Anders Behring Breivik (32) er Norges fiende nr 1

 Anders Behring Breivik (32) som er pågrepet for bomben i Oslo sentrum, og massedrapene på Utøya, har bodd på Oslos vestkant i hele sitt liv, før han meldte flytting til Hedmark for én måned siden.

VG har fått bekreftet fra flere uavhengige kilder at det var Anders Behring Breivik som ble pågrepet av væpnet politi etter massedrapene på Utøya fredag.

I månedsskifte juni/juli flyttet han ut fra leiligheten på Oslos vestkant og til landlige Rena i Hedmark.

Blant andre interesser tilkjennegir han sin beundring for Winston Churcill, klassisk musikk og Max Manus.

– Den 32 år gamle mannen har vært aktiv innen dataspill og har vært engasjert i online-spillet World of Warcraft. I forbindelse med dette spillet har han lagt ut et bilde av et pistolløp.

– Hvordan skal man greie å behandle et menneske humant etter at man har fått bekreftet at vedkommende har henrettet minst 10 mennesker på Utøya, samt stå for å kjøre en bil med kanskje så mye som 100kg sprengstoff direkte mot regjeringskvartalet der minst 7 mennesker endte sine liv, i Norges tjeneste?

Anders Behring Breivik (32) vil for all framtid bli merket som mannen som snudde Norge på hodet med sine grusomme handlinger.

Jeg tar ikke forbehold om dette da det er så mange indisier om at dette er faktisk mannen som har minst 91 mennesker på samvittigheten.

– Selvsagt er det fristende å måtte ønske at vedkommende måtte brenne i helvete til evig tid. Men det er langt mer fornuftig at Anders Behring Breivik vil få sin dom, som etter all sannsynlighet vil bli lovens strengeste dom, 21 års fengsel med forvaring.

Om han overlever i fengslet…

Jeg vil samtidig oppfordre alle foreldre om å ta en god og lang samtale med barn som er engstelig og har spørsmål om hendelsene i Oslo og på Utøya.

Gjør om din Facebook på profil, sørg for at du er med å vise din nasjonalfølelse og støtte til det norske folk i en svært vanskelig tid. Sett opp det norske-flagg på ditt profilbilde du også.

 

Vargas

 

52 thoughts on “Anders Behring Breivik (32) er Norges fiende nr 1

 1. sælvom de står på facebook at han lika max manus og winston churchill, så beyr de ikke de at han «tilkjennegir han sin beundring for Winston Churcill, klassisk musikk og Max Manus.»
  btw han e stærkt på høyre sia

 2. Lovens strengeste straff er 30 år fengsel, for lovbrudd som går under spionasje og trusler mot rikets sikkerhet.

 3. Er det ikke litt smakløst å bruke det norske flagget som solidaritetssymbol. Ugjerningene ble tross alt utført av en erklært nasjonalist. Norsk flagg hadde passet dersom angrepet kom utenifra – og det gjorde de altså ikke. Det er tydelig at mye av kriseretorikken til media og myndigheter egentlig er beregnet på et islamist angrep…

 4. Norge må stoppe krigføring i andre land,slik at vi kan unngå at slike personer blir aktivert.
  Det er som regel (ordtak) Som vi reder så ligger man. Stop våre politikere i å utsette vårt land for slike farer.
  Se på usa hvor mange har blitt drept i lignende hendelser.Det er også resultat av at dem dreper uskyldige i andre land.
  Styresmaktene sier at dem bekjemper terorister,og at sivile blir drept er en bivirkning.

  1. Ja, den har det Kristine. Og det er ufattelig at en nordmann kan slakte ned sine medborgere på denne måten. Jeg har ikke ord på hvor ufattelig grusomt dette er. Ta vare på deg selv og dine Kristine:):)

   Vargas

 5. Dette er Quisling.

  Og er en forræder for det Norske folk.

  Derfor mener jeg han skal behandles som en forræder.
  Han bør skytes på akershus festning.

