Drap, drap og atter drap

 

FENGSELSSTRAFFENE FOR LAVE?

Nok et drap i Norge- En 34 år gammel kvinne ble mandag kveld funnet død i sin bolig i Grimstad. Ektemannen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Har vi fått et hardere samfunn der mennesker ikke lenger er verdt noe som helst- Hva slags verden er det vi lever i egentlig? Vi opplever til stadighet å høre om alvorlige overgrep mot barn, både i Norge og mange andre land. Er det virkelig en slik verden vi ønsker oss?

Det er lett å si at man er blåøyd om man ikke tror at dette har skjedd i uminnelige tider- men går det ikke ann å gjøre noe med all volden, drapene og barnemishandlingen?

Er straffene som blir gitt for drap i Norge strenge nok?

Det går snart ikke en helg uten at vi hører om drap.

Hva får tilsynelatende friske og oppegående mennesker til å gå til det skritt, å drepe et annet menneske? Er det spenningen i å se om man kan utføre det? Er det påvirkningskraften fra brutale spill som får noen til å gjøre det » in real life»? Eller er det bare higen etter å gjøre noen vondt, uten å tenke ett sekund på konsekvensene som driver mennesker til brutale og tilfeldige drap? Mange spørsmål det ikke er lett å svare på. Mange spørsmål det helt sikkert finnes mange svar på, men som få kan forklare.

Som foreldre er det det absolutt verste som kan skje naturligvis. Å få beskjed om at en datter eller sønn er revet fra dem, i ofte umotiverte og brutale drap. Det skjer stadig oftere her i landet. Og jeg mener det er flere grunner til at vi ser en markant økning i tilfeldige brutale drap. Stadig mer brutale filmer og spill har en enorm påvirkningskraft på unge sinn som tar inntrykkene innover seg. Og higen etter å gjøre handlinger på film eller i spill- til virkelighet blir stadig sterkere.

HENDELSER I OSLO

* En krangel mellom fire menn resulterte i at to av dem ble knivstukket på Torshov i Oslo søndag morgen.

*  En mann ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med stikkskader i magen søndag morgen.Knivstikkingen skal ha skjedd i en oppgang på en adresse på Linderud i Oslo.

* Mens kameraten ligger på sofaen, blir et vindu knust. Inn kommer en mann som går rett inn på 22-åringens soverom. Der blir han slått ihjel.

* Kvinne drept i Oslo- funnet i en trappeoppgang på Linderud.

* – Det er funnet en død person. Vi anser det som et mistenkelig dødsfall, og iverksetter etterforskning ut fra det, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved krimvakta i Oslo politidistrikt til VG Nett.

KVINNER OFTE OFRE

Det kan virke som om det er en mentalitetsendring når det kommer til brutak vold. Drap har foregått i alle år, og kommer også til å fortsette dessverre. Men nå virker det som om det er helt ville tilstander og vi hører om drap oftere og oftere.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/hod/pressesenter/pressemeldinger/2010/Gjennomgang-av-drap-i-Norge-i-perioden-2004-2009-.html

Voldssforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen, karakteriserer tallene som alvorlige.

– Det at en kvinne er så ubeskyttet i et forhold, er alarmerende og veldig alvorlig, sier Bjørnebekk til Nettavisen.

Bjørnebekk har analysert forskningen på vold og drap i nære relasjoner i flere år, og forteller at det synes å være mange likhetstrekk ved mennene som dreper.

– Mister kontrollen


– Gjerningsmennene har ofte hatt et stort behov for å kontrollere kvinnen, og når han ikke lenger kan det, dreper han henne, sier Bjørnebekk.

Dette viser blant annet en svensk studie fra 2007 om dødelig vold mot kvinner i nære relasjoner.

Dessuten kommer man ikke utenom sjalusi og negative og fiendtlige følelser, som er utløser til flere av drapene. Ofte er det konflikter som eskalerer.

Jeg finner ikke noen nøyaktig statistikk på hvor mange drap som er begått i Norge i år. Men jeg blir ikke overrasket om det er rekord. Er straffen for drap alt for milde? Bør det innføres dødsstraff for drap?

