Mandag 26. desember er selveste høytidsdagen i julen for alle som elsker engelsk fotball. Det er mange som er opptatt av lagene i den gjeveste ligaen i verden fra ball-øya. Premier League er mer spennende enn på lang tid. 1. januar 2012 åpner “overgangvinduet” som gjør det mulig for alle lag  å forsterke og å selge spillere. Denne kjøp- og salgsperioden stenger allerede 31. januar. 

“Boxing Day” er helt spesiell i England, og selvsagt for mange tusen nordmenn som reiser over for å følge sitt favorittlag. Det er gunstig å reise i julen da lagene har et meget tett kamp-program med tre kamper på en uke for de fleste lag.

En kamp er flyttet en dag fram grunnet streik hos arbeidere i Londons undergrunns nett. Det rammer Arsenals kamp mot Wolves.

Dagen kalles “Boxing Day” av flere forskjellige årsaker om man skal tro alle mytene rundt navnet.

*Det mest populære er vel at engelsk menn elsker fridager og valgte seg en ekstra handledag i julen, som også er dag for mye idrett som inkluderer fotball, sprangridning og svømmeforsøk  på å krysse den engelske kanal.

*En “Christmas Box” i Storbritannia er et navn for en julegave. “Boxing Day” var en fridag for tjenere og de fikk en “Christmas Box” fra sin herre/ eller sjef. Tjenere ville også reise hjem for å kunne gi  “Christmas Boxes” til sine familier.

*En boks for å samle inn penger til de fattige ble plassert i kirkene på julaften og åpnet neste dag.

*Store seilskuter ville ha en forseglet boks med penger om bord for at det skulle bringe lykke på ferden, ble turen  en suksess, ble boksen gitt til en prest, som åpnet boksen i julen og innholdet gitt til de fattige.

Men det er først og fremst den engelske fotballen vi er opptatt av her hjemme.

Her er kampene på “Boxing Day”:

Chelsea – Fulham,  Liverpool – Blackburn, Manchester United – Wigan, West Bromwich – Manchester City, Bolton – Newcastle og Sunderland – Everton.

Har du planer om å følge laget ditt live?

 

Vargas

Pin It on Pinterest