Anders Behring Breivik- kald, beregnende og ond

Det vil nok ta noe tid før media velger andre overskrifter- med god grunn.

Det begynner å danne seg et bilde av massemorderen som fortsatt er i de fleste nyheter verden over.

Han er hissig, oppfarende og rasende når det ikke går som han ønsker. 

En bonde ringte på døra på gården han leide på Rena, og da eksploderte Breivik og ga klar beskjed om at «det måtte gå an å ringe først»!

– Han var ivrig på spillet » War of WorldCraft» der han spilte mange timer i strekk og la ut kommentarer i spillets online forum.

Kan man spille så lenge og over så lang tid at det kan være en av grunnene til at han har vippet over på feil side, og ikke har forstått at han drepte mennesker, men fortsatt var i spillet? 

Mange spille-avhengige blir så spillegale at de får vanskeligheter med å skille mellom spill og virkelighet.

Breivik tror også at han er soldat i en krig og har «rett til å drepe».

Han tror at politiet er hans tjenere og vil ha med sin uniform til fengslet for å kunne bruke denne i rettsalen.

Det er sagt at han vil ha goder og avtaler i fengslet for å fortelle mer om de andre terror-cellene han er i kontakt med i verden.

Det er mange av de skadde som har fortalt at drapsmannen lo, så kald og rolig ut. Han gikk mot ofrene og henrettet en og en, med kaldt blod og smil om munnen.

– Breivik hadde planlagt dette i mange år. Men var redd for å bli avslørt mange ganger før den fatale julidagen. Han var høy på efedrin, hadde musikk i ørene og drepte for fote.

Hans «manifest» er hans bibel, og hans stemor har sagt til media at han var svært stolt av dette, og skrøt uhemmet.

– En venn som vokste opp med Breivik i Oslo-vest, og som gikk på samme skole sa til Aftonbladet at han var en kald person, som det var vanskelig å komme inn på. Han ble aldri mobbet, men valgte å være stort sett alene. 

Når man tenker over massemorderens handlinger så skjønner alle at dette er ikke noe et normalt menneske kan være i stand til.

Men det er en tilsynelatende frisk, norsk, og vanlig mann. Fra Oslo, som dreper nordmenn…

Hva får en nordmann til å drepe alt han kommer over? Hva er årsaken, hvordan kan dette forhindres? KAN det forhindres?

Å velge å være «djevelens advokat» må være en forferdelig utfordring. Geir Lippestad har barn selv, og vet at rettsaken vil ta tid. Men han er glad for all støtte han har fått fra det norske folk.

– Massemorderen har sendt en e-post med sitt «manifest» til nå værende og tidligere stortingspolitikere, aviser og TV folk får å spre dette slik at så mange som mulig skulle lese det 1600 sider lange «manifestet» som ble sendt til fler enn 600 personer.

Det ble sendt samme dag som bomben og angrepet ble utført. Nøyaktig 77 minutter før det smalt.

Å ødelegge Arbeiderpartiets rekruttering og eksistens,var Breiviks største agenda for angrepet.

Dette svarer norsk ungdom på med å melde seg inn i hopetall. I de aller fleste organisasjoner og politiske partier. 

– Hans advokat er ikke psykolog og det er heller ikke jegMen jeg har tidligere vært forsvarsadvokat og jeg oppfatter ham som en tilregnelig person fordi han har vært så fokusert over så lang tid.

Han har gjort tingene så riktig, og etter min erfaring med denne type klienter tidligere, er de ganske normale, men de er skrudde i hodet. Og denne personen er i tillegg totalt ond, sier PST-sjef Janne Kristiansen i intervjuet med BBC.

De aller fleste nordmenn har reagert med avsky, sorg og samhold. Dette er noe vi alle er berørt og rammet av. Dette rører oss alle midt i hjertet og mitt i sjelen. Vi lar oss ikke knekke av en gal manns handlinger.

Vi skal ta roen, hverdagen, Oslo, og UTØYA tilbake. Dette skal ikke ødelegge vår nasjon vårt folk eller det demokratiske Norge.

Aldri!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0_9BTHcpssM[/youtube]

Norges statsminister Jens Stoltenberg har stått i kaoset, sorgen og håpløsheten og holdt det norske folk samlet i en tid der mange sørger og har det vondt.

– Jens Stoltenberg har fått stor oppmerksomhet for sin håndtering av den største katastrofen i vårt land siden andre verdenskrig, og aviskommenatorer, eksperter, meningsytrere på Twitter og mannen i gata mener Stoltenberg har gjort en strålende jobb.

Mitt inntrykk av statsministeres jobb er så imponerende at det er ikke vanskelig å tro at han kan være statsminister så lenge han vil. Hele Norge vil gå til valgurnene i september og stemme AP. 

I 2013 vil statsminister Stoltenberg bli gjenvalgt. 

Heldigvis…

Vargas

Kilde

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4185005.ece

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4185013.ece

13 thoughts on “Anders Behring Breivik- kald, beregnende og ond

 1. Jeg tror han bærer på ett enormt sinne.
  Og jeg tror at han syns det er vanskelig med uforutsette hendelser, og dermed vil bli kraftig irritert. Men, det vet jo vi ingenting om, når alt kommer til alt.

  Jeg vet ikke. Jeg syns vi skal være forsiktige med å «henge» folk, fordi det da vil få en påvirkning på oss som vi ikke ønsker. Vi blir noe vi ikke ønsker å være.

  Så håper jeg at han finner en fred.

