Arbeiderpartiet har allerede vunnet valget

Jens Stoltenberg er statsminister i Norge og har ansvaret for den politiske agenda. Og han representerer Arbeiderpartiet.

Statsminister Jens Stoltenberg Foto: TV2.no

– Det alene er muligens ikke nok for å vinne valget. Men den stoiske ro, de vel-formulerte ord på riktig sted og til riktig tid, når en hel nasjon er i sjokk- går rett i hjerte på de fleste. Hovedsaklig fordi det var godt å se at noen tok tak, trøstet og var til stede. Noen med makt. Jens Stoltenberg var der for oss når vi trengte en stø og ryddig leder.

Dessuten så var det Arbeiderpartiet og Gro Harlem Brundtland som var selve sentrum for grusomheten. Det var AP som skulle rammes, det var Gro som skulle drepes på Utøya. Hun kom seg unna, det gjorde ikke 69 andre…

– Også AUF leder Eskil Pedersen har stått som en bauta i sitt livs verste mareritt. AUFs paradis øy ble forandret til et helvete 22.juli.  Pedersen var tidlig ute med å gi klar beskjed om vi (AUF) skulle ta Utøya tilbake. Og det er allerede kommet inn mange millioner kroner til å sette bygningen på øya i beboelig stand etter terrorangrepet.

AUF lederens måte og takle tragedien på har vært forbilledlig.

– Det norske folk har vist en fantastisk ro, samhold og solidaritet med hverandre og vist for en hel verden at terror og ondskap ikke hører hjemme i et sivilisert demokrati.  Det ble symbolisert med 200.000 mennesker på Rådhusplassen i Oslo sentrum og et uvirkelig vakkert blomsterhav utenfor domkirken som har vært et sted for å gi og få trøst, et sted å kunne gråte, legge ned en blomst, tenne et lys og legge ned noen ord fra hjerte.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g4Rkus06MVU[/youtube]

– Det er også grunn til å tro at det blir en rekordhøy valgdeltagelse til årets kommunevalg pga at folk flest vil vise avsky etter hendelsene i Oslo og på Utøya. Det norske folk ønsker å ha et trygt, demokratisk og fritt samfunn. Da er det viktigere enn noen gang å vise det gjennom sin politiske stemme.

Politikk er også basert på følelser. Mennesker i Norge har mange forskjellige meninger og politiske standpunkter. Men når kommunevalget skal avvikles medio september vil mange mennesker i Norge bruke sin stemmeseddel som enda et symbol. 

Et symbolsk TAKK til Jens Stoltenberg, til Arbeiderpartiet og et sterkere demokrati.

Er det feil å stemme AP pga en statsminister som gjør det som er forventet når landet blir rammet av terror? 

Bruk stemmeretten din du også!

Vargas

20 thoughts on “Arbeiderpartiet har allerede vunnet valget

 1. Er det bare Ap som skal drive valgkamp?
  Skulle man ikke vente med dette?
  Vargas’ innlegg er ikke annet en rein, Ap-forherligelse!
  Man vinner ikke en kamp med å telle hvem som har flest ofre!

  1. Argus, du må lese blogginnlegget på nytt, og ikke legg til informasjon som ikke står der.

   AP og Jens Stoltenberg burde hatt 100% oppslutning sa SV leder Kristin Halvorsen og mente dette pga flere grunner. AP og AUF har blitt rammet, samt at Jens Stoltenberg har gjort alt riktig og vel så det i tiden etter 22. juli.

   Dette handler ikke om noen valgkamp, for den begynner ikke før om to uker. Men AP har vunnet valget fordi det norske folk ønsker å vise sympati med de som stod oppreist i sorgen, for alle i Norge.

   Da fortjener AP å vinne valget også mener jeg.

   Magne, du kan stemme på det partiet du vil. Men gjør du som alle andre så stemmer du også selvsagt AP, utelukkende pga tragedien på Utøya og ved regjeringskvartalet i Oslo.

