Anders Behring Breivik- Ute om 10-15 år og bosetter seg hvor?

 

 

CopyrightVidarKolstad.jpg

Alle barn trenger minst en voksen, og alle barn i Norge har rett til å være trygg. Reidar Hjermann er barneombud i Norge. Han har ansvaret for at barna skal ha det bra i hjemmet, på skolen, på fritiden og ellers hvor barn ferdes. Men det er fryktelig mange barn i Norge, heldigvis. Derfor er det veldig viktig at også foreldre og andre omsorgspersoner sørger for at alle har det fint. 

Sånn skulle det ha vært i en ideell verden. Det er dey dessverre ikke.

Det er noen voksne som gjør ting de ikke burde, blant annet å bryte loven. I lovene står det hvordan man skal oppføre seg mot andre mennesker, og vi har jo lover for at ikke alle som har lyst til å gjøre hva de vil, gjør nettopp det. Allikevel så er det noen som blir tatt for å gjøre lovbrudd.

22. juli 2011 ble loven brutt av en person mange ganger i løpet av ca tre timer. Resultatet var 77 drepte, mange sårede og et sprengt regjeringskvartal. Norge blir aldri det samme igjen.

– Anders Behring Breivik vil for alltid stå som terroristen som prøvde å ta fra oss demokratiet. Han bør aldri mer få gå fritt. Men grunnet de norske lover som har en maksimumsstraff på 21 års fengsel, vil Breivik være ute som en fri mann om noen år.

Dette strider selvsagt mot folks rettsoppfatning, og lovverket bør endres så snart som mulig.

– Eksempel en norsk domstol i nyere tid: En person kjører en «ransbil», vedkommende står med bilen i gang og venter til ranerne kommer med utbytte for da å kjøre til skjulestedet. Vedkommende blir dømt til 11 års fengsel, selv om vedkommende ikke deltar på selve ranet.

En person filmer grove voldtekter av to barn, han deltar ikke på selve voldtekten. Vedkommende blir idømt 1 år og 9. mndr i fengsel. Fungerer da lovverket som en norm for hvordan folk flest skal finne seg i?

Hva skjer med rettstaten om Breivik slipper ut og gjør alt han kan for å drepe flest mulig igjen? Bør han rehabiliteres til å bli frisk nok til å komme tilbake i samfunnet?

Ungdommer og barn er vår alles framtid, de er våre aller viktigste. Derfor kan vi ikke ha et lovverk som går på akkord med alles oppfatning av at lovene virker bare for noen som bryter den. Men for alle.

Justisminister Knut Storberget har ansvaret for å gjøre det umulig for Breivik å flytte inn i nabolaget til de fornærmede og etterlatte etter 22. juli. Om få år kan dette være en realitet. Skremmende nok.

 

CopyrightVidarKolstad.jpg 

 

 Stine Sofies stiftelse,  som ledes av Ada Sofie Austergard, er en fantastisk flott organisasjon. Hun mistet sin datter Stine Sofie i den meget omtalteBaneheia-saken der også Lena Sløgedal Paulsen ble drept, 19. Mai 2000.

Hun risikerte å få de tiltalte løslatt på prøve, rett inn i nabolaget sitt.

Hun gjorde hva hun kunne for å slippe det, og anket helt til Høyesterett for å prøve å oppnå sitt ønske om å ikke møte på sin datters drapsmenn i nærmiljøet.

Hun vant ikke fram.

Vi er så få i dette landet, hvert eneste barn er umistelig, derfor trenger vi et rettsapparat som fungerer for å beskytte de som ikke kan beskytte seg selv.

– Derfor er tiden inne for en verdidebatt rundt straffeutmålingen, klagerett for fornærmede/ etterlatte samt den manglende offeromsorgen i Norge, da vi vet at lovgiverne har bestemt at Breivik skal tilbakeføres til samfunnet etter endt soning.

Barna er vår framtid. og vi må verne om dem. «Det er lettere å bygge barn enn det er å reparere voksne». Vi trenger din støtte for å sikre en kontinuitet i våre prosjekter som har fokus på å forebygge, avdekke og ivareta det voldsutsatte barnet. Som støttespiller viser du ditt engasjement for «en barndom uten vold».

Du har plikt til å bry deg!

– Austegards utrettelige kamp for å gjøre hverdagen best mulig for så mange barn som mulig i Norge er en enorm utfordring. Og jeg er så inderlig takknemlig og glad for at det finnes ildsjeler med et så utrettelig engasjement, og som utelukkende jobber for en viktig ting, som egentlig burde være viktig for alle foreldre og foresatte, barns trygghet.

