GULL- alle bare må ha det

Gull er et grunnstoff med symbolet Au, og har atomnummer 79. Dette skinnende og meget attraktive og formfulle metallet kan ikke produseres. Rent Gull er 24 karat, og et av verdens mest attraktive handelsvare. Og dyrere enn noen gang.

Det utvinnes fra elvedrag og i stein. Det er et sjeldent metall å finne, og finnes stort sett bare i mindre deler, en sjelden gang finner gullfinnerne i gruvene i mellom Amerika og Peru. Den største gullbare i verden er på et museum i Japan og veier 250 kg.

Det gule og meget skinnende metallet brukes som kjent i smykker, øredobber, ringer og sees på som et av de vakreste pynte-emblem for mennesker, kanskje kun slått av diamanter.

 – Ett kilo gull koster nå 160 000 kroner på gullbørsen i London. Aldri tidligere har gull vært så dyrt. Gruveselskapene på børsen stiger kraftig. På grunn av meget turbulente tider på verdens børser, ønsker de tunge investorene å bruke gull som en langt tryggere investering, og det får prisene til å gå i været.

Den nye prisrekorden på Londons Bullion gullmarked er 948,59 dollar per 31 gram

                                                                                                         GULL Foto: Nettavisen/ NA24.no

Skulle du være forelsket eller like noen veldig godt, så er det bare en ting å gjøre. Kjøp et gullsmykke, en gullring. Du blir garantert meget populær.

Synes du derimot det er for dyrt må du eller vent til prisene går ned. Det kan hende du må vente lenge, da uroen på børsene fortsetter i uoverskuelig framtid.

– Gull er skyld i mange menneskers skjebne, og et liv var ikke mye verdt for noen hundre år siden da det ble lett etter gull i primitive brønner, gruver og elver. Var man for høylydt når funnet var et faktum, endte man ofte med en kule i pannen fra andre som også jaktet den gule skjønnheten.

http://www.goldprice.org/

Vargas

8 thoughts on “GULL- alle bare må ha det

  1. Hei Ege

   Så hvis du du fikke et gullsmykke av en potensiell kjæreste så ville du ikke blitt glad?

   Mange synes gull er vakkert, men det er klart andre viktige verdier i livet som kommer foran verdifulle metaller.

   Like fullt er Gull den mest attraktive aksjen på verdens markedet, enten man liker det eller ikke Ege;)

   Vargas

 1. Får håpe en potensiell kjæreste fanger opp hva jeg helst vil ha, så jeg slipper å skuffe han….. ( jeg skal være tydelig hehe..)
  Tror det med verdi er helt relativt. Så vidt jeg vet er ikke gull det mest attraktive grunnstoffet som finnes.

  1. Du har nok rett, diamanter har lagt større verdi. Men det finnes vel flere forskjellige diamanter og stener til forskjellige priser. Men du får heller skrive et blogg- innlegg om hva du ønsker deg Ege;) Ei skikkelig liste he he:)

   Ser du er innom å kommenterer til svært mange bloggere og det er så viktig, skulle ønske jeg var mye flinkere deg altså. God du;)

   Vargas

 2. Det er flere typer verdier. Materielle verdier som det å ha tak over hodet og mat på bordet. Det er åndelige verdier, som det å vise empati til sine omgivelser og lære å elske seg selv, slik at man lettere tolererer andre uten følelse av misunnelse, utilfredshet eller lignende. Om man selv ikke har penger til gull, er ikke det en grunn til å ikke like gull. Jeg har ikke penger til det, men jeg har tak over hodet og mat på bordet. Mellom det materielle og det åndelige er det mange fasetter. Ikke at man bør la det materielle overskygge det åndelige, men heller ikke motsatt. Ballanse er bra, mener og tror jeg. Vår vestlige verden er nå en gang bygget slik at vi lever av penger, og i vårt klima må vi ha mere materielle saker enn steder med bedre klima. Kapital må skaffes, og det er flere kilder til dette. Olje, gull og diamanter blandt annet. Men, er ikke gull er av både materiell og åndelig verdi? Kunst kan skapes av ord, maling, musikk og materialer. Der iblandt også gull. Diamanter er mer eller mindre rene og kan slipes litt forskjellig og kommer i forskjellige størelser. Gull kan formes slik man vil. Det synes jeg er vakkert.

  Aaron

  1. Takk Aaron. Kloke ord som jeg legger på minne. Diamanter er av svært hardt materiale, men Gull er jo et langt mykere materiale.

   Og selvsagt kan gull ha både åndelig og materiell verdi. Jeg har ikke mye gull, men det jeg har er jeg svært takknemlig for, nemlig en forlovelsesring;)

   Vargas

 3. Ang kommentering: jeg kommenterer der jeg føler jeg vil si noe. Jeg gidder ikke si noe bare for å si noe. Og så er det ikke riktig syns jeg, at det bare er mine lesere som skal kommentere hos meg, så jeg besøker de, og dersom jeg føler for å kommentere, så gjør jeg det.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.