Din andre ungdomstid- frykter du tomheten?

Barna er voksne nok til å bo for seg selv, og plutselig flytter de ut. Da kan det bli ensomt, om du og din partner ikke planlegger ting å gjøre sammen.

– Allerede mens barna går på ungdomskolen bør foreldrene begynne å tenke på og planlegge hva tiden skal brukes på, når ungene flytter ut. Mange kan oppfatte dette som den verste tiden i livet, og bli både ensom og deprimert.

– Derfor er det så inderlig viktig å snakke sammen. Finne felles glede, og kjenne på kjærligheten mellom deg og din elskede. Planlegg reiser, og felles prosjekter som dere kan gjøre når dere får god tid og kan utrette masse. Sammen.

Foto: Privat

– Ofte har voksne nordmenn midt i livet god økonomi og kan innløse fantasier og drømmer som har bygd seg opp med årene. Hva med den Bungalowen på Gran Canaria som dere begge ble så forelsket i. Kanskje noe lignende er til salgs i varme strøk?

– Det er også langt vanligere nå enn tidligere at voksne par som ønsker å gjøre det de har brent for i mange år mens ungene var yngre.  Og med stram økonomi i mange år kan denne drømmen realiseres ved å ta pant i egen bolig å få langt bedre råd enn noen gang.

Din og din livsledsagers andre ungdom kan bli den beste tiden i livet om man snakker sammen og finner felles agenda.

– Ingenting er verre enn å bli sittende alene og sture, og kjenne på ensomheten når friheten til å se verden ligger der, klar og tydelig og venter på deg og den du vil dele resten av livet med.

Årene går fort når barn blir ungdom. Da er det på høy tid å tenke på seg selv.

Jeg er overbevist om at det er steder de fleste har drømt om å besøke. Prosjekter som ikke er blitt ferdig, en båt man har sett på i smug, eller endelig kunne få råd til bibliotek, bar og badestamp på verandaen.

Det er når ungene har flyttet ut at alle disse drømmene kan oppfylles. Vær smart og snakk om det, og begynn planleggingen allerede nå.

Dere trenger jo ikke å si noe om det til ungene…

 

Vargas

4 thoughts on “Din andre ungdomstid- frykter du tomheten?

 1. Akkurat det der har jeg tenkt mye på, faktisk. Derfor har mine unger forbud mot å flytte hjemmefra før de blir 30 – minst! 😉

  Neida…eller – joda…neida. 29 da. 😉

  Egentlig tror jeg det kommer til å gå greit. Både jeg og mannen min har interesser. Vi er veldig glade i å være ute i naturen og friluftsliv. Dra på turer hit og dit. Tar med bikkja på små skiturer og overnatter histen og pisten. Fjellturer. Fiske. Båtliv. Må vel ta jegerprøven også, tenker jeg. (Og sånn ellers så har jo jeg hele tiden interiørprosjekter på gang, noe mannen min hjelper meg med. Han snekrer om gamle møbler og lager nye ting av dem. Jeg maler og pusser på gamle avdankede ting som jeg finner på Fretex og på loppemarkeder eller på miljøstasjoner og fikser dem opp til nydelige diamanter. Tror vi skal klare oss fint, jeg, selv om ungene reiser ut.)

  Det er forøvrig mye man kan gjøre selv om man har en litt anorektisk økonomi. Det handler bare om å prioritere. 🙂

  Enn dere da? Ut fra bildet du har lagt ut blir det altså å sitte på puben å drikke øl? 😉

  1. Takk for dine tanker Kristine 🙂

   Jeg ser ikke noe feil i å sitte på pub å drikke øl- enda dette er et illusstrasjonsbilde bare.

   Det er mye man kan gjøre av fornuftige ting når man får voksne barn. Men det viktigste er vel at man har tenkt gjennom det, så det ikke kommer som et sjokk, eller planlegger den tiden på egen hånd.

   Takk for kommentar min venn

   Vargas

  1. Takk for det gutten min- Jeg prøver, men det er ikke alle som er like enig i det;)

   Du får spre budskapet til alle dine kontakter. Du har jo snart tusen venner på FB he he:)

   Går det bra i varmen?

   Wolves er på gli i PL og venter på på brødrene Riise til helga. Nye tre viktig poeng. Denne gang på ærverdige Molineux.

   Takk for hyggelig ord Lasse:)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.