  Å være i fengsel er ikke nok.
  Straffen må være hard og gi andre som tenker slikt denne mannen gjør. En pekepinn på hvordan slikt behandles.

  Vi godtar ikke et angrep som dette i Norge.
  Jeg er klar for å forsvare Norge mot denne type personer.

  1. Å skyte han viser bare at vi er ikke bedre enn han selv. Jeg mener det beste er å forhøre han lenge nok til at vi får alle svar på hvorfor dette grusomme har skjedd. Også gi han den straff han fortjener. Lovens strengeste straff + forvaring. Dvs at han ikke kommer ut på aldri så lenge. I Norge straffer vi ikke mennesker med døden. Vi bor i et sivilisert samfunn, tross alt.

   Vargas

 6. Anders Behring Breivik

  Adresse:
  Hoffsveien 18
  0275, Oslo
  Mobiltelefon: 90 08 73 34

  JEPP! Dette er drittsekken – men bare hans stakkars mor bor der, så henne kan ingen gjøre noe med! Hun har det nok ille nok som hun har det.

 7. Skulle ikke forundre meg om AP nå får millioner av sympatistemmer ved neste valg, enten det er kommunale valg eller stortingsvalg! Bare for å vise han dritten at vi alle er samlet og støtter hverandre. Jeg stemmer vanligvis aldri, fordi politikk aldri har interessert meg det grann, men joa, neste gang stemmer Stinemor AP!!!!! Å det gjør hele familien min også. Han har det bedre bak murene enn ute på gata, for så fort han slippes løs….så rives han nok i fillebiter og folk vil nok stå i kø for å bidra til det, så da blir nok en rekke mennesker kriminelle….. Men de bør ikke få mye straff, heller forståelse….. SERIØST!

 8. Det å bruke det norske flagget mener jeg er det beste symbolet. Det å være nasjonalist og det å føle en sterk tilknyttning sitt land er to forskjellige ting. Nasjonalisten ønsker jo ikke at landet skal være som det er, men noe som i hans/hennes fantasi er noe som passer optimalt med hans/hennes ideologi. Vi har alle forskjellige meninger politisk, og det er flott. Det ville ikke en nasjonalist eller en annen fundamentalist ment. Vi som er glade i landet vårt, som er stolte av det slik det er kan trygt bruke flagget med hevet hode.

  Anders Behring Breivik får sin straff. Personlig er jeg glad han ikke kan få dødsstraff. Det er for enkelt. Så lett bør ikke en slik mann slippe.

  Aaron

  1. Takk . Enig Aaron. Det norske flagget har ikke vært vakrere enn akkurat nå i denne vanskelige tiden. Flagget er vårt symbol på demokrati og frihet. Alle nordmenn er glade i det norske flagget, og det minsker ikke etter en slik tragedie, heller tvert i mot!

   Vargas

 9. Godt du er enig Wargas. Hva skulle Norge blitt til om flagget var nasjonalistenes og fundamentalistenes symbol. Det er snakk om at selv om vi ikke er enig i alt som skjer i samfunnet, så er vi generelt fornøyd og stolte av landet som det er. Det meste har forbedrings / utviklingspotensiale, og det kan man diskutere seg frem til. Det hjelper ikke å bombe seg frem til løsninger eller skyte mennesker for å komme videre.

  Aaron

 10. De kan jo aldri slippe personen ut igjen..
  Jeg kan garantere dere at hvis han hadde fått gått fritt i gatene så hadde en eller annen helt gjort slutt på livet hans, han har tatt livet til over 92 mennesker.. tenke seg til at ett medmenneske kan gjøre noe så grusomt.

  1. Jeg tror han vil sone lenge- ellers vil folk ta loven i egne hender som du sier Alexander. Han kan se på sitt liv som ferdig i ordets beste forstand.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

  1. Det er noe som heter forvaring, men jeg er ikke sikker på om man kan sitte i forvaring til man dør- etter sonet 21 år. Men det er viktig at monstret ikke slipper ut. Noen gang.

