Bankstreik- ta ut kontantene dine

 

Nå går det mot bank streik, ta ut pengene dine nå. Og betal regningene dine innen tirsdag-

Er du føre var, kan det lønne seg å hamstre kontanter. Fra tirsdag morgen kan bankstreik lamme all handel i Norge.

Bruk av bankkort og handel på utenlandske netthandelssteder vil fortsatt være tilgjengelig. Regninger som er lagt til betaling før streiken eventuelt starter, vil bli behandlet selv om det streikes på forfallsdagen, opplyser Handelsbanken.

Det kan være smart å betale regninger for flere uker da man aldri vet hvor lang tid en streik vil vare.

Foto: TV2 nyhetene.no

 

Partene i finansnæringen møtes mandag for å prøve å komme til enighet etter brudd i de frivillige forhandlingene. Det er fare for streik som rammer samtlige norske bankkunder.

– Om det ikke kommer til enighet vil det kunne ramme en uskyldig tredjepart, som er hensikten med en streik. Og det kan vare lenge. Derfor er det smart å være smart. Hent ut så du har kontanter allerede nå, siden både minibanker og banker vil gå tomme og stenges fra tirsdag.

Så mange som 15.552 bankansatte kan bli tatt ut i streik allerede fra 7. juni.

Dette vil skape problemer for blant annet kontantuttak, nettbank, netthandel og tilgang til bankbokser.

En eventuell arbeidskonflikt i banksektoren fra 7. juni innebærer i realiteten umiddelbar stans av det aller meste av banktjenester og betalingsformidling. De aller fleste banker vil være stengt.

Bankenes betalingskort vil ikke kunne benyttes i Norge, verken i minibank eller betalingsterminaler.

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10086898

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10086881

http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=10086842

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10086817

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7660480

17 thoughts on “Bankstreik- ta ut kontantene dine

 1. Festlig. Håper virkelig ikke det blir streik, for vi får ikke lønn før den 12. Derfor er det rett og slett ikke penger å hente ut. Håper nesten det blir tvungen lønnsnemnd nesten med en gang. Også rett føre sommeren a gitt. Det var vel det som var planen vil jeg tro.

  1. Hei

   Det bvar nok planen ja- Men det er ikke sikkert ennå, og det trenger ikke bli langvarig. Vi får vel håpe det blir kort varig Hild- Må vel få tilgang til pengene våre før ferien.

   Takk for din kommentar Hild

 2. Hehehehe.. jeg er minstepensjonist, så her kan ingen kontanter hamstres. Jeg hadde 1200 kr på kontoen (skal vare til 20. juni). Jeg tok ut 600 kr i dag. Så la dem streike. Ingen av mine regninger forfaller nå..faktisk har jeg ingen regninger liggende. De kommer ikke før siste uken av mnd.

  Det blir nok tvungen lønnsnemnd temmelig fort.

 3. hva med de av oss,den uskyldige 3 part som rammes og ikke får mulighet forberede seg da vi venter penger og er tomme nå!!! skal vi da bare sitte der og sulte???det er ingen selvfølge at alle har gode venner og familie å låne av eller at man har reserve penger!!!

 4. Hvilke penger skal jeg ta ut?
  Kontoen er tom som vanlig. Hver gang jeg får lønn er den bare innom og skremmer kontoen før ALT går til en eller annen form for faste trekk.
  .
  .

  1. Det er nok mange som har det sånn, men det er nok mer din egen feil, enn bankens- Likefult kjedelig at det ikke er noe til overs, enig med deg i det. Du får enten bytte jobb eller øken din inntjening på andre måter.

   Lykke til!

   Vargas

 5. hehe, hvor dumme er dere mennesker?

  Neste litt oppstandelser og hysteri ute å går; Ta ut kontanter, betal regniner nå etc.

  Hvem i utgangspunktet betaler en regning innen fristen uansett, det værste som skjer så får du kanskje en purring ila de neste 30 dagene.

  Og hvis det overhode skulle bli streik ved midnatt, så vil den garantert bli avblåst i løpet av de neste 5-6 timene, og da sover normale mennesker. Men for all del, ta ut!

  1. Jeg tror du har rett i at denne streiken om den kommer, blir kortvarig. Men å betale regningene sine innen forfall er uansett smart, da slipper man purregebyr:)

   Vargas

 6. Nå er jeg så luta lei folk som begynner å sutre får 2kr mer i timen, jeg har jobba for småpenger så lenge jeg har vært i arbeid, startet i butikk når jeg var 14 nå er jeg 23 og selv om jeg hverken er rik eller gammel så har jeg de tingene jeg har lyst på, det handler om å jobbe for det man vil ha og ikke begynne å sippe som småbarn bare for det naboen tjener mer enn deg…..

 7. Hmm…til de som frykter bankstreik fordi kontoen allerede er tom. Hva er da egentlig forskjellen? Hvor skulle uttaket av kontanter komme ifra?

  Hmm…

 8. Jeg slutter aldri å forundre meg over denne hønseflokken som får panikke og må hamstre penger. Patetisk og latterlig oppførsel…

  1. Patetisk vil jeg ikke si at det er, men hadde ikke media sagt et pip om det så ville ingen ha tatt ut litt ekstra kroner som faktisk kan være smart hvis streiken drar ut i lang drag. Men du må jo selv bestemme hva du vil gjøre. Jeg tror ikke det er så mange som har panikk heller, men å være føre var, kan være smart.

   Vargas

 9. vil ikkje reserveløsning fungere heller? bare å ta betalingsterminalen offline ikveld og så kan alle med visa handle som før… eller?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.