iPhone 4S forbedring, men holder det?

 Den gamle iPhone 4, har de fleste er blitt vant til den etter først og ha blitt skuffet. Jeg vet ikke om noen som har valgt denne nye og forbedrede utgaven med samme navn.

Apple er førerhunden i  SMART- mobilteknologi verden, det må være helt klart. Allikevel så er det mange som begynner å puste giganten i nakken og spesielt Samsung har fått smell på sakene.

Samsung har også klart å lage minst like bra produkter som Apple når det kommer til blant annet iPad. Det brygger opp til en skikkelig fight mellom Samsung og Apple i milliardklassen pga bruk av patenter.

Saken skal dreie seg om fire patenter Samsung mener Apple bryter i sine produkter, og samtlige skal være viktige nok til å stoppe salget totalt hvis de får gjennomslag i den nederlandske rettsalen.

– Helt siden Apple fikk gjennomslag i en tysk domstol og Samsung Galaxy Tab 10,1 ble  fjernet fra tyske butikkhyller har Samsung vært på krigsstien. Først annonserte de at de ville gjøre alt i sin makt for å stoppe iPhone 5 når den skulle bli lansert. Det ble den som kjent ikke.

Dette så imidlertid ikke ut til å være nok for gigantselskapet fra Sør-Korea, som nå er ute etter å fjerne alle Apples produkter med 3G- og UMTS-teknologi innebygget.

Det er garanter ikke fred mellom de to selskapene, det vil det ikke bli før Samsung er i mål med å fjerne alt av det Apple mener er kopiforsøk eller bedrifts-snoking. Eller tyveri som det også kalles.

De fleste som kjøper Apples produkter vil aldri gå tilbake til noe annet enn det. Jeg er likevel ikke så sikker på om produktene er så bra som prisen tilsier.

– Erkerivalen Samsung har kanskje den mest kompetente utfordreren i Galaxy S II, men HTCs Sensation XL og Sony Ericsson Xperia Arc S, er også meget gode alternativer til den nye iPhone 4S. De har alle tre én ting til felles foruten at de kjører på Android OS, nemlig en større skjerm enn iPhone 4 og 4S har.

De fleste jeg kjenner er mer fornøyd med sin Samsung smarttelefon, enn hva gjelder for iPhone.

Dette er religion for mange, og jeg vil ikke tråkke hardbarkede Apple fantaster på tærne, men kan de være litt hjernevasket av Apples media-strategi og reklame kampanjer gjennom mange år som markedsleder?

Det er et spørsmål og ikke en påstand.

– Med ny prosessor og med doble kjerner som gjør at den  jobber dobbelt så kjapt med datastrømmen enn iPhone 4 gjør. Noe som merkes. Til dels veldig godt. Ikke når man blar i skjermen, men når man starter apper som spill, til og med e-post og nettleseren Safari. Nettsider laster langt kjappere, nærmest umiddelbart, og under zooming eller skrolling på nettsider, oppdateres skjermen lynkjapt.

Smarttelefoner, Ipad og annet elektronisk ny vinnings duppedingser er ferskvare. Innen det pakkes opp på julaften er det utviklet ny og bedre teknologi, satt litt på spissen. Poenget er at man rekker ikke å sette seg inn i de nye flotte varene som kommer på markedet, før det kommer en som er bedre.

Så lenge man kan snakke i den så holder det bruker jeg å si.

Nå skal det surfes på nettet, tas bilder og kommuniserer med omverden, samtidig som man kjører bil.

Her er fler fakta om klassikeren iPhone 4 nå med en velplassert S i tillegg.

16, 32 el. 64 GB minne 3,5 tommers 960 x 640 pkt pekeskjerm 326 ppt oppløsning Apple A5 1GHz tokjerne prosessor 512 MB minne GSM/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA/CDMA Assistert GPS og Glonass Digital kompass 802.11b/g/n Wi-Fi 8 Mp kamera m. autofokus og LED-blits Full 1080p/30fps HD-video pris fra 4.890 kroner u abonnement.

Jeg mener nesten 5000 kroner for denne telefonen er for mye penger, spesielt med tanke på hvor bra den største konkurrenten til Apple, Samsung har blitt.

Men en gang Apple, alltid Apple så løp og kjøp om du er hekta.

 

Kilde: Lyd og Bilde

Vargas

 

11 thoughts on “iPhone 4S forbedring, men holder det?

 1. Iphone4 er bare oppskrytt. Jeg er ikke spesielt fornøyd med min. Finner stadig ting jeg stusser over. Det går faktisk ikke an å zoome når man tar bilder eller video en gang! Det kan jeg faktisk gjøre på min gode, gamle Sony Ericsson. Neste gang blir det en Samsung eller Sony Ericsson igjen 🙂

  1. Hei

   Det er nok fler som er av samme oppfatning. Noen elsker alt som har med Apple å gjøre og derav iPhone også. Jeg er helt sikker på at det er en veldig bra SMART- telefon, men som sagt så er jeg usikker på om den er verdt prisen.
   Det finnes telefoner som er nesten like bra, som du får betydelig billigere.

