Carl I Hagen- dum og desperat?

Carl I. Hagen er en av de dyktigste og mest erfarne politikere i Norge, men kommer med oppsiktsvekkende påstander etter 22. juli.

 – FRPs ordførerkandidat i hovedstaden stiller spørsmålstegn om hvorfor det skal etterforskes og hvorfor politiet skulle måtte ha Rekonstruksjon, Hagen mener det måtte være til det beste for alle å avslutte etterforskningen for å skåne de pårørende.

Så feil kan en klok og dyktig politiker ta.

De pårørende trenger en ting. Svar på hva som skjedde de siste timene av livet til sine kjære.

– Carl I Hagen har vært så lenge i politikken at han bør vite hva som er best for mennesker i dyp sorg. Det er overraskende at et slikt utspill kommer fra nettopp Hagen.

– En mann med så et så rikt og langt liv i rampelyset, der medmenneskelige hensyn alltid måtte stå sentralt pga FRPs invandringspolitikk, som Hagens selv mange ganger har fått kritikk for. Har ikke dette lært han noe som helst?

Han bør vite så mye bedre. Carl I Hagen er ikke dum, men dritten faller ut av kjeften før det er innom kontrolltårnet først. Og det får han selv lide av, litt for ofte.

 

Carl I Hagen Foto: Nettavisen.no

– Om utspillet kommer i god tro, og skal være i FRPs ånd mht den pågående valgkampen, så tror jeg at FRP ledelsen med Siv Jensen i spissen er eitrende forbandet på sin tidligere mentor og leder. Er Hagen desperat etter politiske stemmer så har han gjort vondt verre.

Flere bistandsadvokater er hoderystende oppgitt over Hagens utspill og lurer på om det hele må være en misforståelse.

– Siv Hallgren hos Advokatfirmaet Elden påpeker at ingen saker går for retten i Norge med bare siktedes forklaring lagt til grunn.

Bistandsadvokaten ser ingen grunn til at ikke denne saken skal etterforskes like grundig som andre alvorlige krimsaker.

– Når det gjelder de etterlatte i drapssaker, varierer det fra dem som ikke vil vite noen detaljer eller se noen bilder, til dem som vil vite absolutt alt. Men generelt er det viktig for de pårørende at detaljene om deres drepte barn kommer fram, sier hun til NTB.

– Jeg mener det er feil av en tidligere leder av et stort politisk parti i det hele tatt å legge seg bort i politiets arbeide. Det er politiet som bestemmer hva som skal etterforskes, og det er de pårørende og de etterlatte som  bestemmer hvilken informasjon de selv skal få om sine døde.

Ikke Carl Ivar Hagen.

Bruk stemme retten din-

Godt valg!

Vargas

 

Kilde

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4199192.ece

 

 

20 thoughts on “Carl I Hagen- dum og desperat?

  1. Du har et poeng Hild, men jeg tror faktisk at Hagen tror at det han gjør er smart, men så faller det så veldig til steingrunn det han kommer med. Det er kanskje pga at han er stort sett i Spania og ikke i Norge store deler av året- hva vet jeg.

   Takk for at jeg får høre fra deg:) Og at nettopp du kommenterer på denne bloggen!

   Vargas

 1. De fleste mennesker, politikere eller ikke, har positive og negative uttalelser gjennom livet. Noe annet ville være utenkelig.

  At Hagen har kommet med en uheldig uttalelse nå, må jeg si meg veldig enig i.

  Aaron

  1. Problemet er at det er han som klok og aldrende- slik som man lyttet til de eldre i Indianerens tid- skal komme med kloke beslutninger. Ikke kalde, ubetenksomme og ukloke kommentarer som dette. Alle som har mistet noen vil vite alt.

   Takk for dine kloke ord min venn!

   Vargas

 2. Hei 🙂 her har du øyet mitt igjen..

  Carl I. Hagen ja, alle gjør sine antagelser og vurderinger om så mye, og selv om Hagen blir sitert på mye,( og faktisk tror jeg han også med vilje blir feilsitert av enkelte medier) så kan han ha rett til ett vist punkt også.

