Dagbladet snart større enn VG både på nett og papir

Verdens Gang, best kjent som VG mister stadig flere lesere til sin argeste konkurrent Dagbladet. Dagbladet.no er allerede større enn VG papir. Om ikke lenge er også Dagbladet Norges største nettsted.

Grunnen er nok sammen satt og av flere årsaker. Kommentarfeltet til VG kan være en av årsakene til at stadig flere velger Dagbladet.no som opererer med «DISQUS» sitt kommentar system, VG velger Facebook innlogging for å kommentere.

Hva som er riktig og galt av de to avisene er en annen skål.  Den diskusjonen skal jeg la ligge, men det er liten tvil om at det langt mer populært å kunne kommentere i diskusjonsforum man slipper å legge ut navn og nummer.

Dagbladet har også gjort om sin nettside der det er langt større fokus på færre saker, men til gjengjeld er det lengre og fyldigere reportasjer.

Avisen har mest fokus på nyheter, sport og underholdning.

 TNS Gallups Forbruker og media-undersøkelse er lagt fram.

Tallene fra Forbruker og media viser at Dagbladet.no det siste halvåret har fått 36 000 nye lesere, mens VG papir har tapt 84 000. Det nye styrkeforholdet blir dermed slik: Dagbladet.no har 1 008 000 daglige lesere, mens VG papir har 952 000.

VOKSER: For femten år siden lanserte Dagbladet sin nettavis. Nå er den større enn VGs papirutgave, målt i antall daglige lesere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Dagbladet øker mest Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

– VG har også hovedbudskap på internasjonal politikk, sport og underholdning, men det er alt for mange annonser, det er for mange saker, uten innhold. Dette har jo selvsagt svært mange lesere lagt merke til, derfor er det Dagbladet som har piler som peker oppover, VG sin peker dessverre i feil retning.
 Mediehuset Dagbladet var nr 2 i Norge på Nett i 1995.  Nr 1 var Brønnøysunds avis. 
Det er også et annet nettsted som øker kraftig mht antall lesere, som har noe igjen til de to gigantene Dagbladet og VG, men ikke større enn at de trenger å føle seg trygge.
Mediehuset Nettavisen.no er kun på nett, men har mange lesere hver eneste dag.
I 2010 opplevde Mediehuset Nettavisen den største trafikkveksten på mange år, og den første uken i året sammenlignet med første hele uke i fjor viser en økning på hele 38 prosent.Sammenligner man de fire siste hele ukene i 2010 mot de fire første hele ukene i år har VG hatt en tilbakegang på 7,5 prosent, mens Aftenposten har gått 2,2 prosent tilbake.

Dagbladet har hatt en vekst på 4,8 prosent, mens Nettavisen har økt med 17,3 prosent i gjennomsnitt.

Derfor er det grunn til å juble hos både Mediehuset  Dagbladet og  Mediehuset Nettavisens eiere.
– De ferske TNS Gallup-tallene viser at Dagbladet hver dag når ut til 1.339.000 nordmenn over 12 år. Tallene er vasket for dobbeltdekning mellom utgavene. Dette er en økning på nær 40.000 fra forrige måling for et halvt år siden. Dagbladet kommer også med eget glanset  julemagasin hver tirsdag i desember.
Hva VG har planer å gjøre for å endre de skuffende tallene vites ikke, men en tanke kunne være å la leserne få være med å bestemme hvordan de ønsker å ha avisen. Dagbladet tok konsekvensene av å ha få kommentarer via Facebook innlogging, og endret dette til å ha både FB og » Disqus» som et alternativ.
Hvilken nettavis er din favoritt?
Vargas

4 thoughts on “Dagbladet snart større enn VG både på nett og papir

  1. VG var den ledende avisen i Norge i mange ti år. Avisen har foreløpig den mest besøkte nettstedet i Norge, og er størst på papir. Allikevel er det grunn til bekymring hos Verdens Gang da flere av deres største konkurrenter puster dem i nakken.
   VG er langt mer opptatt av reklame enn andre aviser, innholdet er også dessverre av langt dårligere journalistisk kvalitet enn tidligere. Skal VG fortsatt være flaggskipet i Norge så bør de ta langt bedre vare på sine lesere enn de gjør i dag.
   Dagbladet lytter til sine lesere, og endrer sin avis etter ønske fra folkedypet.
   VG distanserer seg med å endre sine saker der man kan kommentere, med kun Facebook- innlogging som eneste mulighet får å skrive kommentarer på VG.no

   Det skaper ikke tillit.

   » Se og Hør stoff» er nok kommet for å bli i de fleste aviser Ege.

   Vargas

 1. Har du egentlig sjekket fakta her? VG Nett er Norges soleklart største nettavis med 1,6 millioner daglige lesere (+116′ siste år), Dagbladet.no har 1 million (+67′). På papir er situasjonen den samme: VG 830.000 mot Dagbladets 406.000 lesere. På mobil har VG 333.000 lesere mot Dagbladets 176.000.
  Nettavisen mister forøvrig lesere på nett og er nede på 406.000.
  Tror du venter forgjeves på at Dagbladet blir størst på noen av disse medieplattformene…

  1. VG er større enn Dagbladet ennå, som det så tydelig kommer fram av det glimrende blogginnlegget. I tillegg så er Dagbladets nettutgave gått forbi papirutgaven til VG i antall lesere og det skjedde allerede i 2006.
   Nå er Nettutgaven til Dagbladet gått forbi VGs papiravis.
   Alle tall som foreligger viser at VG taper lesere til Dagbladet.
   Dagbladet.no har 1 008 000 daglige lesere, mens VG papir har 952 000.

   SÅ vi får se da vettu…

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.