Myndighets-personell kan være skremmende for sarte sjeler.

Gjør du jobben du er satt til og møter opp til tiden så har du liten grunn til å frykte sjefen eller avdelingslederen.

Sluntrer du derimot unna, og gjør alt du kan for å slippe unna krevende oppdrag eller ikke kommer på jobb til avtalt tid, så kan du ha grunn til å være litt små nervøs for de som blant annet er satt til å se deg etter i sømmene.

Alle arbeidsplasser i Norge kommer innom konflikter av noen art før eller senere. Da kan det være smart å ha en organisasjon i ryggen som er der for deg, om det skjer ting som gjør at du er redd for å miste jobben.

– Det er ingen hemmelighet at oppsigelser skjer på feil grunnlag, hovedsaklig for å tjene penger. Da kan Landsorganisasjonen støtte deg i konflikten, og i en eventuell rettssak. Det viktigste du må gjøre er å betale medlemskontingenten som varierer fra forbund til forbund, men er ca 500 kr. pr mnd.

Norske arbeidsgivere gjør svært ofte det beste de kan for at arbeidstakerne skal trives på jobb. Det ligger i den norske folkesjela.

Allikevel kommer man ikke bort i fra at flere sykemeldes i lang tid pga arbeidsforholdene, mobbing, mistrivsel og sjikane skjer også i Norge. Det er da det er viktig å være organisert slik at man kommer ut av uføre.

Gjør du det du kan for at alle rundt deg på din arbeidsplass skal trives, og i tillegg gjør en uklanderlig jobb, så er det svært liten grunn til å frykte sjefen. Trivsel er svært viktig for alle, også på jobben.

– Skulle det komme endringer som gjør at det må “omstruktureres” så er det ofte de uorganiserte som blir permittert og senere oppsagt først, selvsagt for å spare penger. Det er til syvende og sist pengene som bestemmer, men ingen bedrifter greier seg uten arbeidstakere, derfor er du og dine kollegaer svært viktige for deres arbeidsgiver.

Spesielt når det går bra økonomisk for bedriften du jobber i…

Organiser deg i tide!

 

http://www.lo.no/

Vargas

Pin It on Pinterest