– Stine Sofies Stiftelse har en fagmesse i Bergen 17. november. Et seminar om vold mot barn, håndtering ved mistanke om vold mot barn og krisehåndtering. Med landets eksperter og foredragsholdere. Dette holdes i Magnus Barfot konferansesenter. 

Takk Ada!

 

Stinesofiesstiftelse

 

Vargas

 

 

12 thoughts on “Anders Behring Breivik- Ute om 10-15 år og bosetter seg hvor?

 1. Ifølge noen i en eller annen avis, så ble det spekulert i om at han ikke kom til å leve lenge..
  Så, jeg tror nok de myndighetene som har med saken å gjøre,
  vil ta seg av problemene…

  1. Hei Ege

   Det er rykter rundt hva som vil skje med Brevik når han skal sone på vanlig måte og omgås andre fanger ja. Jeg har skrevet tidligere om at det er en viss sjanse for at massemorderen ikke overlever dette året. Om han soner ferdig og overlever oppholdet bal murene, skal han etter all sansynlighet ut i det fri igjen .Hvor han da bosetter seg vil bli et betent tema.

   Takk for kommentar Ege:)

   Vargas

 2. HVIS Breivik kommer til seg selv, dvs ut av bobla si, så tror jeg vi vil se en helt annen person. Han lever i sin egen ‘verden’ og er ikke segselv, det er rimelig sikkert!! Han blir nok sittende mange år i fengsel og innen 21 år har han høyst trolig blitt segselv igjen, dvs vanlig og fredelig . Hos pedofile derimot, er det mye større sjanse for at de gjentar fordi det ligger i deres drifter. Det har vi sett mange ganger. Jeg er oppriktig redd for pedofile fordi jeg har barn selv og syns derfor Stine sofies stiftelse er en bra organisasjon.
  Jeg syns det er veldig bra at myndighetene bevilger masse penger på Breviks sikkerhet for det er utrolig mange tullinger der ute som vil torturere og drepe han, t.o.m. små barn som skriver rystende ting på Facebook, helt sykt!!!
  Ja da kan de IKKE klage på at millioner går til ABBs sikkerhet, på bekostning av f.eks. eldreomsorg, skoler, sykehjem osv…. Noen og enhver bør tenke seg om flere ganger: hvilken REELL glede kan det gi dem å se ABB bli torturert og drept slik de så gjerne vil??? Det er SÅ sykt!!!! ALLE har krav på grunnleggende menneskerettigheter. Jeg er ganske pissed off av alle som vil torturere og drepe han, nå må det snart være nok!!! Jeg er nemlig sterk motstander av offentlig hets av folk, drap og tortur!!! For en grusom verden vi lever i. Hvorfor kan vi ikke heller strekke ut en hånd og være venner alle sammen???
  Så når alle snur ryggen til han så vil jeg gjøre som Jesus og strekke ut en vennskaplig hånd, for det er sånn jeg vil være!!! Jeg vil vise ALLE at jeg er en person som vil være venner med ALLE og at jeg ønsker meg en verden der vi ALLE kan stå sammen og INGEN skal være ‘fryst ut’. Det er det eneste riktige!!! Love and peace to EVERY person on Planet Earth. <3 Liv<3

  1. Hei Liv

   Takk for fantastisk kommentar.

   Jeg er uansett redd du tar feil. Du er inne på noe meget viktig, flere kloke mennesker er i sine livs verste periode ville delt med oss, det kan uansett ikke sette lit til at udyr som Breivik slakter våre politiske aktive ungdommer.

   Jeg frykter en eventuell pr jippo, media-flauser eller ukontrollert sitater vil gjøre deres historie langt verre.

   Vi er tvunget til å håpe på evig straff.