   Takk for at du deler dine erfaringer på denne bloggen!:)

   Vargas

 2. Verd prisen? Hvis en Samsung er det så er Iphone 4s det og:

  iCloud:

  «En av nyhetene i iOS 5 er også implementasjonen av iCloud; Apples nettskytjeneste som synkroniserer innhold på tvers av enhetene dine. Dermed kunne vi angi passordet til det trådløse nettverket hjemme, velge å gjenopprette telefonen fra en iCloud-kopi (som ble tatt automatisk kvelden i forveien) og i løpet av en halvtimes tid var alt innhold identisk med undertegnedes iPhone 4. Det innebærer at alle bildene i kamerarullen ligger der, alle apps (inkl data, som highscorelister eller dokumenter), kontakter, SMS-er, epostkonti etc.

  iCloud kan med andre ord være en reddende engel dersom du skulle miste telefonen din. Du kan også logge inn via iCloud.com og låse eller fjernslette telefonen din, og dette fungerer akkurat som det burde.»

  Hastighet:
  «Side om side med sistnevnte, oppleve vi iPhone 4s jevnt over konsekvent raskere til å tegne opp nettsider, vel å merke når tilgjengelig båndbredde var god (se under). Selv om forskjellene er små og det stort sett handler om tideler, var iPhone 4s raskere enn Galaxy S II på 8 av 10 nettsider»

  Kamera:
  «Sammenlignet med Samsung-telefonen er det ikke store forskjeller å spore i detaljnivå, men spesielt lysmålingen opplever vi jevnt over å være bedre på iPhone 4s der spesielt skyggepartier har flere detaljer, selv om det ikke er en regel uten unntak.»

  Video:

  «Nytt er også videofilming i 1080p-oppløsning med stabilisering, og dette gjør iPhone 4s svært, svært bra. Detaljnivået er meget godt, og spesielt lyden har Apple-telefonene vært gode på både med 4s og forgjengeren. Vi legger også merke til at bildet er mer stabilt enn de to øvrige telefonene.»

  «Legg også merke til at Samsung-telefonen sliter litt med fokuset midtveis og at lyden er vesentlig mer ullen enn på begge Apple-telefonene. »

  De to øvrige telefonene henviser til Iphone 4 og Samsung Galaxy 2

  «Verdt å nevne er også at lyden i høyttaleren er forbedret siden iPhone 4 – den spiller både høyere og klarere, med merkbart bedre diskant. Faktisk er dette sannsynligvis det beste vi har hørt fra en mobiltelefon, og det er nesten pussig at det ikke nevnes i markedsføringen.»

  «– Apple har begynt å få på plass en rekke tjenester som gjør iPhone 4s til ett av de heteste kjøpene i dagens marked. Selskapets iCloud-tjeneste sørger for full backup i bakgrunnen uten at du trenger å løfte en finger – selv det uoppgjorte regnskapet fra sist guttetur notert i en app ble gjenopprettet da vi hentet iCloud-dataene første gang, og bildene du tar synkroniseres både med iPad, Mac og Windows. I tillegg kan du låse eller slette telefonen fra et webgrensesnitt.»

  Så, som du ser er den for øyeblikket en av top 2 smarttelefoner på markedet, Samsung har tatt innpå men totalpakken er det ingen som er i nærheten av. Å bruke så mye penger på denne telefonen kan derfor lett forklares, uten å ty til «apple fanboy» uttrykket.

 3. @Jensen :»Så, som du ser er den for øyeblikket en av top 2 smarttelefoner på markedet, Samsung har tatt innpå men totalpakken er det ingen som er i nærheten av. Å bruke så mye penger på denne telefonen kan derfor lett forklares, uten å ty til “apple fanboy” uttrykket.»

  Det blir vel LITT feil å si at Samsung «har tatt innpå» når Galaxy S2 har vært på markedet et halvt år allerede, i lanseringsøyeblikket til 4s.
  Den har bedre prosessor, bedre batteri, større skjerm, flere muligheter til å tilpasse, frihet og muligheter i bruk som iPhone eiere bare kan drømme om, synkronisering er på ingen måter vanskelig når man har satt den opp etter egne ønsker, ++++
  De har Siri KUN på 4S, vi har 7 forskjellige programmer som gjør det samme og mer.. (ene av dem laget på kun 8timer!!)
  iPhone har i dette tilfellet NESTEN tatt Samsung igjen, uten noen forsprang i det hele tatt..
  Eller jo, grafikkbrikken er kjappere i noen benchmarks. Men sammenlign med Galaxy S2 med Nvidia Tegra chippen( modell I9103 istedenfor den vanlige I9100) så er det laaangt dårligere i iPhone 4s..
  And the list goes on and on.. 🙂

 4. Sorry, den nevnte S2 med bedre grafikk har nå fått eget navn.. Galaxy R..
  Men likevel.. Samsung sin teknologi har allerede avansert langt forbi Apples kjære nykomling.. 🙂

 5. Iphone:
  Raskere på nett
  Bedre kamera
  Bedre mp3 avspiller og høyttaler
  iCloud og en pakke rundt som er mye bedre enn Samsung
  Siri (android sine versjoner er dårlige, kanskje nexus har bedre men foreløbig kan det ikke sammenlignes, de 7 programmene er rubbish)

  Angående skjerm er det ikke noe som går positivt verken for Samsung eller Iphone, de er forskjellige størrelser. Personlig syns jeg begge har et forbedringspotensiale på størrelse, Samsung litt stor og Iphone litt lettere. Men dette er individuelt. Samme som Samsung sin brettversjon versus Ipad, to helt forskjellige skjermstørrelser. Da snakker jeg altså om den originale brettversjonen til Samsung, den lille.

