Drikk med måte for barnas skyld

 

Nordmenn er kjente for å være et foruftig, arbeidsomt og traust folkeslag. Vi er godt likt overalt, kanskje bortsett fra i Sverige.  Og helt siden jeg begynte å smake på det sterke- og det begynner å bli lenge siden-  så har vi nordmenn hatt helgen som et fristed der vi kan virkelig skeie ut og drikke oss sånn passe dritings så vi kommer oss hjem noenlunde hel. Ikke alle gjør det heller dessverre.

I syden er også nordmenn velkjent for å gå på fylla, der tar vi´n som oftest helt ut om vi er gammel eller ung, dame eller fant. Asså hva er det med Ola og Kari? Hvorfor er det sånn i Norge? En teori er vel prisene på alt med alkohol i, det er vel ca 80% avgifter på nesten alt! Og i Sverige ca halv pris. Men er det alene nok til at i helgene -og spesielt om sommeren- så er de fleste større byer i Norge smekkfulle av mer eller mindre dritings ungdom? Jeg bare spør jeg!

Hvor er foreldrene til disse ungdommene? Vet de ikke hva som foregår? Ganske mange av disse ungdommene har ikke kjøpt spriten selv, for å si det enkelt, og det må være mennesker som bevisst kjøper til mindreårige. DRIT I DET!! Gjør man det, og det skjer noe drastisk med vedkommende som inntar alkoholen så er man direkte medskyldig!

Jeg nyter mitt glass vin med stor glede, og tar mer enn gjerne noen øl når det skal serves grillmat eller annet snadder. Men det er langt derifra til å ligge på tannkjøttet i sentrum, uten mulighet for å svare på hvor jeg bor!

Bruk helgen til å ta deg en fest, men stopp i tide, og ser du noen som burde vært hjemme, eller trenger hjelp på andre måter så ta kontakt med natteravner eller politi. Eller kjør vedkommende hjem om du er edru selv. Nestekjærlighet er ihvertfall gratis.

Og tenk på at ungene legger merke til den minste antydning til beruselse fra foreldrenes side, og det skaper en angst og en utrygghet som kan sette arr på en barnesjel som varer livet ut-

Tenk over hvor mye du drikker om det er barn til stede-

Spesielt julaften kan bli en ubehagelig tid for barna- om foreldrene drikker for mye- Julehøytiden er kanskje først og fremst barnas høytid.

http://www.forbarnasbeste.no/

Vargas

 http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10029486

4 thoughts on “Drikk med måte for barnas skyld

 1. Enig med du Vargas
  Vokste opp med at mine foreldre delte ei flaske pils til søndagsmiddagen. Lørdagskveldene kunne det være ei flaske pils eller et glass vin.
  Dette har jeg holdt på også i voksen alder, kanskje med enda mindre bruk av alkohol i familien. Mye på grunn av økonomien, men også bevisst at vi ikke behøvde alkohol når vi var sammen.
  Og det ser jeg nå på de to eldste (19 og 23), som nesten ikke drikker alkohol, uten at jeg dermed kan si at jeg vet hva de gjør andre steder. I heimen drikker de iallfall ikke mye.

  Må få benytte muligheten til å reklamere for et tiltak som jeg har stor tro på og som jeg har vært med på de siste tre årene. Natteravning på motorsykkel, Et kinderegg uten sidestykke
  Vi er edru voksne som tilbyr voksenkontakt uten pekefingre der hvor ungdommen er.

  Kamelryttersken postet sist: Sitater og intelligens? Er det en sammenheng?

  1. Takk- Jeg har et avslappet forhold til alkohol og barn selv. Jeg mener man ikke skal være fanatisk og vise barn at voksne ikke blir fulle om de drikker en vin p ådeling på lørdagskvelden- eller et par pils til frillmaten på sommeren- Det er fylla som skremmer og ødelegger for ungene-

   Det høres veldig klokt ut- Jeg har ikke sett dette før men det må jo være helt suverent for ungdommer i sentrumsgatene-

   Takk for kloke ord Kameldamen;)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.