Anders Behring Breivik- Historien blir til

Den siktede masse drapsmannen Anders Behring Brevik (32) vil være en person dine og mine oldebarn snakker om en gang langt inn i framtiden. Og hvilken historie vil disse fortelle sine generasjoner som kommer etter igjen?

en massemorder som planla å drepe så mange uskyldige mennesker som mulig. Hans mål var det norske Arbeiderpartiet, regjeringskvartalet, tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland og den kommende generasjons ministere i form av ungdomsorganisasjonen AUF.

I flere år planla Breivik å gjøre det han kunne for at det demokratiske Norge skulle lide mest mulig.

– Hans høyre ekstreme tilnærming har i ettertid formelig blitt gjort til latter av de som faktisk er i miljøet og har stor omgang med andre med felles interesse. Ingen hadde hørt om den blonde kjempen som hatet alt som hadde med innvandrere, fremmedkulturelle og ikke minst muslimske tilhengere å gjøre.

Hvis DU hadde fått sjansen til å spørre den tiltalte tre spørsmål. Hva hadde du spurt om?

Når historie bøkene blir skrevet vil det møreste kapitlet i norsk historie være fra sommeren 2011. 22. juli har brent seg inn i hukommelsen som en byll av smerte, ondskap og sorg.

Navnet Anders Behring Breivik vil for evig tid bli forbundet med historiens verste massakre. Der han plasserer en bombe i Oslo sentrum før han tar turen til Utøya i Tyrifjorden, der han med smil om munnen slakter ned 69 uskyldige mennesker med kalt blod.

Historien er ubegripelig vond, og vil aldri glemmes.

Blomsterhavet ved Oslo domkirke Foto: VG.no

Men historien vil også fortelle til våre oldebarn at det norske folk svarte umiddelbart på ondskapen.

Med å holde rundt hverandre til tross for smerte, tåre og sorg. Vi holdt hverandre i hendene alle sammen. Og vi holdt rosene høyt hevet for å vise verden at dette samfunnet ikke har rom for den faenskap.

Vi i Norge er stolt av landet vårt, og vi skal alle sammen gjøre alt vi kan for at denne tragedien aldri skal skje igjen.

Også det skal komme i historiebøkene.

Vargas

10 thoughts on “Anders Behring Breivik- Historien blir til

 1. Så riktig Vargas.
  Mange snakker om at han blir snakket ihjel, men vi kan ikke legge lokk på hva vi mener og kjenner om han. Hva han er og hvordan han ble slik han ble er meget interessant. Et menneske med andre grenser og mentale porter enn menigmann er hvertfall sikkert. Det er og interessant å finne ut om empatien inhenter han når han har fått avstand på sine gjerninger. I så fall blir det vondt å være ABB.

  Aaron

 2. Om han er verse sorten psykopat, så vil han aldri føle empati, og den sansynligheten er stor.

  Om jeg fikk snakket med han, skulle jeg fortalt deg, for jeg er klarsynt og empat (tolker sinnstemninger), men på den annen side har jeg ikke lyst til å snakke med han. Jeg hadde sansynligvis fått veldig vondt i hodet.

  Aaron

  1. Jeg er litt usikker på hva jeg hadde spurt om, det måtte i hvertfall bli et klart spørsmål: HVORFOR??!!

   Du er klarsynt og synsk også Aaron? Jeg er meget fascinert over dette og har sett på TV Norge når det har gått et program som heter 6. sans. Har du sett på det, og har du tro på disse?

   Vargas

 3. Hyggelig at du har litt interresse for det Vargas. Ja. Har sett , og noen er bedre enn andre. Saken er bare den at klarsynte er som andre mennesker. Noen kan ditt og noen kan datt. Akkurat som en rørlegger kan sitt fag, men kanskje ikke kan snekre, så er det slik med klarsynte / synske og. Noen er flinke med mennesker og relasjoner, slik som jeg gjør. Noen er flinke til å finne gjenstander / dyr. Noen ser historier frem og tilbake i tid. Noen har kommunikasjon med avdøde (i hvilken grad det skulle ha noen betydning), annet en kanskje å få bevis for at vi har bevis for et liv etter dette. Noen kan flere ting og noen er spesialisert innenfor enkelte områder. Derfor ser et slikt program ofte litt skrullete ut for menigmann, ettersom de tar feil i ny og ne. Hadde de fått arbeide med det de var best på hele tiden, så kanskje det hadde sett bedre ut. Jeg var selv i et program en gang, der opptaket ble tatt over en drøy time, der resultatet var et 20 sekunders innslag, og avbrutt 20 ganger grunnet biler som kom forbi vinduet. Jeg klarte ikke å gjøre jobben min og det ble bare tull. Jeg kunne derfor aldri tenke meg å stille opp på noe slikt igjen, men har respekt for de som gjør det. Hjemmesiden finner du om du klikker på navnet, så kan du se hvordan jeg jobber.

  Aaron

  1. Jeg skjønner!

   Det må være spennende å ha slike «gaver». men sikkert slitsomt i lengden om du får inn mange følelser fra andre også?

   Takk for meget interessant lesning og at du deler dette med meg Aaron.

   Vargas

 4. Nei da Vargas. Det er ikke så veldig slitsomt. Det er jo ikke mine følelser, og man blir vant til det som alt annet.

  Dette ble en digresjon fra tema.. Vi må styre tilbake. Sikkert mange som har tanker om ABB.

  Aaron

  1. Det ble en digresjon fra tema, men det var så interessant Aaron, så da måtte det bli som det ble. Vi får peile inn på det som blogg-posten handlet om:)

   Takk igjen.

   Veldig hyggelig å taste med deg!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.