Hurtigruten- gir alene millioner til Hegnar

 

Foto: Hegnar.no

16 juni starter en av NRKs mest spesielle produksjoner noen sinne. Minutt for minutt skal fjernsynet følge Hurtigruta fra Bergen og nordover til Kirkenes. Og folkene fra NRK mener de har det meste under kontroll.

NRK2 skaper TV historie og lager en av verdens lengste direktesendte TV-sendinger. Hurtigruten minutt for minutt – 134 timer fra Bergen og nordover.

Styreleder og aksjeeier Trygve Hegnar tjener mye penger på at stats-kanalen NRK velger å kjøre verdenes lengste TV- program ombord i «NordNorge». Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 26,35 prosent i HRG (Hurtigruten).

Trygve Hegnar har selv i mange år gjennom sine lederspalter vært en uttalt kritiker av subsidier, både til landbruket og annen statsstøtte. I dag kan han som største eier i Hurtigruten kassere inn 640 millioner kroner i året i det Staten kaller «kjøp av tjenester».

– Men når det er sagt så er dyktige Hegnar hovedgrunnen til at det fortsatt eksisterer en Hurtigrute langs Norges langstrakte kystlinje. Sammen med Olav Fjell ble det lagt betydelige millioner på bordet for å sikre videre drift, og det er liten tvil om at hele Hurtigrute nettet ville vært borte om de to investorene ikke hadde kommet på banen.

– Hurtigruten vil få mer enn fem milliarder kroner de neste åtte årene mot at selskapet sørger for anløp i 34 havner sju dager i uken. Den nye avtalen innebærer et årlig tilskudd på 640 millioner kroner i gjennomsnitt for perioden fra 2012 til 2019. Det første året får Hurtigruten 700 millioner kroner og deretter trappes tilskuddet ned.

20. juni tidlig morgen stiger Hurtigruten-aksjen med over 6 prosent. Det er godt nytt for selskapets største eier – Trygve Hegnar – og de andre aksjonærene.

Hegnar eier i dag 118.723.289 aksjer i selskapet. Det tilsvarer en eierandel på 28,25 prosent. Mandagens opptur på børsen løfter verdien av Hegnars aksjer med over 33 millioner kroner.

Hans samboer går inn med kjøp av  aksjer i Hurtigruten AS, Vibeke Holth mener at det ikke oppstår noe habilitetsproblem for hennes rolle som redaktør i Kapital etter at hun kjøpte aksjer for nesten 150.000 kroner i Hurtigruten.

Aksjekursen steg med nesten 14% når kjøpet ble kjent…

Foto: E24.no

– Har du gått og drømt om å kunne reise med Hurtigruten nordover fra Bergen, så har du nå en fantastisk mulighet til å få en opplevelse av hvordan det vil bli. Til tross for at man hverken kan kjenne sjøluft, eller merke noe til sjøgang, så vil man oppleve den fantastiske naturen Norges kystlinje har å by på. Og man må nesten håpe på lett storm så det blir litt action ombord.

En av Norges dyktigste forretningsmenn, tidligere journalist og redaktør av Kapital og gründer av Hegnar.online.no, 63 år gamle Trygve Hegnar, henger helt sikkert på veggen i lugaren.

Hurtigruten er Hegnar evig takknemlig for at han berget det tradisjonsrike selskapet.

Se smakebiter av maratonsendingen herhttp://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.7666152

Vargas

Kilde

http://e24.no/media/trygve-hegnar-blir-rikere-paa-nrks-hurtigrutestunt/20070994

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.7593285

4 thoughts on “Hurtigruten- gir alene millioner til Hegnar

 1. Hurtigrute TV er det beste som har blitt sendt på NRK på lenge, det sier vel kanskje mest om NRK. Hegnar er en kjeltring, men skal ha stor takk for at lan la inn penger slik at Hurtigruten ble reddet ja-

  Tjener du penger på all den reklamen din? Bloggen hadde vært ok med færre.

  1. Jeg mener det er god reklame for landet vårt, og en fantastisk naturopplevelse å se alle de flotte stedene langs kysten selv også. Men jeg må innrømme at jeg har ikke sett alt he he:)

   Takk for din kommentar

   Vargas

 2. Joda, Hegnar ler vel hele veien til banken som vanlig. Men samtidig så er det jo en grunn til at enkelte mennesker reiser med Hurtigruten gang på gang? (Om det ikke hadde vært så latterlig dyrt så hadde jeg også gjort det) Man kan bli rik på andre ting enn penger også, jeg er stor fan av å bli rik på inntrykk. 🙂 Jeg elsker naturen og havet og været med all sin mangfoldighet.. 🙂
  Takk for saklig og fin kommentar til innlegget mitt forresten!

  1. Hei

   Man kan være rik på mye annet enn penger. Godt sagt. Norsk natur er en opplevelse i seg selv, og den norske sommeren kan by på alt fra storm til stille. Så det er bare å være ute å kjenne at man lever. Og det er helt gratis;)

   Tusen takk for kommentar fra deg også Elin:):)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.