Alkoholreklame- snart tillatt i Norge?

Nå kan det bli lov å reklamere for alkohol i Norge.

– Regjeringen har lenge kjempet hardt for å kunne beholde forbudet mot alkoholreklame på TV i Norge. Den har derfor ennå ikke tatt inn EU-direktivet om audiovisuelle tjenester, det såkalte TV-direktivet. Direktivet innebærer blant annet at alkoholreklame kan vises på TV i Norge dersom sendingene kommer fra utlandet.

På hotell i Sverige og Danmark, og overalt på stranda eller langs bryggepromenadene i syden ser vi reklame for både det ene og det andre med alkohol. Lar vi oss påvirke? Utvilsomt. All reklame, og spesielt TV- reklame påvirker oss.

Går ikke du og sier «Hva skjer a?, Doffen har dau!» o.l kanskje?

Det har vært salg av øl, drinker og andre alkoholholdig varer i mange år i Norge, uten at det har vært reklamert for det. Nå kan det åpnes for massiv reklame over alt. Det er dyre varer med stor avanse, som gir stor inntjening for butikker, restauranter og polutsalg.

Men har vi ikke klart oss godt uten denne reklamen, og er den ønsket? Definitivt ikke!

Bortsett fra de som kan tjene mere penger på det selvsagt.

Foto: Drikkeglede.no

– Innen idretten så har alkoholreklame vært et hett tema i flere sesonger, og blant andre Brann måtte fjerne en logo fra en leskedrikk produsent fra sine drakter, og Liverpool måtte bruke helt nøytrale drakter da de gjestet Norge med sin tidligere øl-reklame og hovedsponsor på fronten av draktene.

Regjeringen skal nå vurdere hva den skal gjøre videre. Men det er trolig uaktuelt å sette hardt mot hardt og si nei til å ta inn direktivet. Særlig etter den historiske varslingen av en reservasjon mot postdirektivet.

Kommer du til å slå av TV hver gang det kommer reklame av Tom Collins og andre longdrinks?

Vargas

Kilde

http://e24.no/media/markedsfoering/kan-maatte-aapne-for-alkoholreklame/20089944

12 thoughts on “Alkoholreklame- snart tillatt i Norge?

 1. Har vi ikke hatt alkoholreklame på tv i mange år? Ta en titt på f.eks. God Morgen Norge, der de anbefaler viner, Aquavit og annet til mat. Er ikke det alkoholreklame? Hvor går skillelinjen? Er det værre at en produsent viser 20 sekunder om sitt eget merke enn at en kokk eller vinkjenner reklamerer gratis på TV for samme produkt?

  Aaron

 2. En alkoholiker ville bli like tørst av begge alternativene. Det er greit for alle de som kan ta seg en eller noen få glass, for så å stoppe, men det er ikke alle som klarer det dessverre.

  Aaron

 3. Jeg forstår bare ikke viktigheten med at vi absolutt skal vise alkoholreklame. Den er grei for deg og meg, som ikke har anlegg for alkoholisme, men den gir en ekstra dytt i feil retning for de som ikke er så heldige. Er du uenig?

  Aaron

 4. Beklager. Jeg leste ikke godt nok.

  Om det skulle skje at det kommer slik reklame ser jeg ikke noen grunn personlig til å slå av TNn. Det blir veldig innviklet om man har veldig lyst til å se programmet som er mellom reklamene;-)

  Aaron

 5. Strengt tatt så har vi egentlig reklame for alkohol fra før..
  Mange ukeblader skriver om vin og drikke, med bilder av produktene, og det er jo reklame på lik linje med all annen reklame egentlig.

  1. Mulig det er tillatt å snakke om alkohol produkter noen setninger. Men TV reklame med alkohol holdig drikke kan snart komme på kjente TV kanaler i Norge. Det har til nå vært forbudt.
   Vargas

  1. HÆ?! Har du ikke TV? Tenk deg all den gode fotballen du går glipp av da Ege;)

   Er det et bevisst valg?

   Jeg har både TV og projektor. Bare må ha det;)

   Selvsagt opp til deg å ikke ha…

   Vargas

 6. Ja det er ett veldig bevisst valg.
  Jeg var møkk lei av at tven alltid ble slått på av gjester, av dårlige programmer og
  steindyr tv-lisens. Har levd uten i 5 år nå, og savner den ikke 🙂 Nå går det jo an å se enkelte utvalgte program på nett-tv da, men jeg merker det er av lite interesse egentlig 🙂

  Kos deg med tv og projektor du, så lenge det ikke tar styring over andre ting i livet ditt 🙂

  1. Hei Ege- TV blir slått på til nyheter 18:30 og av igjen etter Kveldsnytt ca. På fredager begynner snart Gullrekka på NRK, bortsett fra fotballkamper er det det jeg ser på. Og det har jeg stor glede, men jeg respekterer deg for at du velger å leve uten. Allikevel så er det nok flertallet som velger å ha TV fortsatt, til tross for en alt for dyr linsens;)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.