   Kall det AP forherligelse om du vil for meg, men det er ikke ment som det.

   Vargas

 2. Overskriften din er ikke tvetydig:»Arbeiderpartiet har allerede vunnet kommunevalget!»

  Man bør ikke vinne et valg på grunnlag av en katatrofe som tilfeldigvis ramme et bestemt part! Det blir et innlegg i valgkampen om man vinkler saken med den ovennevnte tittelen (overskriften).

  Ap har vunnet folks hjerter i forbindelse med sin opptreden i forbindelse med terroren, Regien har vært god, men man bør tenke om terroren kunne vært unngått – om de politiske beslutninger gjennom 6 år – har vært tiltrekkelige. Da er man inne på politikken – og slik jeg forstår dette – skulle man ikke drive valgkamp ennå!

  Antagelig vil ikke årets valg bli reelt – og kanskje ikke det kommende heller – da folk vil stemme på noe helt annet enn politikken.

  Sponheim ødela forrige valg.

  Andres B. Breivik ødela kommende valg!

  Folk har lite peiling på de rødgrønnes politikk – og opptrer som «værhaner» – dessverre!

  Dette handler ikke om «Kremtoppen»!

  1. Du undervurderer det norske folk veldig synes jeg. Du sier: Folk har lite peiling på de rødgrønnes politikk – og opptrer som “værhaner” – dessverre! Hva vet du egentlig om det? Ingen verdens ting vet du om. Du driver med synsing. La folk bestestemme selv hva de vil ha for politikk. Og komme med utsagn om at massemorderen ødela kommende valg er helt på tryne. Han ødela så veldig mye mer og viktigere enn det. Blant annet 77 liv. OG Verdier for mange millioner kroner.

   Heldigvis forstår de fleste at den kommende tiden betyr så mye mer enn politikk i Norge. Derfor velger veldig mange å vise sin takk der den hører hjemme.

   Vargas

 3. Skal jeg ramse opp Ap’s alle tabber gjennom 6 år?
  Selvsagt opptrer Ap som et hvilket annet parti ville gjort i en lignende situasjon!
  De andre partiene har stilt opp og gjort en like god jobb ved å være solidariske i sorgen! Altså 1-1. UAVGJORT!
  Men man skal ikke gi dem fornyet tillit på BARE dette grunnlaget!
  Det er politikken som skal telle MEST!
  Og den har vært SLETT!
  Jeg skal gjerne ramse opp det verste blunderne! om du tør!

  1. HEhehe du skjønner tydeligvis ikke et kvekk av det jeg prøver å forklare deg Magne. Men siden du har så tungt for det så skal du få det inn med teskje.

   Det er ARBEIDERPARTIET og AUF som er blitt rammet, og det er de som har tapt menneskeliv og det er de som har stått fram i sorgen og i en vanskelig tid for alle. Ikke et eneste annet politisk parti har åpnet kjeften sin mht jobben som bør gjøres videre. I mitt blogginnlegg står det ikke et ord om politikken AP har kjørt de 6 siste årene fordi det handler ikke om politikk. Det handler om at AP vinner valget, vinner folket i sympati etter tragedien.

   Du må ramse opp alle politiske blundere du vil, men de har ingen relevans. AP har allerede vunnet valget. Du må selvsagt stemme på hvem DU vil for det.

   Vargas

 4. Det finnes meget stor misnøye med de rødgrønnes politikk blant folket, og ingen – selv ikke Vargas12.com – kan påstå at valget vinnes av Ap på forskudd. Det var ikke uventet at meningsmålingene ville gi partiet «et sympatiløft», men denne effekten vil gå over når hverdagen kommer. Og når de etterlatte føler hatet og tomheten komme. Når meningløsheten med «sørgegallaer» går opp for de som har mistet sine kjære på grunn av slette sikkerhetstiltak, på grunn av et politi som ikke er nærværende. På grunn av et parti som har drevet en politikk som ikke kan beskrives som annet enn maktarroganse fra ende til annen.

