Israel vs Iran- krigenes krig?

 

Kan Mahmoud Ahmadinejad være i stand til å framstille Atomvåpen i Iran? Foto: Nettavisen.no

Hvis en av verdens farligste menn får produsert, og muligheten til å ta i bruk atomvåpen bør verden ha sine øyne på Irans president Mahmoud Ahmadinejad hele tiden. Iran med presidenten i spissen,  har tidligere sagt at de skal feie Israel av kartet.

Konflikten er alvorligere enn noen gang, og  det internasjonale Atomenergibyrået IAEA mener å ha funnet en rekke indikasjoner på at Iran har forsøkt å utvikle atomvåpen. Noen av virksomhetene pågår muligens fortsatt, ifølge rapporten som ble nylig kjent.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7SRX9WyjgGw&feature=related[/youtube]

– Israel ber verdenssamfunnet om å hindre at Iran får atomvåpen.  Det som er viktig med rapporten, er at verdenssamfunnet må få til en stans i Irans jakt på atomvåpen, som truer freden i verden og i Midtøsten, het det i en uttalelse fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor for kort tid siden.

USA kommer ikke til å gå inn i denne konflikten før de blir tvunget til å hjelpe sine venner i Israel. Russland på sin side har hele tiden hatt et godt øye til Iran.

Russlands viseutenriksminister Gennadij Gatilov er blitt sitert på at vår nabo i øst ikke finner seg i sanksjoner mot Iran, da dette blir sett på som instrument for regimeskifte.

Midtøsten er ikke det samme uten konflikter, slik har  det vært bestandig. Israel har hatt mer enn nok med konflikten med Palestina og Vestbreddens bosettinger.

Iran på sin side har så vidt begynt å komme seg på fote etter en lang konflikt med tidligere diktator Saddam Hussein og Irak.

– Nå er det en konflikt man ser i emning som kan bli langt verre enn noen ønsker å spå om. Iran er et land med mye teknologi, og hvis det er hold i rapporten om at det er i ferd med å framstilles atomvåpen bak verdenssamfunnets rygg er det alene meget alvorlig.

Hvem skal klare å få disse hatefulle lederne Netanyahu og Ahmadinejad  til forhandlingsbordet?

Jeg har vanskelig for å se det for meg ennå dessverre.

Vargas

Kilde

In English

NRK.no

2 thoughts on “Israel vs Iran- krigenes krig?

 1. Oioioi hvor skal vi begynne der? USA hadde sikre kilder at Saddam og hans irak hadde alt de trengt til å produsere atomvåpen. Men etter st kruttrøken hadde lagt seg, fant de ingen ting. Bare olje og skadde barn og kvinner.

  Men hvem som skal få de to Med GW.Bush syndrom på tale om en fred må vel nesten bli lille Norge. I blander oss borti alt det det er av uro blant sinte stater. Men når d blir bråk, nei da stikker vi av og ruter oljepengene våres….makan….
  Nei, JEG har ikke noe tru på stormannsgale presidenter. De bare kompenserer for kvinners sexuelle frigjøring ;))

  Hilsen G

  1. Ja du har et poeng. Presidenter skal vel ikke ha all makt heller, men ser man på USA så er det jo tilfelle. Denne Ahmadinejad tror jeg kan finne på litt av hvert, ikke det at Benjamin er Guds beste barn heller. Hvis det smeller her G, så går det til helvete med det meste. Så vi får bare håpe på at det finnes fredelige løsninger.

   Takk for at du deler dine tanker på denne bloggen-

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.