17.mai er faktisk den dagen mange ser på som den beste i året-

 

Tenk på alle pølseselgerne, is kiosker, boder og tivoli som går med dundrende underskudd om det blir dårlig vær der man er?

Og tenk hvor mange barn som fryder seg om det er sol og varme fra blå himmel time etter time. Da blir det overskudd i kassen tvert!

17. mai er Norges nasjonaldag. Denne dagen i 1814 underskrev og beseglet medlemmene av Riksforsamlingen på Eidsvoll landets grunnlov. Forsamlingen valgte deretter regenten, prins Christian Frederik, til Norges konge.

– Dette innledet en kort periode for Norge som uavhengig stat, før landet etter en kortvarig krig med Sverige måtte inngå våpenhvile gjennom Mossekonvensjonen. Denne avtalen innebar at Norge godtok en personalunion med Sverige, men beholdt Grunnloven med de endringer som unionsinngåelsen gjorde nødvendige. Det medførte blant annet at ordet «uafhængigt» i § 1 i den reviderte Grunnloven av 4. november 1814 ble erstattet med ordet «selvstændigt». Innenfor unionen beholdt Norge selvstendighet og separate statlige institusjoner, bortsett fra kongen og utenrikstjenesten.

17. mai er en offisiell flaggdag og offentlig høytidsdag med arbeidsfri i Norge. Barn og voksne har siden slutten av 1800-tallet feiret dagen mer enn det som er vanlig for mange andre lands nasjonaldagsmarkeringer, blant annet med barnetog.

Om du velger å spise deg fordervet på pølser, pizza eller is, så husk at denne dagen faktisk betyr veldig mye for svært mange nordmenn.

Og det er helt opp til deg om du velger å være syk dagene der på…

Mitt poeng er at det må være lov å leve fritt i eget land, og det gjør man i Norge takket være grunnlovsdagens høvdinger-som ble enige om at Norge skulle bli til et rike.

Jeg kommer til å heve alle mine flagg til ære for nasjonen, friheten og Norges kongehus!

Gratulerer med dagen Norge

 

 

Vargas

 

Pin It on Pinterest