DEN GANG KIRKEN VAR VERDIG Å BESØKE

Tror du på Gud, Jesus eller noen av de andre dyrene i Hakkebakkeskogen?

Jeg tror på all makt til de med mest penger, og jeg tro på at livet har en mening. Jeg tror også at det gode er sterkere enn det vonde enda man kan jaggu begynne å lure noen ganger.

Det å tro er viktig for mange. Og det kan være for å ha et holdepunkt, å ha et sted å sette poenget med eller meningen med livet om man vil.

Min barndom var preget av besøk i kirken på julaften. Og det syntes jeg var et høydepunkt.

Det var stas å være i kirkerommet, og det var lett å kjenne den indre roen man lett får når man kommer inn i det ofte imponerende store rommet, og man hører akustikken, før orgelbruset starter.

Dette er en tradisjon jeg har tatt med meg inn i voksen livet, og angrer ikke på det. En julaften kunne vi ikke gå i kirken grunnet sykdom, og da var det ikke sykdommen som gjorde at det ikke ble julestemning den jula.

– Da min far døde jula 2007 ble det heller ikke noen spesielt lystig jul. Men jeg var lettet på vegne av min far, at han slapp å være sengeliggende i jula. Han var så syk at det hadde ikke vært noen glede for han, og det hadde vært trist for alle å sitte på sykehuset gjennom jula.

Jeg velger å tro at jeg møter han igjen, og at han er på et kult sted med pene jenter, og godt fiske.

SLEKT SKAL FØLGE SLEKTERS GANG

Noen velger å tro hele livet.

– En fin fyr som heter Joralf Gjerstad har viet sitt liv til å gjøre syke friske, med sine egne hender, i det som kalles “healing”. Hvor mange syke som har blitt frisk av Gjerstads evner vites ikke, men at det er mer krefter i mellom himmel og jord enn hva vi mennesker forstår- er hevet over en hver tvil.

Gjerstad har også gjentatte ganger hjulpet politiet med å finne savnede personer.

Med sine synske evner så kan han se ting det kan være problematisk med å forklare troverdig nok. Jeg tror på det 100%. Gjør du?

Hvordan har verden, moder jord, Tellus sett ut uten oss tenkende menneske. Hadde det vært som det vi ser for oss som et paradis? En deilig jord?

Vi mennesker er i ferd med å ødelegge den eneste beboelige planeten vi kan bo på. Er vi dumme som gjør dette, og ikke lar kloden også være her til neste generasjon?

Slekt skal følge slekters gang. Stakkars mennesker som skal følge etter oss…

RELIGION

– Når det kommer til religion og hva man skal tro på så er jeg litt mer reservert. Ikke fordi jeg setter tvil på om at både Jesus og Gud er fine fyrer og mener alt godt. Det jeg i den anledning da lurer på er. Hvorfor er den norske kirke så langt i fra det norske folk som aldri før?

Det er nesten ikke et eneste positivt innslag som omhandler kirken og dens embetsmenn.

Akkurat denne sommeren har kirken fått et løft, men det er jo trist at det måtte en massakre til før folk ønsket seg til kirken.

– Den eneste folkelige presten som var godt likt fikk jo ikke fortsette fordi han gav ut en bok der det kom fram at han tente på wet-sex. Hva er galt med wet-sex? De aller fleste katolske prester liker aller best å knulle smågutter i rumpa, er det noe bedre biskop Kvarme?

Selveste Vålerenga-presten Einar Gelius måtte kaste inn kappe og krave for så å flytte fra prestegården. Et enormt tap for den norske kirke etter mitt syn.

Jeg står fortsatt registrert i kirkens bøker, men det kommer mer av latskap enn at jeg har noe forhold til den lengre, som jeg hadde i min barndom.

– Julaften har mistet mye av sjarmen i kirken da jeg vet at det er mer hyklere en gode prester som skal fortelle om Han som ble født i krybben. Den historien greier ikke det norske presteskapet å få gjort noe med. Hadde det vært noe å tjene på det, så ville de nok det.

Jeg vil at du som menneske, som tror, skal fortsette med det. Men ikke tving det på andre som ikke er så sikker. En religiøs følelse må komme fra hjertet, troen må komme fra det indre.

Har du det i deg så vet du det.

Tror du på Gud, eller noen av de andre heltene vi kan be til?

 

Vargas

Pin It on Pinterest