  Et valg vinnes ikke «på forskudd». Man må være «forskrudd» som tror det.

  I avisenes leserbrevspalter kan man fange opp hva folket misliker ved Ap og «regjerigsvenninnene» – og det dreier seg om beskatning av boliger (i form av usosial eiendomsskatt), om altfor høye ligningsverdier, om pensjonistran og et kunstig høyt kostnadsnivå – og floskler om hvor fordømt godt vi har det i dette landet! Det gjelder sikkert oljearbeidere og stortingspolitikere, men det gjelder ikke pensjonisten som må forlate sin bolig på grunn av at rønna tilfeldigvis ligger på en attraktiv tomt! I Sverige har man i det minste en øvre grense for slik dobbeltbeskatning! (SEK 6000 kr).

  Vi får stadig flere fattige i dette landet! Ikke rart med en slikskatte- og avgiftspolitikk!

  Arbeiderpartiet kaster bort oljefondet på råtne lån til Hellas og likesinnede, men gjør lite her gjemme. Hvorfor i all verden skal lille Norge løse alle problemer i utlandet? Hvorfor er det så mye bedre om vi bomber i hel folk i Libya – sammenlignet med å drepe våre egne langsomt i hel her hjemme med dårlig helsestell og for sene kreftdiagnoser.

  Anders B. Breivik hadde fått nok av de rødgrønnes politikk – særlig Ap’s. Han fulgte ikke demokratiske spilleregler, og opphøyde seg selv til «gud» – eller «djevel» – om det passer best. De finnes mange der ute – og som følger spillereglene – og de vil neppe gi sine stemmer til et parti som ser det som sin oppgave å føre en politikk som har så mange negative innslag.

  Og folk vil gjennomskue et parti som for tiden ikke gjør annet enn å gå i begravelser og legge sine ansikter i dype folder og snakke om nestekjærlighet og andre kristne verdier, men som har avkristnet Norge. Legg merke til at Breivik ble beskrevet som en kristenfundamentalist på høyresiden. Godt hjulpet av ApRK ble koplingen til Frp «highlighted» – gang på gang, men personen hadde bare vært innom partiet for ti år siden!

  Og sist – men ikke minst – et valg vinnes ikke på grunnlag av sympati – men på grunn av politikk.

  Det vil være å undervurdere et folk om man tror at en fin regi – en fin TV-forestilling – skal overskygge et slett politisk arbeid!

  Nå skal man jaggu ha enda en offentlig Ap-dag! Var det ikke nok med Gro-dagen? Og 1. mai? En dag jeg med glede «dig in the dirt»…

  Nei, akkurat som fotballkamper, skal en kamp vinnes – vi tolererer ikke at en kamp er «fikset» – ei heller at en valgkamp er det!

  1. Hvorfor går AP fra nesten 10% poeng i dagen meningsmåling da?

   Du gidder ikke lese hva jeg skriver så jeg kan ikke bruke flere argument for at du skal skjønne.

   Kommentarfeltet i nettavisene er saklig grunnlag for hva folk mener ja…

   Stem det som passer deg selv best.

   AP har allerede vunnet valget! Dette valget et vunnet i ren sympati!

   Vargas

 5. Det er skremmende at du ikke skjønner at et terroranslag, med derpå følgende arrangementer, ikke kan være det samme som et demokratisk valg. Dette «sorgarbeidet» og valget er to vidt forskjellige temaer – og må ikke blandes!

  Jeg er bekymret for at vargas12.com lever med skylapper – akkurat som Breivik gjør. Han ser ikke/og skjønner ikke at det han har gjort, er en forbrytelse mot menneskeheten.
  Du ser ikke at du er inne i en boble – du også – og ser ikke logiske sammenhenger. Du luller deg inn i en blogg der du er «gud» – akkurat som Breivik. Ap er alfa og omega – og alle som hevder noe annet er dumme og undermålere.
  De fine er at du lar min kritikk bli stående – sik at leserne få et mer nyansert og balansert bilde av VIRKELIGHETEN!
  Rart at andre glimrer med sitt fravær i din lille boble.

  hva som er SANNHETEN har verken du eller jeg monoplol på!

