Julebordsesongen er i gang for fullt

Julebord er en norsk tradisjon vi liker å holde i hevd. Noen liker å gå på julebord så ofte som mulig og har dette som årets absolutte høydepunkt. Andre gjør hva som helst for å slippe å pynte seg, gå på fest sammen med de samme folkene man jobber med hver eneste arbeidsdag året gjennom, for så å stå i lang og kald taxikø midt på natten. 

De aller fleste bedrifter med litt respekt for sine ansatte tilbyr en eller annet form for juletilstelning.

Beløpet kan komme opp i betydelige summer om det er mange ansatte. Det er heller ikke helt uvanlig at også de respektive blir bedt med på julebordet.

Ofte er det dessverre forbundet en del fyll og bråk med norske tradisjonsrike julebord.

Det er også en tradisjon å stille sjefen til veggs, han eller hun bør få vite ALT hva som har bygd seg opp av sladder, hvem som har et hemmelig forhold til hvem på arbeidsplassen, og ikke minst mange av de ansattes store personlige problemer.

En sjef er en sjef på godt og vondt, og det er noe en sjef må gjennom. Når alkoholen går inn kommer sannheten fram, den er det mange som vil dele med fler.

Det er blitt en tradisjon for noen bedrifter å droppe julebordet, og heller gi den samme summen som den kostnad julebordet ville blitt. Til en lokal forening eller andre som trenger penger i en vanskelig tid.

– De fleste større byer har et «Åpent Hus», et samlingssted for uteliggere, narkomane og andre vanskeligstilte mennesker som har lite eller ingenting. De som arrangerer middager og innsamlinger for de svakeste, trenger all den støtte de kan få. Derfor er det flott at mellomstore og større bedrifter kan gi en hjelpende hånd.

Vi andre som har både penger, mat og jobb fester nok gjennom et helt år, og kan avse julebordets verdi til de som trenger det mer enn oss.

Er du enig eller mener du at årets julebord er en viktig sosial «happening» som bør holdes i hevd?

Noen bedrifter sliter økonomisk, de har kanskje permittert eller måtte sagt opp deler av staben, da passer det dårlig med julebord til mange tusen kroner for de ansatte som er igjen i bedriften, etter min mening.

En fest bør være innenfor de rammer som er satt av ledelsen i bedriften, at julebordet blir avlyst eller «gitt bort» tyder på en ledelse som gjør jobben sin og tar kloke og riktige valg.

 

Vargas

2 thoughts on “Julebordsesongen er i gang for fullt

 1. julebord er en vanskelig ting å mene noe om, for uansett hva du sier så gjør du noen forbanna… samme som røyking, halloween, fedme og utlendinger egentlig… men jeg om det….
  derfor vil jeg bare si følgende; jeg baserer mitt svar på hva JEG har opplevd når det kommer til julebord som jeg har deltatt på…

  jeg arbeider på en ganske liten bedrift, så det er ikke SÅ dyrt å ta oss ut på et julebord. slik det har vært de siste 2 årene så har vi hatt på finstasen og spist en finere middag og dessert på en restaurant (som har priser som jeg personlig aldri kunne betalt). og all drikke er inkludert i prisen. det er bare vi ansatte, så alle våre partnere sitter hjemme…

  kvelden blir gjerne brukt til en rask oppsumering av året, fra både øverste sjef og noen av oss andre kan også gjerne dele noen ord også… vi småprater og ler sammen, forteller flirende om da noen gjorde gjorde en mindre tabbe og var redd for irettesettelse, eller da noen ble skremt på jobb…
  vi er ikke slik at det er bare rosenrødt på jobb, men vi legger uenigheter tilside på denne dagen, og koser oss i lag. noen blir jo gjerne litt for full, men ikke til ‘danse oppå bordet og brøle sjefen er en dust’ punktet…

  kan også legge til at vi har en sommerfest som er litt mindre høytidlig, men fremdeles jobben som spanderer på oss…

  hadde det ikke vært for dette julebordet og den sommerfesten så hadde jeg aldri kommet meg ut på byen eller på restaurant, faktisk ikke kommet meg ut å drikke i det hele tatt. det tillater faktisk ikke min økonomi som alenemamma meg…
  så å ta de pengene for julebordet og gi til de mer trengende… ikke at jeg ville lidd uten to fester i året, men jeg er såpass egoistisk at de to gangene i året jeg får ha på meg fine klær og gå ut vil jeg beholde…
  for ja, jeg har penger til mat ellers, vel i hvertfall nok til at barna mine får ett sunt kosthold, jeg selv er så som så. MEN jeg har behov for å ha noen timer hvor jeg er mer enn ‘bare’ mamma, og når det blir da kanskje 12 timer på 1 år så er jeg gjerrig på dem…

  1. Hei Cecilie

   Takk for din ærlige mening. Det er nok mange andre som tenker på samme måte og aller helst ønsker å ha julebordet fordi det er den eneste gangen i året de har sjanse til å komme seg på byen.

   Tusen takk for lang og fin kommentar Cecilie.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.