  1. Jeg vet ikke om jeg er enig i at han skal få fred Ege. Denne mannen fortjener ikke fred, han fortjener å plutselig forstå hva han har gjort, få kjenne på smerten, få kjenne på sorgen. Og når han endelig har forstått hva han har gjort, så bør han stenges inne i en mørk og kald fengsles-celle til evig tid.

   Det er jeg nok ikke alene om å mene-

   Men takk for din kommentar

   Vargas

 2. Breivik har jo rabla totalt, men han var definitivt ikke «sinnsyk i gjerningsøyeblikket». Egentlig vil jeg helst skrive at Breivik har en alvorlig personlighetsforstyrrelse, som jo er en «utviklingsforstyrelse» i personligheten, og altså ikke en psykisk lidelse. Men jeg skal klokelig holde kjeft. ;). Vi får vente til sakkyndige har pirket i ham.

  1. Smart. Men det er liten tvil om at det er noe feil noe sted, og størst sannsynlighet ligger nok den verste diagnose mellom ørene-

   Takk for kommentar fra deg:)

   Vargas

 3. Det er ikke opp til meg eller deg, eller noen andre, hvordan han skal ta lærdom av det han har gjort.
  Kanskje ser han det, kanskje ikke.

  Men jeg ønsker ikke å være en av de som går rundt med hat i mitt hjerte, derfor håper jeg at han finner fred.

  Husk å puste Vargas… Klem

  1. Jeg leser hva du mener men jeg er ikke i stand til ønske dette monstre noe som helst. Aller minst fred.

   Hadde massemorderen blitt sluppet ut på gata i Oslo – og folk flest hadde vist hvem det var- tror du han hadde levd lenge?

   Selvsagt skal vi ta lærdom av hva som har skjedd, men det betyr ikke at monstret- selveste ondskapens-sentrum. Han fortjener ingen ting. Han har drept nær 80 forskjellige elskede vakre individer. Han fortjener absolutt ikke fred, etter min mening!

   Og han kommer aldri til å skjønne hva han har gjort…

   Takk Ege

   Vargas

 4. Jeg skjønner godt synspunktet ditt, tro ikke noe annet.. Men de som tenker på hevn, eller å drepe han, det er fengsel for de også, dersom de gjør noe.. Er det verdt det?

  Historien burde lære oss akkurat dette: HEVN ER NYTTELØST.

  Ta den tiden du trenger til å komme deg igjennom dette. Og er det noe, finner du mail-adressen min på bloggen.

  God natt 🙂

  1. Jeg er helt enig med deg i at hevn er nytteløst, feil og feigt. Men det er langt fra hevn til ønske massemorderen noe godt, eller fred. Han bør råtne i sin egen elendighet.

   Jeg har aldri tatt ordet hevn eller drap i min munn.

   God natt til deg også Ege. Og tusen takk for tilbudet ditt. Godt å vite at man har en skulder å gråte på.

   Jeg er her også for deg;)

   Vargas

 5. Nei, men du nevnte det om han fikk gå i fred på gaten, og da ville jeg dra frem denne i tilfelle noen tenkte den veien..

  😉 bare hyggelig, og takk 🙂

 6. Bra innlegg.

  At mange kommer til å stemme AP etter dette er nok meget mulig men det blir feil om du skal gjøre det for medlidenhet fremfor politikken. I forkant av dette datt AP på meningsmålinger. Ikke ta meg feil for jeg syns Jens Stoltenberg har vært som en påle i alt det forferdelige vi nå har vært gjennom. Han har gjort en fantastisk jobb, men dette løser ingen politiske spørsmål som bør være hovedgrunnen til at folk går til valglokalene.

  Han viser oss at han er en human leder med følelser som en statsleder også bør vise, men at det skal være hovedgrunn til å stemme AP blir feil.

  1. Det er jeg enig i Daniel. Men jeg tror også mange vil stemme AP fordi de vil vise sin sympati med hvilken jobb statsministeren har lagt ned. Og det synes jeg er helt greit.

   Om de ønsker en annen politikk enn den AP og Stoltenberg står for så bør man selvsagt stemme annerledes. Jeg tror uansett at vi vil se en enorm økning i antall stemmer. Folk er blitt mer bevisste på hva de ønsker rent politisk, og da skjønner e fleste at det kan være smart å gi sin stemme.

   Takk for din kommentar og for at du er innom å leser denne bloggen Daniel.

   Vargas

 7. Han fortjener en straff, det kan godt ta år og dager men han må tas fra alt som er av sanser.

  Det kan gjøres av en innsatt som vil gi samfunnet noe tilbake for sin ugjerning (ingen ting å tape). Den som ville påtatt seg denne oppgaven bør få et lettere opphold deretter etter mitt syn. Det kan samles inn midler for den som påtar seg den oppgaven. Jeg skulle selv gitt en stor gave til denne potten.

  Min syn på riktig straff av Anders Behring Breivik for det han har gjort med samfunnet vårt er følgende:

  Synet, en ansatt stikker ut øynene hans slik at han mister synet for evig liv.
  Hørselen, en ansatt stikker noe i ørene hans slik at han blir evig døv.
  Tungen, en ansatt kutter tungen hans av, slik at han ikke lenger kan nyte et måltid til evig liv.
  Til slutt en ansatt kutter av han penisen slik at han aldrig kan tilfredstille seg selv til evig liv.

  Alt dette for at å ta fra han alle sanser, han vil da insoleres i sin syke hjerne uten å kunne kommunisere utenom når samfunnet ønsker å kommunisere med han.

  I dette lille land, har vi ingen straff for slike som han og da er det vår oppgave å sette en stopper på det.

  locoloco@hushmail.com

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.