 6. Jeg har aldri sett maken til vrangforestillinger…
  Absolutt ALT Argus sier er helt riktig og du bare nekter og nekter som alle andre sosialister som har blitt hjernevaska til å tro at vi har det bra i dette ufyselige drittlandet.
  Man leser stadig om at avgiftene har økt og at staten har håvet inn mange titalls milliarder på skjulte avgifter her og der men skolene forfaller, eldreomsorgen er en dårlig vits, veiene ser ut som et bombenedslag og alt er så perverst dyrt at andre land kan ikke tro det er sant når de hører om prisene på dette jævla skjæret!

  1. Du er jo kjent for å komme med sludder og vås, og med denne kommentaren beviser du det «møkkamann». Denne Argus påstår at jeg kan sammenlignes med massemorderen, fordi jeg skriver AP allerede har vunnet valget, det er selvsagt ikke sant, og har ikke rot i virkeligheten. Det Argus kommer med er egne meninger om APs politikk, også dette bare vås. I mitt glimrende innlegg som faktisk har vært på trykk i flere norske aviser står det ikke noe om APs politikk, men at AP vinner valget på bakgrunn av håndteringen av kaoset etter 22. juli.

   Du mener at AP har skyld i det meste. Faktum er at de aller fleste i dette landet har det jævlig bra. Men noen elsker å klage på alt.

   Hvem tror du vinner valget?

   AP selvfølgelig, og det fortjener de!

   Har du det så ille på dette skjæret som du kaller det så flytt til Sverige da vel!

   Vargas

  1. Det lukter FRP lang vei av deg, gå og stem det du vil for meg, jeg bryr meg ikke . Bare ikke kom i ettertid når AP har knust all motstand og du ikke skjønner hva som er blitt skrevet. Maktarroganse vet du ikke hva er en gang.

   Stem AP, det er det eneste riktige mht hvilken jobb AUF og AP har gjort i tiden etter tragedien. Greier du ikke å se det så er det deg det er synd på.

   Vargas

 7. Det fleste – som har en fet lønn – har det bra i dette landet!
  Men alle blir hjernevasket med floskelen:» Vi har det så (fordømt) godt i dette landet! Min tilføyelse i parentes! Nemen om alle har det godt! De høres (enses?) bare ikke!
  De som må betale, er de som er eldrre, og som har lav inntekt, under fattigdomsgrensen, fordi Ap skatter dem i hel. Man kommer under fattigdomsgrensen i Norge om man har en inntekt (brutto) – tett oppunder 200 000 kr brutto. Når kommunale avgifter, skatt, eiendomsskatt og generelt høye priser – særlig på strøm – koster mer enn personene har råd til, er det ille. Det er skjending å belaste eldre, fattige og syke med en eiendomsskatt som er uavhengig av inntekt! Man kommer lett i minus på grunn av Ap’s misforståtte velferdsamfunn! Har undersøkt blogg-eiers inntekt – så jeg skjønner at du ikke tenker på de svake i samfunnet!

  Jeg sammenlignet deg med herr Breivik på grunn av at begge to har en fiks ide om hvordan ting skal være! At Ap er omtrent himmelen selv – selv om dette partiet fornekter vår kristme tro og raserer kirken. At disse aktørene så skal være hovedpersoner i et diakonalt spill for galleriet er uforståelig – og at de lykkes med gimmick’en, er en skandale! Selvsagt vinner man ikke et valg ved å ha 20 i stil mens poilitikken seiler sin egen sjø!

