. I alt for mange saker ser man at inkompetente mennesker sitter jobber med saker de aldri burde vært satt til å håndtere.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.