Det er i hvertfall lite som tyder på at straffen skremmer potensielle gjerningsmenn nevneverdig-

Uansett hvor det skjer så er et drap et drap for mye-

FLERE DRAP I SVERIGE

En kvinnelig ansatt ved Örebros universitet er funnet drept og partert. En kollega er siktet for drapet. Kvinnen, som har vært savnet i nærmere to uker, ble funnet mandag. Politiet har begjært hennes 51 år gamle kollega varetektsfengslet i saken, noe tingretten i Örebro samtykket i tirsdag.

I Stockholm, Gøteborg og Malmø har man slitt med masse drap og tallene er stigene i alle de store byene-Det er skremmende at det er kommet til det stadiet at drap er eneste løsning på konflikter. Sjalusi, utroskap, økonomi og barnefordelingsdiskusjoner. Det er mange årsaker til konflikter. Istadig flere tilfeller så blir drap » løsningen «-

DRAP OG SELVDRAP

I de senere årene har man opplevd et økende antall drap, og selv drap der også barna er noen av ofrene. Hvor feigt er ikke det? Blir man så blendet av hat at man ikke tenker rasjonelt? Hva får mennesker til å ta med seg sine egne barn i døden? Hvilke situasjoner kommer man opp i der man kan bli så bunnløst fortvilet at man velger å ødelegge livene til de man er pliktig til å beskytte som en forelder. For det er du. I det sekundet du blir en mor eller en far- så er barnet ditt ansvar fram til barnet er myndig-

Oftest er det menn som utfører slike handlinger-

Kan det være fordi at menn er dummere enn kvinner? Eller greier ikke noen menn å tenke rasjonelt når de kommer i svært pressede situasjoner? Her ble det veldig mange spørsmål. Og det er betimelig å spørre når man ser det antallet barn som blir drept av sine egne foreldre-

Barna er helt uskyldige og fortjener å leve opp- ikke tatt av dage av de som skal være klippen, tryggheten og kjærligheten til barnet-

http://www.forbarnasbeste.no/

http://www.stinesofiesstiftelse.no/

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2760538

INGEN PENGER TIL PSYKOLOGISK HELSEVERN

Helseminister Anne-Grete Strøm Erichsen. Har vi flere barn å miste i Norge? Pga psykisk syke foreldre?

Jeg mener politikerne her svikter barna som er drept, og de overser de barna som kommer til å bli drept av sine barn i framtiden- For det vil skje, også i Norge.

Her må politikerne komme med tiltak som kan forebygge konflikter, gi par gratis rådgivning og hjelp når det er barn involvert. Psykisk helsevern ligger med brukket rygg i Norge. Det er for få mennesker med kunnskap nok til å behandle psykisk syke mennesker.

Psykisk friske mennesker har verre for å drepe andre, enn de som sliter psykisk. Jeg er ingen lege, men dette er logisk. Hvorfor brukes det ikke mer penger på psykisk helsevern i Norge?

Hvorfor er norske politikere apatiske nikkedukker som ikke klarer å utrette helt enkle grep, som å gi langt mere penger til psykisk helsevern? For å unngå at en psykotisk far skal drepe seg selv og hele sin familie.

 

MANGE TRENGER HJELP DER UTE- I DAG!


Vargas

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10029264

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10029294

22 thoughts on “Drap, drap og atter drap

 1. Gidder ikke lese blogginnlegget ditt i dybden, men vil selvsikkert tippe at du bare skriver synsing og piss som ikke har noen rot i virkeligheten. Ifølge politiets drapsoversikt for året som gikk, kan vi lese at i 2010 hadde vi Norges laveste antall drapssaker på over 20 år (kilde: https://www.politi.no/kripos/Nyhet_9474.xml). Det forteller jo litt. Det kan se ut til at synet på menneskeverd her til lands generelt sett har endret seg til det bedre, til forskjell fra det du foreslår.

