Bør media droppe «Terrorsaken» i julen?

 

Det er noen måneder siden Norge ble forandret fra rolig felleferie-modus til et land i bunnløs sorg og fortvilelse etter terroren 22. juli. Dette har aviser og nyhetssendinger hatt på agendaen daglig. Bør fokuset senkes nå, og la de sårede og etterlatte få fred noen dager i julen?

Nyhetsverdien av hva som kommer i media er ikke alltid like interessant. For meg kan det virke som om alt om massemorderen må komme på trykk eller nevnes i nyhetene.  Hvor viktig er det egentlig?

 

Foto: NA24.no

– Det er stor sjanse for at de aller fleste nordmenn er dritt lei hele «terrorsaken» og å høre om og lese om Breivik hver eneste dag. Jeg mener også at det er viktig å ikke glemme de som mistet livet, men det er like viktig for de etterlatte å få muligheten til å kunne få livet sitt på skinner igjen etter å ha mistet en de fortsatt sørger over.

Da er det liten trøst i å se og høre om «terrorsaken» i media daglig. Det er ingen veier å gå, ingen rute å flykte fra, saken maler og maler i aviser, på TV og i radio.

Denne jula blir spesiell nok for alle de etterlatte, om man ikke skal måtte få rippet opp i de verste dagene av livet gjennom media hver eneste dag.

VG ble som kjent frifunnet av pressens faglige utvalg for anklagene om etiske overtramp i forbindelse med bildereportasjen fra rekonstruksjonen av Utøya-terroren med den siktede.

Allikevel bør Norges største avis ha såpass respekt for mennesker i sorg at de kan trykke andre saker i julen for å skåne mennesker som har en mindre å kjøpe julegave til i år. Det står senger tomme i nesten 80 forskjellige hjem. De trenger ingen nyheter om «terrorsaken» i julen.

Media bør se på nyhetsverdien i hva som blir presentert til folket, det kan umulig skje så mye i julehøytiden at man må levere tema om massemorderen hver dag. Det ville vært en verdig gest til alle etterlatte og resten av befolkningen.

Det er på tide å legge Brevik til side.

Han kommer til å være i media ofte nok fram til rettsaken i april, dessverre.

 

Vargas

 

 

One thought on “Bør media droppe «Terrorsaken» i julen?

  1. Terrorangrepet 22. juli var et spesielt terrorangrep. Like fullt finnes det en terrorvirksomhet rettet mot opposisjonelle i Norge som media ikke omtaler. En som har blitt utsatt for represalier over lengre tid på grunn av sitt engasjement mot, og avsløring av, omfattende maktmisbruk i Norge, er Dag Hiåsen, leder for menneskerettighetsorganisasjonen Fampo.

    http://www.fampo.info/detskjultenorge210600.html har jeg skrevet ned et utdrag fra serien «Det skjulte Norge» på Radio Modum. Her forteller både lederen for Fampo og redaktøren i lokalavisen Bygdeposten om ren sjikane som en følge av deres engasjement. Også Radio Modums redaktør kunne fortelle om ubehagelige episoder. Programmet Det skjute Norge gikk på luften for omtrent 10 år siden. Terrorhandlingene mot opposisjonelle har ikke avtatt siden da; de har snarere øket i et omfang som er ødeleggende for det arbeidet Hiåsen gjør.

    Her kunne media ha innhentet sterke vitnesbyrd fra flere og sett på hva Hiåsen påviselig har avdekket. Men her er media tause. Den redaktøren som skrev om saker hvor Fampo la frem dokumentasjon, sørget rettsapparatet for at ble sparket, slik at medietausheten kunne bli total.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.