  Det blir faktisk ikke feil å si at Samsung har tatt innpå, men det kommer vel anpå hvilken vinkling man har. Angående suksess i markedet har de tatt innpå. Det var det jeg mente. Telefonmessig er IOS og android to forskjellige produkter.

  Flere muligheter til å tilpasse? Tja det stemmer, men da kommer igjen kommentaren om at android er for komplisert for enkelte. Dette er individuelt. Det handler om å treffe markedet selskapet er ute etter men jeg er enig i at Iphone kunne trengt en liten oppgradering av hjem skjermen.

  Frihet til bruk….de har også en haug av apps som er regelrett søppel i og med at det er null kontroll. Virus er det mye mer av, samme med problemer med forskjellige apps.

  Hvis du mener Samsung er vesentlig bedre enn Iphone er du på villspor, de er begge close og hvilken vei de vipper handler om dine behov. Samsung sin funskjonalitet er ikke i like bra for eksempel.

 6. Iphone:
  1: Raskere på nett
  2: Bedre kamera
  3: Bedre mp3 avspiller og høyttaler
  4: iCloud og en pakke rundt som er mye bedre enn Samsung
  5: Siri (android sine versjoner er dårlige, kanskje nexus har bedre men foreløbig kan det ikke sammenlignes, de 7 programmene er rubbish)

  1: iPhone later som om den er kjappere til å laste ned ting, den er egentlig bare satt opp til å laste inn det meste først, for så å jobbe videre mens den later som at det er klart.
  Se denne: http://www.youtube.com/watch?v=yAJOa8hc3XU

  2: Man kan diskuttere hva bedre vil si.. iPhone sitt kamera vil gjøre mere automatisk med bildet. Samsung sin har derimot muligheter til å stille inn alt mulig selv og forbedre/manipulere resultatet nesten som med et godt digitalkamera.
  Det finnes i tilleg masse programmer til SGS2 som forbedrer både kvaliteten, effektene,etc,etc..

  3: På hvilken måte er mp3 avspilleren bedre? Design? Da kan man velge og vrake hos Samsung, mellom forskjellige. Musikken har samme kvaliteten på alle. Den støtter også langt flere videoformater.
  iPhone har bedre høyttalere innebygd, men hvor mange bruker den til å spille kvalitetsmusikk? Man kobler telefonen heller til et ordentlig anlegg hjemme eller i bilen.
  Android fordelen er at man ikke er låst til iTunes og dermed kan man gjøre hva man vil med egne filer.

  4: iCloud er bare fancy navn på auto synkronisering. Kanskje mere ferdig satt opp rett fra boksen hos Apple, men det er også med på å låse brukeren. «Vi setter det opp for deg, på vår måte.»
  Man får samme funksjoner hos andre produsenter, man bruker bare litt mer tid i starten på oppsett.

  5: Siri er super og Iris,Vlingo,Voice Actions,etc,etc er rubbish fordi?? Vlingo alene gjør mange ting Siri ikke engang klarer.
  Siri har mange feil og mangler og er i høyeste grad work-in-progress også!

  Om hvem som tar innpå.. Vi snakket nok litt forbi hverandre ja. Jeg tenkte på produktet, ikke markedsandelen. På det norske markedet er det Android som tar innpå, men globalt er Android klart størst.

  Brukervennligheten er en subjektiv ting. Jeg finner det litt forvirende å lese (ikke bare fra deg) at man kjøper og snakker om smarttelefoner og muligheter, for så å konkludere med at man ikke trenger alle funksjonene. vil heller ha det enkelt enn funksjonelt.
  Etter min mening burde man holdt seg til enklere telefoner dersom man vil ha det enkelt.
  Smarttelefoner er for de som kan og vil bruke det.

  Med enkelhet kommer begrensninger. Jeg vil heller bruke tid i starten og tilpasse telefonen til meg og mine ønsker, enn å tilpasse meg til en telefon som kanskje er enkel,men også tvangsstyrt.

  Sist men ikke minst, ett uheldig slag mot kanten og glasset på den knuser. SGS2 er laaangt mer hardfør.. Viktig i daglig bruk.

  Jeg har hatt iPhone og jeg er ikke imot den.. Misforstå meg rett..
  Saken her handlet om den tilbyr nok til å være flere tusen dyrere enn andre..(tatt i betraktning at min sgs2 har 16GB innebygd + 32GBminnekort så den er mellom 32 og 64gb utgaven av iPhone 4s)

  Etter min mening: nei.. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.