   Vargas

 11. Jeg mener ikke at han bør få dødsstraff, enig i at det er for enkelt, men jeg sier at vreden og sinne til det Norske folk kan få oss til å handle impulsivt dersom han hadde blitt sluppet ut etter 21 år og IKKE fått forvaring!

  Det er nå engang slik, at vi i Norge er en eneste stor familie som bryr oss om hverandre og generelt er vi ganske åpensindige til å akseptere at vi er både et flerkulturelt land og at vi har ulike meninger, ulik tro og at vi alle er av høyest stor verdi.

  Jeg kan ikke fatte at han ikke gikk mot et asylmottak….Utøya liksom, der det er Norske ungdommer???? Ja da, jeg ser den med det politiske og alt det der, men var det pga en asylpolitikk, så var jo det å plaffe ned sine egen medborgere av samme etniske stamme den mest teite og ugjennomtenkte teorien å utføre i praksis.

  For ikke å snakke om denne løgnen med å ha tilhengere i England! Herregud, hva er dette for en grusom fyr?

  Jeg kjenner INGEN heldigvis som døde eller ble berørt som jeg i dag vet om, men av alt tv 2 og andre medier har vist oss, så går det an å grine av mindre! Dette er bare ufattelig, grusomt og en kaldhjertet ugjerning som jeg for min del ikke mener det går an å straffe han hardt nok for. Det finnes ikke ord og det finnes ikke en mulighet for meg (som vanligvis er flink med ord) å beskrive den vreden jeg sitter igjen med på vegne av alle som ble berørt på en eller annen måte og det betyr HELE NORGE – til stede eller ikke, det tok på en hel nasjon og har berørt hele verden!

  Stakkars foreldrene hans og familien hans ellers…. Mine tanker går også til dem….

  Beklager om dere synes jeg er for tøff i mine uttalelser, men seriøst dere….går det an egentlig å beskrive de følelsene vi alle har med noen ord som helst? NEPPE!

  Jeg kan det ikke og de ordene finnes ikke i noen ordbok jeg kjenner til.

  Stine

 12. dette er en dag vi aldri kommer til å glemme, men la oss som synes dette er grusomt men ikke har blitt berørt på noen måte slappe av og ikke tenke på hva han gjorde eller hvordan. alltid husk denne dagen men ikke bli sur eller sint, denne mannen endret en nasjon og blir låst borte foralltid. han får det han har bedt om. så er det noe man kan bli sur på, det at folk sier at han er gal, syk eller hjernevasket er idiotisk. dette er en ond mann som planla i 3 år for å gjøre et attentat som dette.

 13. Iver: Jeg synes da folk skal få uttrykke seg fritt i Norge om følelser og tanker slik som før. Hvis vi ikke skal bombes til taushet eller skytes til taushet, så har vi da lov til å si at vi er sinna? Folk som ikke får uttrykke seg vil bli gale til slutt av å stenge det de føler innvendig! Jeg sier det jeg mener, og kan si det nettopp fordi jeg BOR I NORGE! Her har vi lov til å ytre våre synspunkter fritt! Mener jeg at han er gal så mener jeg det, du kan godt være uenig med meg, men vet du… DETTE ER NOE ALLE HAR LOV TIL OG RETT TIL Å BLI FORBANNA FOR! Hvis du ikke vil støte noen, så bør du ikke si det du sa der, for den kommentaren der vil støte mange tusen! Alle har rett til å si, føle og mene det de vil. Du har den retten og du kan si hva du vil Iver, men da synes jeg ikke du skal kritisere meg eller andre for å gjøre det samme….

 14. Hans meninger er langt fra en fiende – tvert imot. Det han sier stemmer, men det han gjorde kan likevel ikke rettferdiggjøres!

  Kondolerer til de etterlatte!

