Festkake til 17. mai

 

Her er min anbefaling:

 

 

 

 

Ingen festdag uten en skikkelig bløtkake! Denne er fylt med vaniljekrem og jordbærsyltetøy, og kaken kan gjerne pyntes kvelden før nasjonaldagen.

12 biter

SUKKERBRØD:

4 egg

150 g sukker

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

VANILJEKREM:

1 egg

2½ ss sukker

2 ss potetmel

4 dl melk

1 ts smør

1 vaniljestang, delt i to på langs

1 ts vaniljesukker

FYLL:

6 dl pisket krem

2 dl rørte jordbær eller jordbær-

syltetøy

Litt melk til dynking av sukkerbrødet

PYNT:

Rips

blåbær


Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt springform, 24 cm i diameter, ved 160° i ca. 45 min.

Bland alt til vaniljekremen, unntatt vaniljesukkeret, og la det tykne på svak varme. Rør til kremen er kald, og smak til med vaniljesukker.

Del sukkerbrødet i tre og dynk hver del med litt melk. Legg det ene laget på kakefatet, og smør på syltetøy og et lag krem. Legg på det andre laget og smør på vaniljekrem og et lag krem. Legg på det siste laget og smør krem rundt hele kaken. Pynt kaken som du selv ønsker. Her har vi brukt rips og blåbær for å lage det norske flagget.

En kake som kan spises sammen med hele familien, med liten og stor, sulten eller mett- en festkake skal være god å dele med andre. Er du singel og kan diske opp med denne kaken eller noen lignende så blir du ikke lenge alene om du ønsker deg en partner-

Husk at det er flest hverdager, og at 17 mai er hele Norges bursdag, da er det lov å kose seg med noe ekstra godt!

Lykke til!

 

Vargas

 

One thought on “Festkake til 17. mai

  1. Nam! Vet du – hvis jeg får tak i blåbær og rips til 17.mai, så skal jeg jammen meg lage akkurat denne kaka! 😀 Har du forsøkt å lege den selv, forresten?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.