Wenche Foss var Norges største diva, elsket av folket.

Hun debuterte i 1935 som Ingrid, i Vilhelm Dybwads operette “Taterblod” – på Søilen Teater.

Hun var en stor teater-kunstner som behersket både drama og komedie, på scenen, på film, på fjernsyn og i radio.

Hennes største operetterolle var som Hanna Glawari i “Den glade enke” i 1948. Det ble Centralteaterets største suksess noensinne.

Hun begynte tidlig å spille inn film. I 1940 debuterte hun i “Tørres Snørtevold” og ble også kjent for sin rolle i “En herre med bart” i 1942.

Husket

Hele Norges Wenche vil bli husket for alltid. Hele Norges Wenche er død.

Hun vil bli husket for sitt brennende engasjement, sitt humør, temperament, og sin iver etter å rettferdighet i samfunnet. Wenche Foss vil bli husket for sin støtte til kreftsaken og for sin scenekunst-

Divaen Wenche Foss er død, det er  mørke skyer over nasjonen på en dag som dette, alle er triste på en dag der en epoke er over. Norge har mistet sin største kunstner, alles kjære Wenche er borte.

Wenche foss var en stor stjerne lenge før andre verdenskrig…

– Jeg er kanskje litt forbauset over at jeg har akseptert det. Men husk på at jeg er blitt 93 år og har opplevd så mye, og jeg vet at Fabian er lykkelig. Det er det eneste som har betydd noe i den senere tid. Da tenker jeg at jeg godt kan sovne inn, sa Wenche Foss da hun trodde hun møtte pressen for siste gang.

I sin lange karriere har Wenche Foss også hatt flere filmroller. Hun debuterte i 1940 i «Tørres Snørtevold», men er trolig mest kjent for sin rolle i «En herre med bart» fra 1942.

Kommandør

I 1988 ble skuespilleren utnevnt til Kommandør med stjerne av St. Olavs Orden. I 2007 ble Per Ungs bronsestatue av henne avduket utenfor Nationaltheatret.

Hun sovnet inn på Diakonhjemmet i Oslo etter lang tids sykeleie. Ifølge NTB hadde Foss familien rundt seg.

Norge er et fattigere land etter Wenches bortgang-

Takk for alt du har gitt oss!

Jeg lyser fred over Wenche Foss sitt minne.

Vargas

Pin It on Pinterest