 15. GAL er ikke noe man nødvendigvis er i 5 minutter. Det kan man faktisk være over minst 9 år og mye mer enn det. Er det at man planlegger en slik grusom ting over en lang periode en indikasjon på at man bare er ond, men ikke gal? Man kan tro hva man vil om hans tilstand. Vi som betegner oss som «normale», og uten bakgrunn i psykologi og ikke selv får muligheten til å evaluere han, bør ikke begi oss ut på det å si hvordan han er, men kanskje overlate det til fagpersonell. Det ene eller det andre, eller begge deler er sansynligvis riktig. Hans virkelighetsoppfattelse ser for meg ut som en gal manns tankeverden, men det er mine tanker. Både Stine og Iver kan ha rett. Det at begge kan mene dette uten å bli trakkasert er noe av hva demokratiet bør dreie seg om. La oss diskutere uten å bruke dumme ord som idiot.

 16. Hmm.. Merkelapp fiende er for dumt syns jeg.
  At han gjorde noe usmakelig, og ufattelig, ja. Og det ligger nok noe mer bak enn det vi har fått vite.
  Og straff? Vel, det er nok ingen andre som vil straffe han hardere enn han selv nå gjør. Menneskesinnet er ikke verre å forstå der. Selv om det kan se ut som det motsatte.

  Og vi andre er ikke, noensinne, tjent med å begynne å hate andre mennesker, uansett. Så se heller på hvordan dere kan leve deres egen hverdag på en best mulig måte.

  Og med fare for å høres helt klissete ut her:

  Jeg er veldig glad i dere alle, selv om jeg aldri har møtt dere, vet noe om dere, eller vet hvor dere kommer fra. For meg er dere mine medborgere på hele denne blå planeten. klem klem

 17. Anders Behring Breivik har et så forvrengt syn på virkeligheten og verden rundt seg at han faktisk klarte å gå til det steg og utføre det han gjorde. Han sitter fortsatt med overbevisningen om at dette var det eneste rette å gjøre og klarer i aller høyeste grad å rettferdiggjøre sine handlinger overfor seg selv. Så lenge han har dette forvrengte synet på omgivelsene og verden han lever i vil han aldri kunne ta inn over seg hva han gjort som noe annet enn riktig og det vil ikke kunne oppfattes som straff for han å bli sittende i en mørk kjeller resten av livet eller om noen skulle slå av lyset for han ved å sette en kule i hodet hans.

  Dagen han ved hjelp av psykiatrisk behandling kommer tilbake til vår verden og begynner og innse hvordan ting EGENTLIG henger sammen i den verdenen han over tid har tredd ut av, og hvor langt ute på jordet han en gang var, ja da… Da vil han kunne begynne og forstå omfanget av hva han har gjort og hvor forferdelig det var. Da og først da, vil en samvittighetsbyrde ut av en annen verden begynne og gnage i han til den dagen han selv dør.

  Tenk over følgende to scenarier: Du har gjort noe forferdelig og skal straffes. Du står ovenfor to valg. Det første alternativet gir deg mulighet til å gå i døden med en klokkeklar overbevisning over at du døde for en sak du trodde på, at du gjorde en forskjell for samfunnet og at handlingene dine tross alt vil føre til noe du tror på. Med dette alternativet vet du også at du slipper annen smerte resten av livet enn det lille øyeblikket en kule eller et sprøytestikk gjør sin inntreden i kroppen din. Så er alt over.

  Det andre alternativet innebærer at du skal gjennom time etter time, uke etter uke og år etter år med tunge utredninger, sessions med psykolog vel viten om at du aldri noen sinne igjen blir helt fri. Et sterkt behov hos oss mennesker, selv om vi i Norge har lett for å ta det for gitt. At noen alltid vil holde deg under oppsyn, sjekke alt du foretar deg og alt dette mens du etterhvert vil begynne og forstå og bli i stand til å ta inn over deg det du har gjort. Etter en stund gnager samvittigheten deg som et mareritt dag og natt. Du har ingen venner, møter ingen forståelse hos noen i denne verden. Alt du etterhvert skulle ønske var at du fant et tau du kunne henge deg i på cella, noe som kunne endt den miserable tilværelsen din, for du vet at alle dine dager skal leves uten mulighet for tilgivelse, forståelse eller trøst hos noen. Du skulle ønske du kunne gå ut på gata slik at noen vil kjenne deg igjen og slå deg til døde, bare for å kunne føle at du har gjort opp for deg og få en slutt på det, men….. du kan ikke for du skal sitte i fengsel og kjenne på dette i mange mange år.

