Hobbiten- snart får vi vite begynnelsen…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N_tONWXYviM[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MyOQtjUqIMM&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ezLKhq-FVeY&feature=related[/youtube]

 

Endelig er produksjonen av «Hobbiten» i gang. Dette er forløperen til filmhistoriens mest populære og beste filmtrilogi, LOTR- «Lord of the Rings».

– Jeg går ut i fra at du selvsagt har sett alle tre filmene, ellers kan du ikke ha fulgt med på noe som helst de siste årene. Hvem har ikke hørt om Gandalv, Frodo, Aragorn, Gollum og ikke minst den magiske ringen, med uante krefter og livsfarlig for den som bærer den.

Man bør ha sans for troll, eventyr, og mysteriet rundt filmene, ellers kan det være vanskelig å leve seg inn i fantasiverdenen til forfatteren JRR. Tolkien, som skrev bøkene så tidlig som i 1937-

Heldigvis er de fleste store stjernene fra de tre første filmene med i «Hobbiten» også. Og Peter Jackson står for regien.

I «Hobbiten» tas vi med til Midgard, 60 år før handlingen i «Ringenes Herre»-bøkene. Vi følger Bilbo Lommelun (spilt av Martin Freeman), som sammen med tretten dverger forsøker å ta tilbake Ensomfjellet fra den fryktinngytende dragen Smaug.

På veien får også møte kjente og mer eller mindre kjære figurer som Gandalv (Ian McKellen) og Gollum (Andy Serkis) … som også introduserer Bilbo for en viss gullring.

 

Foto: Adressa.no

 

– I de tre første filmene ser man den klassiske kampen mellom de gode, Frodo, Sam, Gandalv, Aragorn og de andres kamp mot det onde. Saruman og ringen som er et symbol på djevel selv. Det blir vanskelig å se for seg begynnelsen uten vakre Liv Tylers rolle prinsesse Arwen, som var meget sentral spesielt i den siste filmen «Atter en Konge».

Men Peter Jackson kan film, og han kan denne genren, eventyr og den klassiske «krigen» mellom det gode og det onde. Jeg vet det er millioner av LOTR fans over hele verden som har startet nedtelling til «Hobitten» og hvordan eventyret vi kjenner egentlig begynte.

Musikken, de fantastiske naturbildene, kostymene, «orkene», alvene . Ja hele settingen som får hjerte til å slå raskere, og spenningen på hva som vil komme,  er det ikke vanskelig å få når man ser de korte trailerne fra Hobbiten. Man har helter og fiender, det er det film handler om, å bli glad, og heie på sine helter. Hvem ble ikke rørt da Aragorn fikk sin Arwen?

Det er en stund å vente på Peter Jacksons «Hobbiten» som ikke forventes å være premiere klar før desember 2012.

Det positive er at del2 kommer allerede året etter. Begge filmene spilles inn i digital 3D.

Jeg gleder meg vilt!

Har du planer om å se «Hobbiten»?

http://www.facebook.com/pages/Peter-Jackson/141884481557?sk=wall

http://www.imdb.com/title/tt0903624/

Vargas

 

Kilde

 

http://www.dagbladet.no/2011/03/21/kultur/film/hobbiten/peter_jackson/ringenes_herre/15891313/

2 thoughts on “Hobbiten- snart får vi vite begynnelsen…

  1. Hei Jeg vet hav som skjer.. Bilbo får besøk av Gandalf som dere sikkert husker fra Lord of the rings. sammen drar de med 13 Dverger til Ensomfjellet får og ta til bake En skatt som en drage ved navn smaug har plyndret fra Dvergene i Ensomfjellet får Hundrevis av år siden. Altså de drar til starten av fjellene, de blir fanget av Orker/HuleTroll i fjellet, Gandalf kommer jeg unna med dvergene, men stakkars <Bilbo blir igjen, Bilbo går sakte framover til han kommer over en gull ring, han putter dne i lommen sin og går videre, så møter han på Gollum, tidligere kjent som Smeagol. Der har de en gåtelek og Bilbo vinner med gåten: Hva har jeg i lommen min??? Gollum taper og skal drepe bilbo men bilbo tar på ringen og kommer jeg ut av hulen og møter Gandalf og Dvergene, så de drar videre inn i en skog der de møter edderkopper og som vanelig tar Bilbo seg av saken. de kommer jeg ut av skogen og fortsetter til fjellet….. dette tar lang tid, orker ikke mer. Men Gleder meg Heftig til filmen xD.. grunnen til at jeg vet dette er at jeg har Hørt Hobbiten på Lydbok. håper dere skjønte noe av historien nå.. Takk for meg..!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.