  Ett eksempel om politikken:
  Man beordrer folk til å måle arealet på sine boliger. Deretter setter man – for distriktene ALTFOR høye ligningsverdier – men man kan jo klage. Det krever både tid, penger og en klar hjerne. Det skal ikke være enkelt! De aller fleste vil få en ALTFOR høy ligningsverdi, og de vil dermed få formueskatt på rønna de bor i. For det er ikke forskjell på fattig og rik. Om huset er slott eller rønne. Det er arealet som teller! Snakk om sosialistisk velferdsmodell!
  De rike kommer svært godt ut, og de eldre/syke/slitne/sultne/trygdede/svake må lide for Ap’s misforståtte åndselite! Dette er VELFERDSSAMFUNNET: De rike har det meget godt! De fattige blir stadig fattigere! For å bøte på de aller fattiges største problem fikk de litt mer i pensjon ved at man tok penger dra de nestfattiges pensjon! Mens ledere har fallskjermer og himmelhøye pensjoner. Så mye om velferdssamfunnet til Ap og Sp og SV!

  Når Aå fjerner eiendomsskatt på boliger, får partiet min stemme!

  1. Er det ikke opp til deg selv å ha fet lønn?

   De aller fleste du spør vil si at de har det veldig bra her i landet. Det er derfor AP sitter i regjering.

   Selv om det ikke ligger så mye politisk bak den kommende AP seieren i kommune valget, så er det med på å forsterke Jens Stoltenbergs posisjon som Norges ubestridte politiske leder.

   STEM ARBEIDERPARTIET!

   Vargas

 8. Det var ved et tilfelle jeg kom inn på denne siden. Jeg søkte på
  «Ap har allerede vunnet valget!»
  Resultatet var noe jeg formulerte om virkningen av terroranslaget og den enorme mediedekningen som fulgte. Utfra de andre politikernes solidariske og tause sorgdeltakelse – fikk jeg en følelse av at folk ikke ville skille mellom årsak og virkning. Folk ville vare i en form for mental unntakstilstand, der politikk var langt i bakgrunnen – og at det nå bare handlet om at det var gjort urett mot noen – et politisk parti! Hatet har vært undertrykket, men på valgdagen ser vi følgene!
  Men det må være forskjell på en følelsesmessig sympatierklæring og et valg.
  Man vinner ikke et valg på grunn av at man vil straffe synderen ved å la resultatet bli det motsatte av hva terroristen ønsket! Han ville skade Ap – og det er det sikkert mange som ønsker – på grunn av misnøye med partiets politikk, Men – som skrevet før – må man følge spillereglene!
  Opposisjonen må ikke la Breivik ødelegge valget også!
  Ved å straffe noen som ikke har noe med saken å gjøre – nemlig de andre partiene!

  Da jeg formulerte omtrent det samme som vargas12 gjorde i sin overskrift, var det på grunnlag av min psykologiske innsikts i folks tenkemåte og atferd – også preget av en frykt for nettopp dette! For en slik reaksjon er så FEIL, så fundamentalt FEIL – at ingen vil tjene på dette!
  Tenk deg, vargas12, at dette likevel skjer. Og du tror fullt og fast nettopp dette! Hvem vil ha tillit til ledere som på feil grunnlag har fått sine verv! Og som ikke fortjener dem! Og som har ført en slett politikk gjennom mange år! Vi trenger en ny regjering i 2013 og nye krefter fra høyresiden til høsten!
  Godt valg! Men på rettferdig grunnlag!

 9. Deltagelsen og tilstedeværelsen i forbindelse med sorgbearbeidelsen har for Ap vært nødvendig. Man har strukket seg til det ytterste for å vise deltakelse – og for å gi støtte – i sorgen. Dessuten dreide det hele seg om ens egne partifeller, venner og kjære. Slik det bør være i slike triste stunder. Regien er det intet å si på, men man sitter igjen med en følelse av at folket var nødt til å rose de sørgende etter en slik katastrofe som attentatet eller terroren var. I en slik situasjon vil man ikke offentlig ha reaksjoner som inneholder kritikk eller bebreidelser for at man var kommet opp i en slik umulig situasjon.
  Beklager men jeg fikk en følelse av at de tallrike timene med deltakelse også ville resultere i at meningsmålingene ville gi et gedigent hopp hva gjaldt Ap. Så hele «forestillingen» har hatt en primær og en sekundær effekt.
  Primært har hele Ap stilt opp – godt hjulpet av opposisjonen og folket – og laget et glansbilde (ikke ironisk ment!) av hvordan hele det norske folk har taklet noe så uventet og umulig som et terroranslag i Norge må fortone seg – ikke minst for utenverdenen. De mørke sidene har vi sett lite til. Jeg tenker da på de som ikke er tilfredse med å gjøre dette slik – og som må sitte igjen med skyldfølelse og hat og sprøsmål som kverner dag og natt resten av livet!

