Hva er det med Brå og den forbanna staven?

Året var 1982 og jeg satt på ei hytte på Averøy på Nordmøre sammen med en fyr som senere viste seg å bli en av Norges beste kokker. Vi satt og så herrestafetten på ski i VM i Oslo. Selvsagt går det ikke an å glemme det.

Men hadde jeg visst at jeg skulle høre om det forbanna stavbrekket annenhver helg i sånn ca niogtyve år,  hadde jeg  gått ut og tømt dassbøtta på utedoen i stedet!!!

 Jeg føler meg hjemsøkt av hele stavbruddet!

Og nå er han derre Brå på TV hver halvtime også. I reklame for Oslo VM 2011- «Hva blir ditt minne fra VM på ski 2011?» breker gamle Oddvar på sin sedvanlige Oppdals dialekt.

Asså, jeg liker´n Brå jeg. Misforstå meg rett. Men hvorfor måtte han gjøre den finalen så fordømt spennende mot Sovjet, og gå i vei å brekke staven i bakken som vi alle har sett så mange ganger før?

Sovjetunionen het fienden den gangen. Det er jaggu lenge siden. Tsjekkoslovakia var det også noe som het da. Nå er det landet delt på midten sånn ca, og heter Tsjekkia og Slovakia. Vest og Øst Tyskland eksisterte også den gangen. Nå er dette blitt til ett rike. Tyskland.

Jeg håper og tror at vi legger staven dø nå Oddvar. La VM på ski i Oslo i 2011 bli et offisielt avsluttende minnesmerke for stavbrekket fra 82´-

Det må være andre begivenheter og helst i norsk favør- det norske folk snakker om, når VM på ski går av stabelen om nye 29 år. i 2040

Jeg vil med dette ønske alle norske utøvere som skal hedre sin mor og far, og gjøre sitt beste for verdens beste skinasjon gjennom alle tider. Bare ikke brekk noen staver- For Guds skyld!

 

Vargas

 

3 thoughts on “Hva er det med Brå og den forbanna staven?

 1. Må vel en kvinne til denne gangen?
  Bjørgen eller Johaug? Eller at Tora Berger skyter seg helt bort på stafetten og mister reservepatronene?

  Syns det er helt greit at vi har slike kollektive minner. Selv om jeg nok vil sette spørsmålstegn ved utsagnet om at Norge er verdens beste skinasjon

  1. Bjørgen er nok en av de store favorittene til VM ja-

   Sammen med Russland er Norge mestvinnende skinasjon i verden, og på hjemmebane har vi en gyllen mulighet til å pynte ytterlige på den statistikken-

   Jeg tror ikke skiskytterne går i ski VM i Oslo- de har eget VM. De er med i OL vel og merke- Men det er ikke før om to år.

   Takk for kommentar:)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.