En annerledes sommerferie er over

En sommer med like mye regn som sol er over. Det er 4 måneder til jul. Foran oss står en høst med uante muligheter.

Det er også stor sjanse for at denne høsten blir en turbulent tid i verden. Flom, krig og kaos preger nyhetsbildet. Økonomien er usikker og de aller fleste pilene peker nedover.

Det er ikke noe nytt, det har de gjort mange ganger før også.

Men noe er endret, som ikke har skjedd før. Norge har denne sommeren blitt rammet av terror. Terroren kom hit til oss. Akkurat da vi trodde at verden var blitt et bedre sted å være fordi ondskapen personlig Osama Bin Laden, verdens mest ettersøkte mann, ble endelig funnet og likvidert.

Vi var ikke forberedt på at ondskapen var blant oss. At det skulle være en norsk statsborger som hatet Arbeiderpartiet, Den politiske makten  og vårt demokrati.

Når vi hører ordet terror eller terrorist, så ser de fleste for seg en fyr med turban og magebelte smekkfullt med sprengstoff til ære for Allah.

Jeg har ingen problemer med å innrømme det.

– Terroren som rammet oss så smertefullt og ubønnhørlig 22. juli vil være med oss denne høsten, som et åpent og blødende sår. Enda vi har vært sammen som nasjon, med minnekonserter, med gudstjenester og samhold, så er det allikevel et sår og et savn der som ikke gror med det første.

Til det er sorgen og savnet for tungt til å bære for så mange.

Høsten kommer nå Foto: Nettavisen.no

En sorgprosess er individuell. Noen sørger nå og kommer seg videre i livet. Noen reagerer ikke nå, men om noen uker måneder eller kanskje år.

Samtidig er det viktig å komme videre å få lagt ondskapen og sorgen bak seg, påvirke politikerne til å gi politiet de ressursene som skal til for å være langt bedre rustet når terroren rammer igjen.

Denne høsten gir noen mennesker et håp om at det skal bli bedre, langt der framme.

Denne høsten møter noen sin utvalgte på skole, jobb eller ved en tilfeldighet på kjøpesentret, som igjen gir livet mening og gode stunder.

Denne høsten begynner et nytt og bedre liv for mange som har opplevd en annerledes sommer i Norge, men uten en søster, venn eller bror.

Livets vei er uransakelig, og derfor er det kanskje greit at høsten kan ta til…

God høst.

Vargas

9 thoughts on “En annerledes sommerferie er over

 1. Jeg er glad for at alle de det dreier seg om i denne saken får all den støtten og oppfølging det er behov for. De blir oppfugt i sine hjem og det står ikke på noe. Det er slik det skal og bør være for mennesker som har opplevd det disse menneskene har opplevd. Det jeg savner er samme oppfølging for mange enkeltmennesker i det ganske land, som enkeltvis, og ikke i en så stor gruppe har opplevd like stor sorg og traume, men må mase om hjelp gjennom etater, lang saksbehandlig om noen uten å få hjelp. Jeg har selv et arbeid jeg kommer bort i mange av disse som fortviler. Nå har vi sett en stor tragedie som ble veldig synlig. Den omfattet en gruppe som knytter seg til vårt regjerende apparat. Alle andre partier som ikke heter Arbeiderpartiet støtter opp om oppfølgingen som gis. Alle mennesker i vårt land støtter opp om det. Hele verden støtter opp om det. Jeg støtter opp om det. Det eneste jeg søker er en lik oppfølging for de små som ikke synes så godt.

  Aaron

  1. Interessant beretning Aaron. Og du har rett. Det er ofte den enkle skjebne som sliter med å få hjelp og støtte. Men jeg er ikke helt enig i at AP er blind alene. Dette er det vel stortinget i fellesskap som skal enes om, er det ikke? Uansett så bør enkelt menneske i problemer og i sorg bli hørt på nøyaktig lik linje som en stor gruppe som de etterlatte etter 22. juli.

   Takk for kloke ord fra deg igjen Aaron.

   Vargas

 2. Riktig Vargas. AP er ikke de eneste som styrer. Det er en samarbeidsregjering, og slik vårt system fungerer med partier i oposisjon og det som utgjør regjeringen, som og har sitt å si. Mange tror jo at den største delen av regjeringen kan bestemme alt. Slik fungerer jo ikke det norske styresett. De enkelte må gi og ta. Sånn er det bare, og det kan man jo si er bra på mange måter. Det kunne jo diskuteres om en annen form for demokrati kanskje kunne være bedre. Så kunne vi slå inn spikeren der den passet. Altså ved et enerådende demokratisk valt parti. Da er det ikke så enkelt å fraskrive seg ansvaret når avgjørelser blir tatt.

  Når det gjelder de som ikke blir hørt og sett, sier bare at det er slik at i alle år, uansett parti som har regjert, så har mange av disse enkeltmenneskene kommet til kort.

  Jeg tror du forstår hvor jeg vil, og håper mange leser dette. Hva folk mener, får være opp til den enkelte. Vi lever i et demokrati. Det er det som er så fint. Vi må beholde muligheten til å få si hva vi ønsker for verden fremover. Jeg redd enkelte uttalelser, slik som denne kan virke politisk ukorrekt for enkelte mennesker. Det er en farlig vei å gå om det er slik det skulle bli. Stemmer må kunne bli hørt, og de som ikke har så store resurser trenger stemmer som kan bli hørt. Vi må ikke la en slik hendelse bli en munnkurv for den frie tale.

  Aaron

  1. Jeg har fått inntrykk av at du er en klok fyr Aaron, og lar din kommentar som en påminnelse om at det er lov å bruke hue, og at det er sterke krefter i sving for å få riktig parti til makten, det være seg det ene eller det andre. Når det kommer til hvor mange som leser dette så er jeg redd at denne bloggen er for fersk til at den kan revolusjonere noe som helst. Men det jobbes kraftig med saken. Det kan jeg love!;)

   Vargas

 3. Ikke sikkert jeg har rett i mine uttalelser heller da Vargas. Jeg bare prøver å uttrykke hva jeg føler i hjertet. Hvilket som er det riktige partiet er jeg neimen ikke sikker på. Det er positive og negative sider ved dem alle. Man får vel bare prøve å finne ut hvem man er mest enig med, og eventuelt hvem man da kan denke seg at det eventuelle partiet ville samarbeide med på godt og vondt. Det er jaggu ikke lett.

  Aaron

  1. Enig, det er bra det er noen dager igjen til valget, så det er smart å bruke tiden godt. Men bruk stemmeretten, det er den eneste måten å få til endringer på.

   Det er ikke lett å bestemme seg, det er jeg enig i!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.