Elvis Presley- 34 år siden kongen døde

16. august 1977 kom sjokk beskjeden. Rocke-Kongen var død. Elvis Aaron Presley var borte. En hel verden gråt.

– Hvis du ikke har hørt om Elvis Presley så har du ikke hørt om mannen som er et tidsskille i verdensmusikken. Elvis Presley vil til evig tid stå som et ikon som endret alt som handlet om musikk. Ingen kommer til å bli like stor. Noen gang. Elvis er og blir en legende som er elsket av millioner mennesker over hele verden. 34 år etter sin død.

Jeg har lett for å gråte. Jeg gråter egentlig hele tiden når jeg tenker meg om. Og da jeg så og hørte videoen som er mesterlig mikset mellom far og datter som «synger duett», så var det vel egentlig godt jeg var alene.

Lisa Marie Presley var Elvis´s største diamant.

Ikke sikkert du blir rørt av denne videoen, men jeg tror ikke på deg om du ikke ble litt sentimental…

Elvis Presley hadde den første satelitt overførte TV sending fra sin konsert på Hawaii i 1973. At verden satt klar er et understatement.

– Man kan snakke pent om de som var populære når de levde, og noen blir enda større og mer populære når de går bort. Jeg mener Elvis var stor og forble stor. Den største. Elvis Presley´s navn vil for alltid bli stående i musikkens historiebøker med de største bokstaver, og med ild-skrift.

– For de yngste blogg-leserne som kanskje ikke engang har hørt musikken, bare navnet, så er det en ting å si. Legg sammen alle musikk navn du er fan av, grupper eller artister. Elvis er garantert mye større. Og musikken hans selges verden over fortsatt. Hver eneste dag.

Elvis Presley har solgt mer enn 1.1 milliarder album!

Elvis sin faste start og slutt låt var hans signatur, «See See Rider».

For at fansen noen gang skulle slutte å applaudere og hyle etter mer av Elvis på hans konserter, måtte alltid speaker si: «Elvis Presley has left the building».

Elvis´s store kjærlighet var Priscilla som han også giftet seg med, men det varte ikke lenge før forholdet skrantet.  Til tross for at de fikk Lisa Marie og paret så tilaynelatende lykkelig ut.

Flere som stod Elvis nær mener at han tok skilsmissen svært tungt, og at det var starten på slutten får Rockekongen. Priscilla og Lisa stod Elvis svært nær helt til det siste.

Alle andre artister etter Elvis vil ikke kunne nå opp fordi Elvis var forut for sin tid. Han var først med det siste og vel så det. Elvis var både filmstjerne og Rockens frontfigur.

– Stort arbeidspress og høyt forbruk av sterke legemidler, resulterte etterhvert i skrantende helse. Om ettermiddagen 16. august 1977, bare timer før han skulle i gang med en ny turné, ble han funnet bevisstløs i sitt hjem Graceland.

Etter iherdige gjenopplivningsforsøk ble han erklært død.

 • Elvis er en superstjerne også i rekordbøkene, som en av verdenshistoriens mest suksessrike musikere. Ifølge hans offisielle hjemmeside inkluderer hans merittliste blant annet dette:
 • Platesalg: Anslagsvis en milliard kopier
 • Gull, platina og multiplatina: 150 album og singler
 • Topp 100-låter: 149, inklusive 18 på 1. plass
 • Filmer: 31 langfilmer, blant dem «Jailhouse Rock» og «King Creole»
 • Fjernsynsopptredener: 3 TV-spesialer, inklusive «Aloha from Hawaii» fra 1973 som i satellittoverføring nådde ut til mer enn en milliard seere
 • Konserter: Nær 1100 konserter, inklusive en rekordserie i Las Vegas
 • Grammy-priser: 14 nominasjoner, tre priser (for gospelplater)
 • Hall of Fame: Elvis er den eneste som er innlemmet i både Rock ’n’ Roll Hall of Fame, Country Music Hall of Fame og Gospel Music Hall of Fame
 • Fanklubber: Cirka 625 aktive fanklubber verden over
The memory of Elvis Presley will live forever. 
Vargas

20 thoughts on “Elvis Presley- 34 år siden kongen døde

 1. Ja. Elvis Aaron Presley var , er og kommer alltid til å være størst!

  Selv har jeg vært fasinert så lenge jeg kan huske. Jeg synger og nynner ofte på flere av hans sanger både i dusjen og i bilen;-)

  Aaron

  1. Jeg har endel plater, og den legendariske konsert fra Hawaii på DVD. fantastisk! Ingen kommer til å nå hans like. Han skulle fått et lengre liv bare…

   Takk Aaron!

