Canal+ sender Tippeligaen fra 2013

 

Synes du det dyrt å se norsk fotball? Da blir det ikke bedre etter 2013- da er det betalingskanalen Canal+ som har rettighetene til alle kampene i Tippeligaen, dessverre. Det betyr svært sannsynlig enda dyrere fotball på TV.

Det er Fotball Media AS som har solgt visningsrettighetene til hovedrunden i Tippeligaen i perioden 2013-2016. I praksis betyr det at CANAL+ får rettighetene til seks kamper per runde for visning på TV, IP-TV, web og mobil i denne perioden.

– Vi ønsker attraktivt innhold på Canal +, og rettigheten til norsk fotball er et svært viktig tilbud til våre seere. Nå ser vi fram til å utvikle produktet i fireårsperioden.


Foto: MAX.no

 

Jeg er av den oppfatning at all norsk idrett på TV -inklusiv fotball- bør være gratis. Hovedsaklig for å sikre videreutvikling og rekruttering av masseidrettene, som ski, håndball og fotball.

Det er direkte skammelig at pengene har all makt, og går til den TV kanal som legger mest penger på bordet. Her er derimot flere aktører uteblitt i bud-runden, og det hele kan ende i retten.

Tv2 har hatt rettighetene til å vise eliteserien i flere år, men nå tar altså betal-kanalen Canal + over. Det skjedde uten at rettighetene var ute på anbud.

– Dette kom som lyn fra klar himmel. Vi ble orientert av fotballforbundet om at rettighetene skulle ut på en anbudsrunde. Men de har valgt et helt annet løp nå, sier Tv2-sjef Alf Hildrum.

Hvis norske forbrukere blir tvunget til å velge mellom engelsk Premier League og norsk Tippeliga for samme sum, så har ikke Tippeligaen en sjanse i den konkurransen.

– Tippeligaen ligger flere år bak i kvalitet sammenlignet med europiske toppligaer, og engelsk Premier League er kanskje den tøffeste, hardeste og mest populære ligaen i verden. Det vil gå hardt utover TV seerne til Tippeligaen og norsk fotball etter min mening.

Dette er et tap for fotballglade TV-seere, norsk fotball og for TV2 sport.

Har du tenkt å kjøpe Tippeliga pakken hos Canal+?


Vargas


Kilde

http://fotball.aftenposten.no/eliteserien/article203654.ece


6 thoughts on “Canal+ sender Tippeligaen fra 2013

 1. Lurer på hvorfor alle snakker om TV2 som en gratiskanal, for det er den jo ikke. Så vidt jeg kan se koster en minipakke hos riks-TV over 3000 kr i året. Og det betaler i hvert fall ikke jeg for å se gåfotball og feilpasninger servert av oppskrytte tippeligaspillere. Kun NRK som er «gratis» hvis en ser bort fra TV-lisensen.

  Selv har jeg valgt bort alt som heter betalingskanaler etter hvert som spillernes lønninger og prisene for å se TV-fotball har nådd astronomiske høyder. Jeg følger mitt lokale 3.divisjonslag live både hjemme og borte, og synes det er mye mer spennende med et lag jeg har et lidenskapelig forhold til, og der spillerne blør for drakta.

  1. Du har for så vidt rett, bortsett fra at du får sett noen kamper gratis via kanalene «Zebra» og «MAX» som som er linket til TV2 avtalen. Jeg er enig med deg i at det er ikke verdt den summen som TV2 SPORT forlanger for å kunne se Tippeligaen. Og det blir heller ikke billigere når Canal+ tar over denne avtalen-

   Takk for din kommentar-

   Vargas

 2. Jeg må innrømme at jeg ikke helt forstår hva som er problemet med at en annen kanal enn Tv2 får fotballrettighetene! Det er i mine øyne ingen folkerett å se sport, og i dette tilfellet fotball «gratis» på tv. Du og mange andre har også den oppfatningen at vi ser tv gratis, men det er vel langt ifra sannheten:-)

  Når det gjelder hva som har skjedd i ifm salg av rettighetene er det i mine øyne slik forretningslivet fungerer. Vi kan ikke gå rundt og innbille oss at fotball kun er myntet på dugnader og av grasroten. Faktum, og du kan for eller i mot, men toppfotball og toppidretten er i dag big business og det må ta innover oss. TV2 (og resten) har sovet i timen, og Canal Plus har vært dyktige og burde i mine øyne fått skryt for dette.

  Jeg forstår allikevel at rekruttering og breddefotballargumentene, men mener allikevel at den i større grad påvirkes av andre faktorer. Jeg er selv godt involvert i barnefotballen, og vet hva som kreves for at dette skal fungere. Vi kan ikke legge skyldes på betalingskanaler på tv om rekrutteringen minker! Jeg vil heller ha flere engasjerte foreldre som tar ansvar for barnas helse og får de vekk fra playstation.

