Fjordman- Anders B Breiviks mentor?

Dette er Fjordman: Massemorderen Anders Behring Breiviks (32) store helt er bloggeren «Fjordman». Her er mannen bak pseudonymet: Peder Jensen (36) fra Ålesund.

Les mer her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10089389

«The Fjordman» er en mann fra trønderlag i slutten av 30 årene som Breivik hadde kontakt med og var massemorderens viktigste ideologiske inspirasjonskilde.

Han hadde bloggen med nevnte navn fram til sent i 2005 da bloggen ble lagt ned.

– «Fjordman» selv anslår at han har publisert «mellom én og to millioner ord «under pseudonymet «Fjordman» på Internett, og bemerker at i tillegg til sensitive og kontroversielle tema, han også skriver om emner som spenner» fra astrofysikken til historien om sjokolade og øl. » Han avviser tanken om at han er en «ekstremist», og ser på seg selv bare som å ha «en sterk dedikasjon til sannheten.

Politiet kjenner «The Fjordman»s identitet, men frykter for den tidligere bloggerens liv om han blir direkte knyttet til Anders Behring Breiviks grufulle handlinger, og identiteten blir kjent.

Han skal være en tidligere FN soldat som har spesielle interesser som har fått Breivik til å fatte interesse. 

Honest Thinking-blogger og forfatter Ole Jørgen Anfindsen har også møtt «Fjordman». Det skjedde i 2010, men han sier han ikke kjenner hans navn. I Anfindsens bok «Selvmordsparadigmet» har «Fjordman» skrevet et kapittel. 

Denne «Fjordman» er da en ca 40 år gammel mann som sitter ved en fjord i Trønderlag og sprer «edder og galle» på Internett som syke mennesker som massemorderen trykker til sitt hjerte. 

Om det er sannhetsgehalt i dette så bør selvsagt «Fjordmann» taues inn og bli stilt for retten. 

Politiet gjør nok rett i å fortsette å jobbe med å lokalisere potensielle personer masse-drapsmannen har samarbeidet med.

Vargas

Kilde

http://www.dagbladet.no/2011/08/03/nyheter/utoya/terror/innenriks/utenriks/17532827/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.