Indrefilet av svin med delikatesse-poteter

Enkelt og godt- her er det du trenger til to personer

1 Svin Indrefilet ca 600 gram

1 pk bacon i skiver

1 smøreost (frittvalg)

Fersk champignon og mais

1 bunt asparges

Delikatessepoteter pk på 500 gram

Salt, pepper og gressløk

Og en god flaske rødvin eller to

Hjemmelaget saus tar litt tid, men her er mitt forslag til god bearnaisesaus som jeg bruker selv:

http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/bearnaisesaus/

Denne menyen er mitt forslag som jeg liker det, men den kan selvsagt endres til mange varianter til det du liker best. Ris i stedet for poteter osv.

Jeg elsker å lage mat, og jeg gjør det så ofte jeg kan. Men de måltidene som skal nytes når tiden strekker til er de beste. Enten det er helg eller ferie. Enten det er god biff, nydelig fisk, grillet eller stekt mat. Å tilberede maten er minst like gøy som å spise den, hvis man skal virkelig kose seg sammen med andre. Og da kan man sitte i timevis å prate, spise, le og drikke god vin til, og virkelig kose seg.

Men man kan også bare være to. Svært hyggelig det også naturligvis. Men å spise alene er forbudt. Det skal man helst unngå etter min mening.

Det jeg skal tilberede til min elskede i dag er veldig enkelt og veldig godt.

Svin indrefilet snittet forsiktig, så legger jeg enn pen stripe med baconost inne i filet, og surret bacon skiver rundt, festet med hyssing. Så steker jeg dette i stekepanne til baconet er brunt. Så i ovnen på 200 grader i 15 til 20 min.

Poteter er ikke bare poteter. Jeg kjøper med tanke på kvalitet og ikke pris her. De små deilig delikatesse potetene importert fra Frankrike, er de absolutt beste etter min smak.

Kokes i ca 10 min. så i stekepannen i ca 10 min med rikelig med god olivenolje, strø på rikelig med gressløk like før servering.

Så er det sausen og det den må selvsagt være hjemme laget, og ingenting passer bedre enn bearnaise etter min mening. Det er litt ekstra jobb, men det er verdt det-

Ingen måltid er komplett uten god drikke. Og jeg mener rødvin er best til kjøtt og jeg sverger da til en Rioja, men ikke av det dyreste slaget. Concordia ligger på rundt hundrelappen. God og fyldig vin.

All vin, både rød og hvit er litt for dyr i Norge. Det hadde vært et enkelt grep for regjeringen og gjort vin billigere, med å gjøre vin tilgjengelig kolonial-kjedene da hadde prisene også blitt lavere. Men det er som kjent en annen skål.

Stekt champignon og litt mais samt deilige ferske asparges.

Pass på at du ikke koker aspargesen for lenge, den skal ha litt motstand og jeg koker denne i 90 sekunder til 2 minutter. Aldri mer. Sammen med litt smør og litt salt.

På bildet er det ikke saus da det kan være en smakssak om man ønsker brunsaus, champignon, eller bearnaisesaus.

Vel bekomme!

Vargas

2 thoughts on “Indrefilet av svin med delikatesse-poteter

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.