  Den sekundære effekten er at Ap har tjent på hele opplegget! Partiet ville nok vært terroren foruten – men effekten er et hopp på meningsmålingene! Mens de andre var slått ut – og forpliktet seg til å ha «fred» hva gjelder valgkamp. Men Ap hadde sin annen kamp som ga uttelling politisk. Ikke uventet!

  Men det er å gå for langt å betrakte Ap som vinner av kommunevalget 2011 på grunnlag av taklingen av terroren og taklingen av sorgprosessen.

  Valget kommer medio september, og da er det politikken som teller – intet annet!

 10. Er folk hjernevasket?
  Sitat:»De fleste vil si at de har det bra her i landet.»

  Legg merke til hvor ofte dette sies – særlig av politikere med lønn mellom 500 000 kr og 1 milli. kroner. Eller andre kakser.

  Om en ting sies ofte nok, tror folk det er slik! Men sannheten er en annen. Spør de som sliter! Og det er mange.det!

  Her ser du hvordan folk blir hjernevasket:

  Grisen og levemåten hans
  Den var ein gong grisen var lei av levemåten sin, og så fekk han for seg at han skulle til tings og få dom for ein annan levemåte. Han fekk prøve lykka han som andre, anten det blei til det tynne eller det tjukke.

  «Kva er det du har å klage over?» spurde skrivaren.

  «Å eg er så lei av levemåten min, far,» sa grisen. «Hesten får havre, og kua får mjøldrikke, og så ligg dei tørt og godt i bås og spiltau attpå. Og eg får ikkje anna enn skuler og skyllevatn. Om dagen vassar eg i søle, og om natta ligg eg og rullar meg i lort og våt halm. Er det rett og rettferd i slikt, skrivar?» spurde han.

  Nei, den syntest skrivaren kunne vere noko i, og så leita han i bøkene sine, og gav han dom for ein annan levemåte: «Det er urimeleg at du skal ha det så mykje strengare,» sa han; «frå no av skal du få kveite og erter og sove i silkeseng.»

  Glad gris gjekk og mulla «Kveite og silkeseng!»

  Ja, grisen takka, og var så glad at han visste verken natt eller dag. Og heile heimvegen gjekk han og mulla og smågrynta: «Kveite og erter og liggje i silkeseng! Kveite og erter og liggje i silkeseng! Kveite og erter og liggje i silkeseng!»

  Vegen gjekk mellom nokre skograbbar, og oppi eit av holta låg reven og lydde på. Og han skulle no straks ut att med fantestykka sine. Og så til å pipe, fint og skarpt: «skuler og rask, og liggje i boss!»

  Grisen brydde seg ikkje om det han; heldt på med sitt: «Kveite og erter, og liggje i silkeseng!» Men det dreiv på; «skuler og rask, og liggje i boss! skuler og rask, og liggje i boss! skuler og rask, og liggje i boss!» Og til slutt så seig det i grisen, og før han visste av det, tok han til å lye og ta etter.

  Då han så kom heim, spurde dei korleis det hadde gått på tinget. «Fekk du dom for ein likare levemåte?» sa dei.

  «Ja-vel, ja-vel,» sa grisen; «skuler og rask, og liggje i boss! Skuler og rask, og liggje i boss!»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.