Hellas nærmer seg stupet- paradis forsvinner

 

Kanskje verdens vakreste land. Selveste Grekenland, der det meste startet for mange tusen år siden-

HELLAS i våre hjerter, er på vei til å bli strøket av kartet…

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cEilkHcm2tE[/youtube]

 

– Det protesteres fra alle hold i Athen og de fleste andre større byer i det deilige landet, som har slitt økonomisk i flere år. Og til tross for en kortsiktig redningspakke på mange milliarder Euro- så er det kun snakk om tid før den stolte nasjonen ved middelhavet er konkurs.

Mens nasjonalforsamlingen forbereder seg på å stemme over det enorme nedskjæringsprogrammet, ber landets fagforeninger alle som rammes av skatteøkninger, om å slutte seg til demonstrasjoner.

Statsminister Giorgos Papandreou tryglet mandag kveld nasjonalforsamlingen om å gjøre sin patriotiske plikt og holde landet på beina.

Også flyplassene er berørt da flygeledere kunngjorde stans i alle flygninger de travleste timene av døgnet de siste dagene.

Både offentlige kontorer og skoler stenger dørene, sykehus vil bare ha minimumsbetjening, og greske medier slår av PC-ene i fem timer hver av de to dagene.

Det vil også bli strømbrudd i perioder som følge av taktiske strømavbrudd for å prøve å stanse privatiseringen av Hellas’ største energiselskap.

– Hellas har ikke hatt økonomisk styring på lange tider, og vil bli satt under administrasjon i lang tid når konkursen er et faktum om kort tid. De fleste verdier i landet vil forsvinne, og alle verdipapir og obligasjoner er ikke verdt papiret det er skrevet på.

Selvmordene florer og landet er i fullstendig kaos.

The beauty of Greece Foto: fcsgreeceforum.com

 

– Man skal lete lenge for å finne større kontraster enn i Hellas akkurat nå. Det vakre landet med de hvite kalk bygningene, det asurblå havet, og de nydelige menneskene du kjenner fra alle dine turer til en eventyrlig vakker gresk øy. Der det skal være godt å bo og komme på besøk.

Her råder det nå unntakstilstand, rasende og fortvilte mennesker som ser livsgrunnlaget forsvinne under bena på de. Ingenting er normalt, butikkene er stengt og innbyggerne har stadig mindre av alt.

Hellas har en statsgjeld på 300 milliarder euro, en gjeld som vil passere 125 prosent av landets brutto nasjonalprodukt i løpet av året.

* Innen året er omme må landets myndigheter betale over 50 milliarder euro til forskjellige kreditorer.

* EU står nå klar med en økonomisk krisepakke, men stiller samtidig tøffe krav til ytterligere innsparinger i statsbudsjettene.

Allikevel så holder det ikke. Hellas raser mot stupet og det er lite man kan gjøre.

Jeg skal reise til vakre Hellas når dette marerittet er over. Om det er et Grekenland å komme til…

 

Vargas

 

Kilde

Dagsavisen.no

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4158486.ece

8 thoughts on “Hellas nærmer seg stupet- paradis forsvinner

  1. Rent bokstavelig så vil vel øyene ligge der i mange år, men billedlig fortalt så forsvinner Hellas i havet- pga konkurs hvis du vil forstå hva jeg mener…

   Vargas

 1. Det er utrolig synd egentlig, Hellas er et av landene som ligger nærmest mitt hjerte… Nå begynner jo turistene å merke det også, ikke bare pga flykaos, men også på andre faktorer. Da jeg var i hellas ifjor var ikke grekerne på langt nær så hyggelig mot turister som tidligere! Håper de klarer å komme seg ut av krisen!

  1. Det er direkte farlig å reise dit nå så vidt jeg kan forstå. Grekerne fortjener ikke dette, og det er trist å se det vakre landet smuldre bort på denne måten. Vi får håpe det ordner seg på sikt Helene.

   Tusen takk for at du skriver dine kommentarer her. Det er hyggelig å høre fra deg;)

   Vargas

 2. Skjønner ikke helt hva du mener? Hellas kommer aldri til å forsvinne fra kartet bokstavelig talt om det er det du mener?

  1. Som sagt så er det billedlig fortalt. Alle vet at landet og de greske øyer blir værende der de er Kyrre. Men Hellas må på mange måter starte på nytt, og da prøvde jeg å «snakke» i bilder med å si at landet blir «borte» fordi det går konkurs. Mulig det var klossete formulert…

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.