  La oss si at noen går ifra ektefellen. Den forsmådde vil gjerne ha masse spørsmål om hvorfor, hvordan, og ønske å grave, og få frem hva ektefellen har gjort, og gjør, og det på grensa til at det blir altoppslukende. Da kan det være lurt å innse at gravingen etter info ikke nødvendigvis vil føre til at den forsmådde får det bedre.

  Men, nå er dette en etterforskning, og en etterforskning skal utføres til det ikke er tvil om hvem, hva og hvor, utfra det jeg har forstått av hvordan politiet etterforsker slike saker. Spørsmålet er vel heller hvor mye politiet kan tillate at de pårørende skal få vite.. Noen vil jo vite absolutt alt, mens andre ikke vil vite.

  Uansett er det bare Carl I. Hagen som vet hva han mente med uttalelsen. Og at han kan virke ufølsom, ja, men jeg lurer nå på hvor mye media har lagt opp til den vinklingen også. Vi kan ikke ta alt i avisene for god fisk. Vær kritisk, og tenk litt selv.

  1. Du har rett i det at media kan skape sitt eget bilde, men dette skal være tatt i fra et TV opptak i nyhetene, uten at jeg har sett dette selv. Carl I. Hagen er en smarting, men denne gangen har han lagt igjen hjernen i Spania…

   Tusen takk for at du glimter til med ditt venstre øye igjen- love it! 😉

   Vargas

  1. Hehe kanskje Vargas er langt mere avhengig av deg enn du tro;)

   Du har vært en klippe for meg i en vanskelig tid, og det setter jeg enormt stor pris på til evig tid! Så vet du det:)

   Vargas

 3. Ting kom galt ut av munnen hans, men intensjonen hans var ikke ugjennomtenkt. Utfallet ble galt. Han ønsker å sette lys på politiets resurser, og der kan vi alle være noe enig. Når politiet kan la være å rykke ut til blind vold og voldtektsforsøk fordi de sitter i møte eller andre grunner, eller at de hele tiden snakker om resursmangel. Når man skal bruke store resurser over så lang tid på en manns ugjerninger, mens andre kriminelle slippes fri etter henleggelser har Hagen et poeng. MEN… Denne saken bør gjennomgås GRUNDIG. Ikke missforstå meg heller, men det må andre saker og, altså grundig. Det er ille, ja virkelig ille det som skjedde i regjeringskvartalet og på Utøya, og vi skylder ofrene og de gjenlevende det som kreves og gjøres,

  …men vi må ikke glemme at det er flere skjebner i dette landet som nå kommer i skyggen av dette. Folk sliter med traumer og smerter av veldig mange grunner rundt om i vårt land. Det har vi ikke lov til å glemme.

  Aaron

  1. Kloke ord fra deg Aaron. Men reaksjonene kom vel fordi Hagen mente at de pårørende ikke trengte mer info enn det som allerede foreligger, og det er jo ikke hans sak å avgjøre. Hagen har en tendens til å ordlegge seg litt kronglete.
   Jeg er helt enig i at politi-ressursene må diskuteres, men her må det være klart at flere politi må bli tilgjengelig. Det kan man løse med å ansette langt flere politi. Det er mange hundre ferdig utdannede politi som gjerne vil ha jobb. Jeg mener å ha lest at det skal bli flere stillinger spesielt i Oslo.

   Takk for kommentar og for at du leser vargas12.com

   Vargas

 4. Det er jeg enig i. Flere politi og slutte med å sette helikoptere på bakken for å spare penger. Mange grupper ønsker mer penger å disponere, og det er snakk om å prioritere. Fokuset bør etter min mening ligge på helse og sikkerhet generelt, og at folk ikke skal lide i uheldige livssituasjoner. Utdanning er og viktig, slik at vi sikrer et opplyst samfunn. Med trygghet på disse arenaene, vil nok mye bli bedre.
  Det å bygge Operahus og andre byggverk som monumenter etter «store» (les små) ledere inponerer meg ikke. Det er mye annet som er viktigere.

  Jeg ble orntlig provosert da vi fant olje her om dagen. Ikke missforstå. Bra at vi fant olje. De brukte som eksempel at oljen tilsvarte x antall operahus. Kunne de ikke heller brukt x antall sykehjemsplasser SOM DET OG VAR AVSATT PENGER TIL DRIFT!!
  Nå snakket jeg litt høyt

  Aaron

  Aaron

  1. Her er jeg helt enig Aaron! De som bygde velferds staten Norge til det vi har i dag, de ligger på gangen på eldresenter, og får dusje hver tredje uke. DET er en skam. Vi trenger ikke en Opera til mange milliarder, så lenge våre eldre ikke får den behandlingen og respekten de fortjener.