   Vargas

 2. Jeg har vel en hyllemeter med dvd plater. Jeg har sunget Elvis på karaokebarer, pianobarer og på et par sener i USA faktisk. Filmer har jeg sett, men det største med Elvis var en konsert på Spectrum i Oslo. Han var der kun på film, og jeg hadde vel ikke ventet å se han i levende live heller, selv om mange lenge hevdet at de hadde sett han her og der. Bandet hans var der, med ensamblet som var sammen med han på hans siste konserter. Et minne for livet, og så fikk jeg med meg en dobbel CD som tok for seg hele seansen. Bandet var på rundtur i USA og Europa. Jeg tror det var i 1999. En stor opplevelse.

  Aaron

  1. Gøy å høre Aaron. Han er blitt sett ofte som du sier, men det er vel mer et ønske om at skulle bli sett igjen, enn at faktisk folk ser de døde, eller at kongen lever. Det gjør han dessverre ikke.

   Takk for din kommentar igjen Arron.

   Er det fra Elvis du har navnet ditt også? Om det er lov å spørre?:)

   Vargas

  2. Ja det får´n si.,du er hardcore fan du!:) Jeg er det jeg også. Selv om jeg ikke kan måle meg med deg-

   Elvis er og blir musikk man aldri blir lei av og kan spilles i alle anledninger, og det gjøres også. Over hele verden.

   Takk for at du delte dette med meg Aaron:)

   Vargas

 3. Hehe. det kan du si. Da jeg begynte innen det alernative var det vanlig å bruke pseudonym, så da valgte jeg Aaron. Jeg ble så vant til å bruke navnet at jeg tok det til fornavn nr. 2.

  Jarle Aaron

 4. Hyggelig at du og deler interessen. 34 års jubileet gikk meg et hus forbi, så fint at du tok det opp, selv om det ikke er et rundt tall.

  Aaron

 5. Når du ser på Lisa Marie, er det ikke tvil om at Elvis lever videre på et vis. Hun har øynene og nesa til sin far. Jeg har en sønn som heter Elvis. Han er rød, går stort sett på 4 ben og sier mjaaaaau når han vil noe;-)

  Aaron

  1. Elvis er GUD i mange kretser, for meg er han den største artisten, enda jeg er også blodfan av MJ, uten sammenligning for øvrig!
   Bare innrøm at du ble litt tårevåte om du hørte på duetten mellom far og datter du også Ege;);)

   Vargas

 6. Har faktisk ikke hørt på den duetten, jeg syns det blir for mye dill, bare fordi ho er datteren liksom. Elvis alene er nok. Men noen av låtene til Lisa Marie er veldig bra. Elvis ligger på delt 2. plass hos meg 😉 MJ er oooooooooo 😉 Og nå har jeg fått litt dille på J.Cole 🙂

  1. Det er jo fordi ho er dattera til Elvis, og at de er kliss lik hverandre at denne duetten er så spesiell da. Du er en kald kvinne he he.):) Neida. MJ er topp. Enig!

   J. Cole? Spiller ikke han for Liverpool?

   Vargas

 7. Tok en titt på den men nei… 🙂
  J.Cole fotballspiller? Jeg aner ikke hehe. Du får sjekke video med bilder av J.Cole på youtube, jeg har postet Love Me Not igår.

  1. Du kan umulig ha følelser for Elvis og hans musikk, er det ikke rørende at det er mikset en duett med han datter etter han død da? Jeg synes den er flott. Du hører på «Love me not», jeg hører på «Love me Tender»!;) Der ligger forskjellen på oss he he:):)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.