Bloggere kommenterer ikke til hverandre

 

GJØR EN BLOGGER GLAD I DAG, SEND EN KOMMENTAR

 

– Blogging er gøy og for mange en hobby, for andre noe man er innom et par ganger om dagen, for andre igjen- en livsstil. Min blogg er ikke to år en gang, men jeg har begynt å se konturene og svingningene fra måned til måned. Trafikken går opp og ned som naturlig nok er. Det jeg er mest overrasket over, er at det kommenteres neste ikke lenger -over hodet.

– Det er både synd og trist fordi de fleste bloggere er ikke toppbloggere, og har derfor ikke mulighetene til å få 100 kommentarer daglig. Selv om de fleste som kommenterer til «Fotballfrue», og de fleste andre på topp 10- listen er 10 åringer som skriver » stikk gjerne innom bloggen min». Men det er dog en kommentar.


Foto: flickr.com

 

– Mulig det høres litt sutrete ut, men det er på ingen måte meningen. Jeg har hatt langt mindre trafikk tidligere, men flere kommentarer, jeg har sett dette over litt tid, og i hele år har det vært langt mindre kommentarer enn før. Selvsagt kan det være kjedelige innlegg og lesere ikke er så opptatt av å kommentere på alt de leser. Men å få en saklig kommentar, om tema og leserens mening er veldig viktig da blogging faktisk handler om å ytre seg.

– Jeg vil med dette oppfordre bloggere til å gjøre seg selv og andre en tjeneste. Send minst 5 kommentarer til 5 forskjellige bloggere som du mener har et bra konsept, en god blogg, eller kommentere fordi du har en mening om et blogginnlegg du finner. Alle bloggere liker å få kommentarer, spesielt hvis de er hyggelige. Og vær saklig. Usaklige kommentarer gjør meg forbanna og jeg greier nesten ikke å være saklig tilbake.

– Jeg vet de fleste bloggere fortsatt er på blogg.no, men det er mange andre veldig bra bloggere der ute, så ikke se deg blind på et sted. Du finner andre bloggere på bloggurat.net, blopp.no, Blogglisten.no og selvsagt SIDE2.no og helt sikkert mange fler som jeg ikke kommer på i farten.

Mulig der er en trend i tiden at bloggere også har møtt tidsklemma og ikke tar seg tid til andre enn seg og sitt-

De bloggene jeg synes har utmerket seg i positiv forstand den senere tiden er to jenter som har hver sin fantastiske blogg og har du trøbbel med å velge ut bloggere som fortjener en kommentar, synes jeg du bør velge begge disse.

Her er de: http://terninger.blogspot.com/ og ikke minst http://www.helenedrage.com/

Er du av samme oppfatning?  Får du færre kommentarer enn tidligere?

 

Vargas

6 thoughts on “Bloggere kommenterer ikke til hverandre

 1. Ja, jeg får muligens færre kommentarer enn før. Men tenker ikke så mye over det. Jeg prøver å kommentere der jeg føler at jeg har noe å si. Om jeg ikke klarer å skrive noe annet enn ha en fin dag og sånt, lar jeg heller være å kommentere. En kommentar skal jo helst stå til innlegget, og ikke være noe man skriver kun for å promotere seg selv.

  1. Hei Hild:)

   Jepp, det er mitt poeng, man skal ha noe å si i en kommentar, og ikke bare si hei, ta en titt på min blogg også. Det bør være noe innhold. Men tar vi oss ikke tid til det lengre?

   Takk for at du tar deg tid til å kommentere hos meg, det setter jeg pris på!:)

   Ha en fin helg.

   Vargas

 2. Vet du – jeg ha flere ganger stusset på at du (som ha så mange lesere) nesten ikke får noen kommentarer i det hele tatt! En tid lurte jeg på om du kanskje hadde sperret av for alt som het kommentarer, hehe.

  Det gis generelt lite kommentarer, ja. Jeg vet ikke hvorfor. Selv bruker jeg nesten alltid å legge igjen en mer eller mindre (*host*) meningsfylt kommentar der jeg er innom.

  Jeg vet ikke hvorfor så få kommenterer? Det er kanskje tidsklemma? Men nå skal det sies at det er ikke alle innlegg som er laget for den helt store tilbakemeldingen: «Spiste nesten ingen middag» (bilde av nesten ingen middag) «og var på trening i sexy outfit» (bilde av et skrell nesten uten klær). Hva kommenterer man til sånt? «Spis mer og kle på deg» ? 😉

  Tusen takk for anbefaling av blogg! Så hyggelig av deg, Vargas! 😀

  (Det er noe feil med R-ene mine. De virker ikke alltid. Kan hende jeg blij nødt til å skjive på denne måten fjemovej. Baje så du vet det. Ikke bli ovejjasket om det plutselig ståj «Vajgas» istedetfoj «Vajgas». 😉 Nuvel.

  1. Hei-

   Det skjønner jeg godt at du stusser over, og det er grunnlaget for blogginnnleget-

   Det er litt opp og ned og hva innlegget handler om. Men stort sett er det nedgang på kommentarer ja-

   Jeg sa jo at jeg er stor fan, og da må jeg reklamere for bloggen din, det er ikke noe jeg bare sier. Du er utrolig dyktig, og har en fantastisk fin blogg. Lett å anbefale deg da:)

   Du må få skikk på R en din;)

   Vargas

 3. Dette blogginnlegget likte jeg 🙂 Koselig oppfordring!
  Jeg prøver også å kommentere de innleggene jeg ser rundt omkring som jeg synes er bra, spennende eller provoserende, men det blir som Kristine skriver – skriver man om hverdagen sin for eksempel, er det kanskje ikke så lett å finne på noe annet å skrive enn «Ser ut til at du har hatt en fin dag!», men jeg synes det er hyggelig med slike kommentarer også, for da ser jeg at det er noen som bryr seg og vil lese innleggene mine 🙂
  Første gang jeg titter innom her, og lovet godt! Så nå skal jeg bla gjennom noen fler av innleggene dine!
  Ha en fin dag!

  1. Hei Hanne:)

   Så hyggelig at du stakk innom og likte innlegget mitt, det setter jeg pris på. Kommenter gjerne tilbake på andre innlegg med ris eller ros etter som du finner noe verdt å si fra om-

   Jeg er enig i at det er ikke alltid like lett å kommentere, men det er en trend i at det er færre som gir lyd fra seg nå enn tidligere, men det kan være mange årsaker til det. Blant annet at det sikkert har blit mange tusen flere bloggere på den tiden siden jeg startet for et drøyt år siden-

   Takk for at du er innom Hanne:)

   Fin dag til deg også-

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.