   Takk for de kloke mening om dette Aaron-

   Vargas

 5. Takk, og jeg tror ikke det er så mange som er uenige i akkurat det. Noen er det selvfølgelig.

  Det er alltid noen som er uenig. Det er derfor verden er som den er. Fargerik og flott, og samtidig mørk og dyster.

  Lyset fungerer ikke uten mørket. Vi må vite hva mørket er for å kunne se lyset.

  Aaron

 6. Stakkars Carl han vet ikke bedre. For ikke lenge siden satt han sammen m kona i et intervju og de sutra at han ble for lite brukt av partiet og at det gikk nedover med partiet.
  Dette er hans forsøk til å bygge op partiet igjen samt få makta tilbake. Desverre fatter ikke Hagen at han skyter partiet og seg selv i foten og gjør det stikk motsatte enn å drive en positiv valgkamp.
  Hagen og Tybring Gjedde har effektivt bidratt til velgerflukt fra FRP spesielt i Oslo. Valgresultat vil vise at det er Høyre og Venstre som vinner på deres idiotiske utsagn. Når det gjelder kommunevalg fra resten av landet er det lite trolig at i de kommuner FRP har gjort en god jobb der vil de fortsatt stå sterkt med et par minuser.
  Når vi ser to år fram i tid da får FRP den store testen på hvordan velgerne har tillit til mange års skandaler og utsagn fra deler av partiledelsen.

  Når det gjelder ofre og pårørendes behov for detaljer, skal jeg fortelle om en situasjon der politiet kom med dødsbudskapet om min venns sønn. Dødsfallet kom ikke helt overraskende men derimot hans eget bevisste valg om å dø var det. Min venns første spørsmål til politiet var hvordan sønnen døde og fikk til svar at sønnen hadde hengt seg. Det neste smørsmålet fra min venn var om fargen på tauet Det var lett å se på politiet at det var et uventet spørsmål og den ene politimannen spør om det er viktig å få vite det noe min venn bekreftet. Han fikk til svar at det ville de prøve å finne ut og gi tilbakemelding. De spør om min venn trenger hjelp til å varsle andre pårørende – det ble avslått og jeg fulgte politiet ut.
  Ute spør den ene politimannen meg om jeg visste hvorfor min venn ønsket å vite fargen på tauet – jeg svarte som sant var at jeg visste sønnen nylig hadde lånt et blått nylontau av faren. Jeg ga så beskjed at håpet de ikke vill si fargen blått når de tok kontakt med min venn som de hadde lovet. Da politiet ga tilbakemelding fikk min venn vite at tauet var hvitt – dette lettet situasjonen for han. Den første tanken til min venn og meg var jo at bare det ikke var tauet faren hadde lånt ham. I sorgen var det viktig for faren at det ikke var hans tau som var brukt
  Har i dag vært inne på sida di for første gang og jeg har lest det meste. En ting jeg reagerer på er at du går inn i munnhuggeri med folk som kommer med kommentarer som går i mot det du skriver samt din persom – la deg ikke dras med på den type munnhuggerier – vær rofesjonell og svar sakelig. Da vil du beholde meg som leser.

  1. Hei Marit

   Carl Ivar holder på med sitt, og bør vel en gang for alle forstå at han er i ferd med å gå ut på dato. Det er ikke han som driver partiet nå. Tror han er i ferd med å gjøre vondt verre for partiet.

   Jeg setter stor pris på at du har lest bloggen, og at du har planer om å stikke innom igjen. Jeg har fått en del stygge kommentarer tidligere, og jeg har svart med samme mynt. Dette har jeg fått kritikk for. Men jeg kan ikke lam sjikanere og ikke forsvare min synspunkter.

   Jeg lover å skjerpe meg om du lover å komme innom vargas12.com så ofte du kan.

   Jeg setter stor pris på saklige kommentarer om tema, og at nettopp du leser denne bloggen.

   Tusen takk Marit

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.