  Jeg vet hva jeg ville valgt og jeg forstår godt trangen til denne «et øye for et øye, tann for en tann»- mentaliteten hos mange. Det er en naturlig reaksjon fra sinne, men vær smart. Tell til ti så tror jeg mange skifter standpunkt. Når det er sagt så håper jeg aldri noen klarer å henrette han på vei inn og ut av rettssalen eller noe slikt. Og om noen skulle komme til å gjøre et forsøk håper jeg de påfører han et IKKE dødbringende skudd slik at han kan kjenne smerten og dødsfrykten han påførte så mange. Allikevel – rehabilitering og frihetsberøvelse så lenge som overhodet mulig er det som etter min mening vil føles som den verste straffen for Anders Berhring Breivik.

 18. I min verden hadde det optimale bildet vært om enhver kunne få ha sin tro i fred. Anders Behhring Breivik er ikke av den oppfatning. Heller ikke av at levesettet til mennesker skal være noe utnfor firkanten han selv har skapt i sitt hode. En mangel på empati råder dessverre hos han. Menesker har sin tro av forskjellige årsaker. Mange er påvirket av sin kultur, sine medmenneskers tro eller sine foreldres tro. For noen resulterer det i det motsatte, rett og slett fordi deres nære eller kultur har en tro som oppfattes som uriktig for den enkelte. Mange har sin tro grunnet egene erfaringer og opplevelser. Hva som har påvirket Anders Behring Breivik er noe som gjenstår å se. Han har nok blitt sterkt påvirket av grupperinger i vårt samfunn. Krigshissende dataspill er noe de fleste av oss voksne ønskerer at våre barn være forsiktige med eller avholdende fra. At en voksen lar seg påvirke i den grad er virkelig skremmende. Hva gikk galt? eg håper vi kan få svar på det, slik at vi kan lære for fremtiden om noe lignende dukker opp igjen.

  La oss ikke bli påvirket av trusler, kriger, terror eller kamp bygget på tro eller overbevisninger. Konsekvensene kan bli fatale. La oss gjøre alt vi kan for å sette en stopper for slikt gjennom å påvirke disse «krigerene» til å vise empati. Noe jeg ikke tror vedkommende har.

  Om tro.

  Om vi går dypt i oss selv er vår tro en konsekvens av våre egene erfaringer eller ytre påvirkning. All nedskrevet religion er skrevet av mennesker, påvirket av åndelig nærhet i en eller annen form. Med andre ord tolkninger. Ikke nedskrevet av «kilden», men som en inspirasjon fra den. Jeg oppfordrer mennesker til ikke å provosere eller angripe mennesker for deres tro om den er en annen enn deres egen. Jeg mener det er en menneskerett å tro hva som føles riktig for den enkelte, og å følge troens skikker, men ikke å påberope seg deres religion som den eneste rette, selv om den kanskje er det.

  I alle religioner eller trosretninger er det vanlige mennesker som ikke legger tydelig vekt på troen i sin hverdag. I den andre enden er det ytterpunkter som går ut i det ekstreme. Verden har sett hva dette gjør med menneskeheten.

  Vi er ett folk, med grenser skapt av oss selv. Vi har forskjellig farge, kulturelle forskjeller, og opplevelsene våre er individuelle. Finnes det en gud, så ønsker han ikke at dette skal skape motsetninger, krig og terror, men gjensidig respekt for både grupper og enkeltmennesker. Jeg ønsker alle fred i sine hjerter.