  1. Jeg skriver om synsing og piss som tapere som deg skal bruke fredagskvelden på å kommentere-

   Det er et stadig voksende problem at menn tar med seg familien sin i døden- Det er det viktig å belyst.

   Men det har du selvsagt ikke fått med deg for du har jo ikke lest blogginnlegget-

   Vargas

 2. Nå er det SVÆRT få drap i Norge, og det er vel færre nå en tidligere. Det eneste som øker er omtalen av vold, drap og overgrep. Ikke selve gjerningene.

 3. tull. det ble begått noe over 30 drap i norge i 2010, forsvinnende lite i verdenssammenheng, og hverken særlig mer eller mindre enn snittet her til lands de siste årene. på begynnelsen av 90-tallet ble det drept dobbelt så mange, faktisk, så ikke si at samfunnet er blitt så fryktelig hardere. i «farlige» oslo drepes det en håndfull i året, som er INGENTING for en by med 600.000 innbyggere. den eneste som er annerledes er at media blåser drapene opp mer nå enn før.

 4. Mange kvinner soner dommer for drap , men likevel i mindretall totalt !
  Fleste drap begås i affekthandling å nødvendigvis ikke av psykisk syke !
  De drap som tragisk rammer er som oftest ikke planlagt heller (affekt) !
  Mere penger til mer å fler vil sannsynlig ikke endre på noen statestikk , bortsett
  fra at dem som allerede er under en form for tilsyn el. kansje får en bedre hverdag !
  Uansett hvem som rammes er tragedien like ille !

 5. Vargas :
  Allvorlig tema krever også faktamatriell , så påstå MENN å ingen andre blir søkt !
  Mange kvinner også i den statestikken

  1. Korrekt! Men det store flertallet av de som blir dømt for drap. Og det er flest menn som ikke blir dømt fordi at de feiger ut og tar med seg selv i døden når de har tatt livet av kone ( som kanskje vil skilles e.l ) og i tillegg sine barn-

   Jeg gjør oppmerksom på at blogginnleggets poeng er at det er for lite fokus på og støtte til psykiatrien-

   Takk for kommentar-

   Vargas

 6. Av og til halshugget man drapsmenn ( og -kvinner) i gamle dager og plasserte hodet på stake til skrekk og advarsel. Henrettelsen foregikk som regel på åstedet, og morderens avkappede hode stod gjerne på den staken i 1 år eller mer.
  Tro om det hadde virket preventivt i dag?

  (For ordens skyld: Jeg er ikke for dødsstraff. bare for livsvarig i enkelte saker. Livsvarig som betyr helt til døden)

 7. Blogger er nok kvinne trur jeg siden mannen er synderen i elendigheten her !
  1. poengene er viktig å få med seg slik at uvitende som meg skal ha mulighet til å henge med i dybden !
  2. hvor er all synsingen hentet fra for det er vel «synsing» av blogger ?
  3. økende drap sier du også , så jeg spør , stemmer dette isåfall spør jeg for å vite av ren nyskjerrighet siden jeg alldrig lukker øre for kunnskap være seg bra eller dårlig !
  4. Det blir gjort alt for lite blant de som trenger gjort mye for desverre !
  5. Dødsdom eller skyting ved hengning har alldrig vist nedgang i drap så slike straffer roper bare de som kjenner morgendagen !
  6. ellers er tema viktig , men mer faktaopplysning ville vært bra , sånn at uskolerte som meg kansje kan få litt viten i dagen også !

  ha en kvell som vi gjør den til selv

 8. innfør dødstraff for drap pedo jævler narkosmuglere voldtekt. vi må bli kvitt disse jævlene og værne samfunnet .strengere straffer hjelper lite,bare se i andre land,lange fengselstraffer hjelper lite. innfør dødstraff ,bli kvitt avskummet. vi må slutte å synes synd på kriminelle. litt enig i kvinner og penger er største årsaken til problemer i verden

 9. Dette var et svært ureflektert og lite gjennomtenkt blogginnlegg, det må jeg få lov å si. Det står skrevet helt opplagte ting gjentatte ganger, som går på at barn trenger trygghet -ikke mishandling.