  Når det gjelder prisen vil den nok ligge i samme sjiktet som i dag. Betalingsviljen vil i mine øyne være svært stor. Månedspriser på knappe 200,- er om du ser det i sammenheng med hva vi ellers bruker penger på en dråpe i havet. Det er ikke mange Kaffe Latter eller halvlitere du skal kutte ut for å spare inn beløpene!

  Avslutningsvis vil jeg si at å kritisere produktet før noen har sett det faller på sin egen urimelighet! Jeg for min del gleder meg til å se hva Canal Plus klarer å få til, og har tenkt å se på toppfotball i mange år fremover 🙂

  1. Hei Bjørn

   Jo, sannheten er at Tippeligaen har vist noen kamper gratis, ikke alle men søndags og mandags kampene bla har vært gratis og det er det dette handler om. Og i konkurranse med all annen fotball på TV som ikke er gratis vil norsk Tippeliga falle sammen som et korthus på sikt. Fordi: Langt færre ser det på TV reklame inntektene raser, og klubbene vil slite enda mer økonomisk enn de gjør i dag. Jeg er redd du er unntaket som ønsker denne ordningen, for den gagner i hvertfall ikke Norsk fotball. Derfor er det NFF og ikke Canal+ man må skylde på, og det er det jeg gjør. Jeg kritiserer over hodet ikke produktet som du hevder, jeg sier at NFF så bare summen på bordet og tok disse med sine klamme grådige hender, uten tanke for hvordan det vil gagne norsk fotball, som er den reelle jobben de i forbundet er satt til.

   Det er jo derfor det har blitt så mye rabalder rundt denne saken i ettertid også.

   Takk for din kommentar-

   Vargas

 3. Hei igjen.
  Mitt poeng med at fotball på tv ikke er gratis begrunner jeg med at til og med NRK er ikke gratis. For å se tv 2 trenger i tillegg tilgang via canal ditigal, viasat eller rikstv. Å tro at å sende en kamp på tv2 eller zebra er gratis medfører ikke korrekthet. Min sønn på 8 år lurte på om vi ikke kunne kjøpe sesongkort for da kunne vi gå på stadion gratis! Mye av den samme tankegangen styrer denne debatten. Jeg mener ikke at du har det synet, men poenget mitt er at alt koster til syvende og sist.

  Jeg påstår allikvel at du kristiserer produktet når du påstår at tippeligaen ikke ha en sjanse mot Premier league! Det er forholdsvis mange som har TV2 sport pga tippeligen i dag selv om Premier League koster kun 10 kr mer! Det er fordi at TV2 Sport leverer et godt produkt.

  Rabalderet rundt denne saken kommer fordi folk bryr seg om den og har følelser for fotballen. Nettopp derfor vil de fleste akseptere og ha betalingsvilje når tiden kommer. Og å beskylde NFF kun for å se summen på bordet og ta disse med sine klamme grådige hender synes jeg også har litt for liten substans. De har brukt lang tid på prosessen. De har hatt følere i markedet, og det var slik de forsto, den prisen de kunne oppnå. At noen kaster ut tall i løse luften i ettertid blir på en måte ikke relevant. Det blir som visse politikere som løser alle utfordringer vi har med monopolpenger.

  Synes vi noen gang skal stikke fingern i jorda og innse at verden ikke alltid er sort hvit. Eksempelvis din egen side som florerer med raklame nedover hele høyresiden. Den er vel ikke der for at du ønsker å være grei mot annonsørene, du tar vel litt betalt du også i denne kapitalistiske verden 🙂

  Poenget mitt er som jeg var inne på i forrige innlegg at vi må tilpasse oss verden vi lever i ansett om vi er enig eller ikke.

  Fortsatt god dag 🙂

  1. Det stemmer at du må betale for dekoderleie fra viasat, og GET og andre for å få TV signaler, men du slipper å betale noe ekstra for å se på TV sine Tippeligakamper. Men det er jo en forutsetning at du har TV for å få sett fotball, derfor ser jeg det som gratis så lenge du slipper å betale noe mer enn det du gjør for å få signalene inn i stua. NFF har ikke brukt lang tid på denne avgjørelsen Bjørn. De fikk et tilbud de måtte ta stilling til raskt for å unngå at andre skulle få ta del i en budrunde. Så substansen er på rett sted den.

   Men dette handler om Tippeligaen. Å sammenligne denne med Premier League, Serie A og La liga blir et lett valg for de fleste som sagt. Spesielt når prisen er ca den samme. Hvis man får Peugeot når man forventer en Mercedes e.l så blir det skuffelse. Og du må innrømme at norsk tippeliga er absolutt lavmål sammenlignet de andre ligaene Bjørn.
   Uansett blir ikke vi enig om denne saken på noe tidspunkt. Verden min er svart hvit i denne saken og NFF vet at de har gjort en kjempe tabbe.

   Ha en fin dag-

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.