  Aaron

 19. Jeg var sammen med Anders i mange år, men jeg hadde aldri trodd han kunne gjøre noe sånt. Jeg kjente han som Anders og ikke som en terrorist eller madsemorder…..for meg er alt bare helt uvirkelig…. det gjør så vondt å se all denne dritten folk skriver om han. Men jeg skjønner dem jo…. Jeg tenker at dette er ikke den Anders jeg elsker/elsket…..for jeg kjenner han ikke sånn. Hadde jeg visst noe hadde jeg meldt han…før han drepte noen…. Det er ok å være uenige – men måten man uttrykker seg på …..det kunne han valgt annerledes enn å drepe folk….. for han oppnår nå det motsatte…. alt er bare grusomt, men nå skjønner jeg jo hvorfor han dumpet meg….. manifestet …..

 20. Jeg tror hele verden holder på å bli klin nøttings gale i hue hele hurven jeg! Helene «erkjenner/skryter» på seg et forhold til Breivik, på min blogg er det en 16 åring som snakker om at hun elsker han og har aldri møtt han….er også halvparten så ung som han også og vel så det…. Her inne diskuterer dere manifestet til Breivik og jeg må bare si det rett ut: JEG ER SÅ FORDØMT LEI AV Å SE HAN I ALLE AVISER, PÅ TV OG HØRE NAVNET HANS PÅ RADIO AT JEG SPYR SNART!!!!!!

  Ja jeg synes det han gjorde var UTILGIVELIG, men hvordan skal vi komme noen vei videre vi som ikke er politifolk med etterforskingsoppgaver dersom vi «leker politi» og «etterforsker» Breivik selv….

  Han bør ikke få all denne oppmerksomheten her, for den fortjener han ikke, men de som fortjener den er etterlatte og pårørende.

  La nå denne krokodilla i rødt som sitter på Ila få glefse i løse lufta og lat som dere ikke ser/hører han.

  Faen se å kom dere videre.

  Jeg beklager men jeg får bare nok av Breivik preik!
  Jeg kommer snart til å klikke hvis ikke dette roes ned helt, men jeg er vel neppe alene om å mene det!

 21. Jeg tror hele verden holder på å bli klin nøttings gale i hue hele hurven jeg! Helene «erkjenner/skryter» på seg et forhold til Breivik, på min blogg er det en 16 åring som snakker om at hun elsker han og har aldri møtt han….er også halvparten så ung som han også og vel så det…. Her inne diskuterer dere manifestet til Breivik og jeg må bare si det rett ut: JEG ER SÅ FORDØMT LEI AV Å SE HAN I ALLE AVISER, PÅ TV OG HØRE NAVNET HANS PÅ RADIO AT JEG SPYR SNART!!!!!!

  Ja jeg synes det han gjorde var UTILGIVELIG, men hvordan skal vi komme noen vei videre vi som ikke er politifolk med etterforskingsoppgaver dersom vi «leker politi» og «etterforsker» Breivik selv….

  Han bør ikke få all denne oppmerksomheten her, for den fortjener han ikke, men de som fortjener den er etterlatte og pårørende.

  La nå denne krokodilla i rødt som sitter på Ila få glefse i løse lufta og lat som dere ikke ser/hører han.

  Faen se å kom dere videre.

  Jeg beklager men jeg får bare nok av Breivik preik!
  Jeg kommer snart til å klikke hvis ikke dette roes ned helt, men jeg er vel neppe alene om å mene det!

  1. Skjønner deg godt jeg- Men det er en del av virkeligheten som ikke kommer bort i fra. Men du må ikke oppsøke bloggere, nyheter eller aviser som skriver om han. Gå deg en tur, hold deg på stranda eller se på TV3 eller noe annet meningsløst. Det er viktig at all dritten som har skjedd kommer til overflaten. Men det er klart det kan bli for mye av det gode Stine.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.