  Dette er så opplagt at det burde ikke nevnes engang. Videre er det masse synsing og faktafeil. Drapsstatistikken er ganske jevn, og vi har få drap sett i -sammenheng- med innbyggertall, og sammenlignet med andre land. Hvis man skal si noe om noe er stort, lite, bredt, lyst, mørkt, så må man ta utgangspunkt i noe å sammenligne det -med-.

  Det er dessuten mindre drap nå enn f.eks på 90 tallet.

  Men lykke til videre med litt mer grundigere blogginnlegg. Et tips; ingen vil ta deg seriøst (samme hva, bortsett fra Ottar) hvis du prøver å legge all skyld for noe på «menn», generelt. Eller påstå at noen er «dumme». Her har du en blogg som folk tilsynelatende leser, du har en fin mulighet til å skrive noe fornuftig og bli hørt. Så gjør deg en tjeneste og ikke kast bort det på den måten der.

  1. Hei Arn-

   Det er ikke en tullepåstand at det er menn som dreper mest. Det er fakta. Og jeg har aldri påstått at menn er dumme. Jeg spør om menn er dumme. Det er meget stor forskjell på en påstand, og et spørsmål. Grunnen til at jeg skriver at barn har behov for kjærlighet og trygghet er for å poengtere behovet for det. Alt for mange voksne ser ut til å ikke skjønne nettopp det-

   Men takk for gode råd-

   Vargas

 10. – det var uvanlig mange eksistensielle spørsmål, men til «spørsmålet» om menn er dumme så er menn selvsagt ikke det – det er ikke et spørsmål å sette opp en dikotomi. Det er heller ikke riktig å bruke «dum» som begrep på noen som gjør avskyelige handlinger siden det finnes både menn og kvinner som ikke er «dumme», som har begått drap. Grunnene til drap generelt kan ikke kokes ned til en eller to faktorer, noe handler om rus, noe om psykiske lidelser, om sosial utstøtning, belastede miljøer, tilgang til våpen – ofte handler det om flere av disse eller alt. At menn er overrepresentert på statistikken handler mye om biologi, men det forklarer ikke hele bildet -her vil eksemplevis relasjon til offer(ene) og religion spille inn.

 11. Hei!

  Det er Arn igjen.

  Ok, det ser ut som vi snakker forbi hverandre. I poenget mitt er det ingen forskjell på om man spør om menn er dumme, eller om man påstår at menn er dumme. Jeg kunne like gjerne sitert deg helt riktig, hvor du -spør- og ikke -påstår-; poenget hadde blitt det samme: hvis du i det hele tatt velger å generalisere i så stor grad (enten det er i form av et spørsmål eller en påstand), mener jeg at DET er umodent/lite reflektert. Det var poenget.

  Ellers, når det kommer til fengselsstraff for drap. Tror du (f.eks) en absolutt lov på at drap (uansett hvordan/hva osv) straffes med 100 år ville gjort noen forskjell på antall drap begått? Personlig tror jeg ikke at jeg ville tatt dette i vurdering uansett hvis jeg var i en situasjon der jeg var like før å bli en drapsmann. Jeg tror faktisk ikke det er DET som avgjør om en person stikker det ekstra stikket med kniven, eller slår en person ned i asfalten (med dødelig utfall). Situasjonen hadde nok allerede vært «ute av kontroll» dersom jeg var like før å kunne ta livet av noen. Loven hadde jeg sannsynligvis gitt faen i der og da.

  Ellers, keep up the good work!
  🙂

 12. Grimstad har en drapsstatistikk på ca 1 drap pr 19000 innbyggere. Det er blandt det absolutt høyeste i landet.
  Hadde Oslo hatt samme drapsprosent så hadde 26 personer blitt drept i Oslo i året.
  Landet som helhet hadde hatt over 260 drap.

  Sjansen for å vinne 7 rette i lotte er for eksempel 1 til 5,38 millioner.

  Sikkert oppmuntrende lesing for folk i Grimstad å vite at det er over 280 ganger større sjanse for at noen skal drepe deg enn å vinne i lotto.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.