Blogger- med livet som innsats

 –  Ida Wulff ble for ikke lenge siden direkte sjikanert av en villsint taxi- sjåfør i Oslo, Ulrikke Lund ble overfalt, slått og sparket i Bergen så hun falt og brakk armen. Og den svenske topp bloggeren Alexandra «kissies» Nilsson ble trakassert med griseblod kastet på sin ytterdør. 

Det er liten tvil om at man legger hodet på blokka som kjent ansikt og blogger som mange er kjent med.

– Norges mest kjente og mest leste blogger Emilie Nereng, best kjent som VOE har også fått føle misunnelsen på kroppen med sjikane og trakassering på sin blogg. Hun bestemte seg å legge ned bloggen grunnet all hetsen, men er nå tilbake med ny blogg, og med Facebook innlogging i kommentarfeltet er det straks litt verre å slenge med leppa.

Hva er grensa for hva en blogger skal måtte finne seg i? En blogger som blogger under fullt navn og som har en viss mengde lesere, kan fort bli en hoggstabbe og et mobbeobjekt for allmuen, som ingen har kontroll på.

– Selvsagt skal man oppføre seg som folk og behandle også bloggere med respekt. Men det kan se ut som om mange mener at bloggere er det ikke så farlig med. De har jo blogg for å få kommentarer. Det er mulig det, men ingen er interessert i å bli trakassert for den innsatsen man legger til grunn på egen blogg.

Viser man ikke respekt på nettet, er det stor sjanse for at man ikke viser andre respekt ellers i livet heller.

Tenk over hva du skriver, og vær forberedt på å bli straffet om du velger å gå til fysisk angrep på andre mennesker, uansett tittel.

 Ytringsfriheten i Norge er et sterkt symbol på vårt demokrati, ikke la deg stoppe av de som ikke mener det samme som deg, enda de velger å bruke vold når de er tomme for argumenter.

– Det finnes ingen regler for hva man kan skrive i kommentarfeltet til bloggere, men alle som har tilgang til et tastatur har lov til å bruke hodet. Dette gjelder også de som kjenner til bloggere og kan møte disse privat eller på offentlig sted.

Thomas Moen, blogger og guru i bloggosfæren har laget en oppdatert versjon av bloggplakaten. Denne bør alle som skriver og leser forskjellige blogger lære seg utenat, og leve etter disse kloke punktene.

Å være uenig er sunt, man skal ha forskjellig meninger og det er bra med engasjement og diskusjon, men det er langt fra å utveksle ytringer til å gå til fysisk angrep på de man er uenig med.

Vær smart, bruk hue, ikke nevene!

Vargas

6 thoughts on “Blogger- med livet som innsats

 1. Enig! En skal ikke straffe en person som blogger. Men som blogger må man også være sterk nok til å tåle vonde kommentarer. Men fysisk vold tar det et steg lengre, et steg man rett og slett ikke burde ta.

  1. Hei Else

   Hyggelig å høre fra deg igjen-

   Du har et godt poeng. Selvsagt skal den som skriver blogg tåle kritiske kommentarer og tåle det meste. Men blir det langvarig sjikane, og drittkasting som er usaklig og går på person, så er det å gå for langt. Blir det fysisk så er det et lovbrudd og derav meget alvorlig, og bør ende med politianmeldelse.

   Takk for at jeg fikk høre fra deg igjen Else. Det settes stor pris på!

   Vargas

 2. Greit at noen misliker moteblogging etc, men at de går til slike fysiske steg for å «ta» bloggerene, det er bare dumt. Men så finnes det mennesker som har glede av å være vonde og arrogante, noe jeg ikke ser vitsen med. Får bare håpe de som gjør slikt får smake sin egen kake og forstå hvor tåpelig det er å gjøre slikt som Ulrikke og Cathrine opplevde.

  1. Enig Ege- Problemet er bare at dette skjer stadig oftere, og når det blir fysisk så er det svært alvorlig.

   Alle personlige angrep som rammer noen fysisk bør politianmeldes tvert!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.