   Vargas

 3. Takk selv Vargas. Jeg stoler på at våre myndigheter ikke slipper han ut før det er trygt uansett!!! Jeg har tro på det gode i mennesker også hos Breivik og det å gi mennesker en ‘second chance’ og nye blanke ark, men selvsagt ikke før han angrer og viser helt nye takter. Det kan skje MYE på 21 år!!! Det å avskrive han HELT og påstå han ALLTID vil være en morder blir helt feil tror jeg. Uten dop og Ipod ville han aldri klart det uansett, så han er ingen morderperson egentlig tror jeg. . Så lenge han sitter i isolat så vil han heller ikke se konsekvensene og heller ikke skjønne det han har gjort. Derfor vil ikke se noe anger enda. Han er i alle fall ærlig og ikke vil gjøre seg bedre. Forhåpentlig skjønner han det var fullstendig galt, etterhvert….
  Kanskje han angrer når han ser alle enkeltsjebnene og når han ikke blir godtatt hos EDL/ høyreekstreme. . Kanskje hadde det aldri hadde skjedd hvis han ikke ble utstøtt av alle rundt seg. Det ligger også tydeligvis masse i barndommen hans… Uansett, vi har alle noe å lære av dette, dvs å bry oss om og ta vare på hverandre, HELE ÅRET ikke bare i juletider. Vi er alle veldig opptatt av at ingen skal være alene i jula, men det fins mange andre dager i året også…. INGEN skal behøve å stå alene og venneløs, mener jeg.
  Vennlig hilsen Liv

  1. Hei igjen Liv

   Jeg er litt usikker på det. Akkurat denne personen som er så lite reflektert og ikke har evne til å vis følelser er jeg redd det er lite håp for.
   Uansett hvilken barndom masse-drapsmannen hadde så kan det ikke forårsake drap på 77 mennesker. Aldri. Jeg vil gå så langt som å si at han bør råtne i helvete. Det er jeg ikke alene om å mene, ikke alle er villig til å si det.
   Jeg mener han bør være alene resten av livet, et liv som ikke blir så langt da det er mange som vil ta han. Får de tak i han i fengslet er det slutt.

   Det er ikke noe tap for noen, Han har ødelagt mange hundre familier, det hadde vært dødsstraff for hans handlinger i 37 stater om dette skjedde i USA.

   Monstret Brevik fortjener ikke å leve etter min mening Liv.

   Takk for din kommentar. Jeg er glad for å høre din mening.

   Vargas

 4. Ja da er vi helt uenig;-). Jeg vet at veldig mange er enig med DEG i dette og bare ønsker han alt ondt. Da vil jeg si at jeg tenker helt annerledes enn omtrent alle andre og det er jeg veldig stolt av!!! Jeg ønsker ALLE mennesker ALT godt jeg, også Anders Behring Breivik!!!! Jeg står på mitt: Alle er vi født rene av hjertet og er gode mennesker innerst inne. ALLE er vi født uslepne diamanter, men noen går seg vill på livets vei og blir helt forkulla, men de er likevel diamanter innerst inne selv om de ser ut som kull utenpå. Det er samme grunnstoff, karbon. Sånn også med Anders. Vi så jo han advarte noen da han løp vekk fra bomba. Har også hørt veldig positive ting om han fra de som kjente han. Jeg er veldig glad Geir Lippestad og co tar tak i dette og undersøker hvor og hvordan det gikk galt.
  Av alle mennesker som har levd på jorda er det bare EN som har levd livet sitt ren av hjertet, og det er Jesus. Husker du hva Jesus sa angående steining?: Den av dere som er uten synd, kan kaste den første stein (Joh. 8 vers 7). Da ble det stille gitt og ALLE gikk bort.

  Jeg sier til alle som slenger dritt om andre: pass deres egne saker og gjør gode ting for andre istedet!!! Jeg står på mitt: jeg ønsker Anders og ALLE andre ALT godt!!!
  Jeg er veldig glad vi ikke har dødsstraff i Norge. Dødsstraff og tortur hører ingen steds hjemme i 2011!!!
  <3 Peace and love from Liv<3

  1. Hei Liv

   Verden hadde blitt et bedre sted om det var mere mennesker som deg Liv. Men jeg mener du har en noe naiv holdning til livet, menneskene og ondskapen. Det hjelper ikke hvor mye diamanter Breivik har i sitt hjerte når han er i stand til å smelle av en mange hundre kilo tung bombe midt i Norges største by, for deretter Jakte opp USKYLDIGE mennesker for å drepe så mange som mulig. Da er du enten ond eller gal. Men som du sier, dette er vi nok veldig uenig i.

   Takk for din kommentar Liv

   Vargas

  1. Er ikke det en for enkel utvei for han? Bør han ikke stilles for retten å få den dommen han fortjener.

   Å bli skutt er jo hans beste utvei.

   Å bli dømt til forvaring burde vært hans straff, og det vil skje også.-

   Takk for din kommentar Odd.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.