Freja 5 år er for feit for forsikringsselskapet

 

Forsikringsselskapet «Folksam» i Sverige synes Freja er for tykk og ønsker ikke at hun skal få forsikring hos dem. Frejas mamma Zarah Samuelsson er helt i sjokk over beskjeden hun fikk da de skulle skrive barne-forsikring for datteren.

 

HÖG RISKFAKTOR Glada, friska, Freja, 5 – snart 6, är ingen lämplig kund hos försäkringsbolaget Folksam. Hon har krafig övervikt/fetma enligt bolaget som väljer att inte försäkra henne med hänvisning till ”ett externt återförsäkringsbolag med erfarenheter av riskfaktorer hos barn”. På bilden är Freja med mamma Zarah.

 

Når avisen Aftonbladet i Stockholm tar kontakt med forsikringsgiganten så står de på sitt og forklarer at de har den policy at overvektige ikke får forsikring hos de. Og siterer: ”Anledningen till vårt beslut är kraftig övervikt/fetma”, står det i avslaget.

Jeg kjenner veldig mange barn, og den svenske femåringen er jo ikke kraftig engang. Hvordan kan et forsikringsselskap la være å forsikre Freja, og hvilket signal gir dette andre barn?

Jeg er minst like sjokkert som 5 åringens mamma.

Freja blir 6 år denne sommeren, er 120 cm lang, veier 24/25 kilo og BMI på barn under 10 regnes ikke fordi kroppen er i endring hele tiden påstår Carl-Erik Flodmark overlege i Malmø.

Her må forsikringsselskapet «Folksam» ta feil, eller så er det noe alvorlig feil på det svenske samfunnet som ikke lar en familie få forsikre en 5 åring som veier 24 kilo…

Synes du Freja ser tykk ut?

 

 

Vargas

 

 

Kilde

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13224885.ab

4 thoughts on “Freja 5 år er for feit for forsikringsselskapet

  1. Det er nok sant, og det er direkte skremmende at forsikringsselskapene kan oppføre seg på denne måten. Jenta er jo både frisk og pen, og heller ikke tykk. Svenskene har mye rart for seg.
   Sykt er riktige ordet Hild.

   Takk for kommentar

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.