FOTO- Å ta bilder er enkelt- å ta gode bilder er en kunst

Bilder sier ofte mer enn tusen ord, og gode bilder kan bli kunst av ypperste kvalitet. Det kommer an på øyet som ser, men de som kan å ta bilder vet hva som er gode og mindre gode bilder.

Et maleri er et bilde, et portrett er et bilde, et fotografi er et bilde. Bilder er mao så mangt. Og de fleste setter følelsene i sving hos oss mennesker. Og det er selvsagt meningen.

Bilder kan også være en fortelling, fordi et bilde kan ha så stor betydning. Gode bilder, maleri eller fotografi kan også være svært kostbare. Og kunst er en investerings måte på lik linje med gull, eiendommer eller aksjer.

Å investere mye penger i kunst er ikke dagligdags selvsagt, da skal man vite hva man driver med. Men å ta gode bilder er noe alle kan lære seg.

Elizabeth Tornabene

Robby Mueller via Compfight

Jeg har prøvd i mange år, men har nå gitt opp håpe om å klare å få gode bilder til denne lille bloggen. Derfor skal jeg om kort tid få hjelp av en profesjonell fotograf som skal lage bilder, og gi meg hint om hvordan bilder skal komponeres sammen med tekst.

Jeg er ikke noe ekspert på tekst heller, men jeg synes det er langt enklere enn å ta gode bilder som skal ha en samhandling med teksten som skrives eller omvendt.

Har man riktig utstyr så er det halve jobben. Og en god fotograf kan se på et bilde at det er brukt et bra kamera kontra et dårlig kamera. Det kan ikke jeg.

Kan du?

Så følg med. Om kort tid vil du se bilder du sjeldent har sett, og du skal få tips på denne bloggen fra en som kan ta bilder.

 

 

Vargas

5 thoughts on “FOTO- Å ta bilder er enkelt- å ta gode bilder er en kunst

 1. Er det virkelig så nøye?
  Jeg leker meg med Sony Ericsson mobilkameraet mitt, og det får duge i haugevis syns jeg. Det viktigste er at bildene har en betydning for DEG mener jeg… Så får andre like eller mislike så mye de vil.. Tror neppe jeg kommer til å anskaffe ett «profft» kamera.. hehe.. Tips: ta bilder i fleng av noe du liker og prøv deg fram, ett eller flere av de kan bli de du leter etter til bloggen. Men viktigst av alt: dette gjør du for din egen del, ikke for andre.. Ha det gøy 🙂

  1. Jeg har prøvd uten suksess som sagt. Og poenget med å få proff hjelp er at det skal gi meg mer tid til å gjøre det jeg liker best, å skrive. bilder kan de som kan det beste få jobbe med. Det vil forhåpentligvis gi leserne mine en bedre blogg også. Bilder er viktig. Gode bilde er helt avgjørende.

   Takk for din mening om foto Ege:)

   Vargas

 2. Veldig enig med deg! Gode bilder har masse å si! Ofte synes jeg det skiller en god og en dårlig blogg, men nå er jeg veldig opptatt av bilder, design osv siden jeg studerer Digital bildeskapning og visuell kommunikasjon 🙂

  1. Så spennende Julie. Det må være meget interessant og det gir deg all mulighet til å ha en flott og vakker blogg. Visuell kommunikasjon du, hmmm visste ikke at det var noe som het det en gang jeg. Høres vakkert ut…

   Takk for at du leser ok kommenterer på en blogg med få og dårlige bilder. Det skal bli bedre. Jeg lover:):)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.