Det finnes svært mange forskjellige fetisjer og noen av de kanskje mer spesielle enn andre-

En seksuell fetisj defineres som seksuell lyst forbundet med spesifike objekter eller konsepter, og er altså noe som opphisser mennesket. Det finnes mange typer fetisjer.

Plagg av for eksempel skinn, gummi, lakk og lær som tas i bruk for å øke den seksuelle lysten, er blant de vanligste og mest kjente fetisjene.

Pelsfanatisme . Noen har et ekstremt behov for å kle seg ut som et dyr eller se andre gjøre det. Dette i seg selv er helt uskyldig, men en bitte liten prosentandel blir imidlertid seksuelt tiltrukket av mennesker i dyrekostyme. Man tror det nesten ikke selv om man leser det…

Kan man leve på luft og kjærlighet? Personer som lider av actirasty stiller i hvertfall begrepet våryr i et helt nytt lys. Disse blir nemlig seksuelt opphisset av sollys. Hvem er ikke litt mer yr og glad når sola skinner og man kan gå i gresset i bare tærne- lett å savne sola og sommeren nå kan man merke-
Personer med brontohilia ser helst at de overraskes av et tordenvær, mens personer med chionophilia har et heller spesielt forhold til snø. Verdt å merke seg er også dendrofili, fetisjen som går ut på å tenne på trær.

En fetisj blir vanligvis definert ut fra ikke-levende objekter som blir brukt som stimuli i den seksuelle akten, og var inntil så sent som i januar i år ansett som en psykisk lidelse i Norge. I den videste forstand kan samlebegrepet «fetisj» strekke seg fra det mest folkelige («How about them school uniforms, boys?») til det mer sære og snevre.

Blir det altfor sært, er det fort at hobbyen havner i en annen kategori, nemlig det parafile; også betegnet som seksuell perversjon.

Det vil si at man er normal enda man ikke har noen sære lyster. Så om du tenner på kjæresten så er det helt ok…

NRK programmet “trekant” er med på å porvosere rødstrømpene og andre som mener sex hører hjemme i skammekroken.

Jeg mener det er på høy tid at det blir satt fokus på temaet sex-info for og med ungdom. Da slipper kanskje mange å få den forskrudde pornoen fra internett, som den første og kanskje eneste ” lære ” om sex. Og den er i hvertfall ikke hverken saklig eller sunn for noen-

. Fetisj er i nyere tid dessuten blitt tatt i bruk om andre konkrete gjenstander og handlinger som får besettende betydning for enkelte mennesker og dyrkes med ærefrykt og overdreven interesse. Det gjelder særlig objekter med en følelsesmessig ladning og et symbolinnhold som stimulerer bestemte seksuelle fantasier, såkalte seksuelle fetisjer.

Bruk fantasien, fetisjer eller kjøleskapet, så kanskje du finner forholdet til din partner langt mer spennende enn på lenge…

Vargas

Pin It on Pinterest