Kåte politikere et voksende problem

 

Det hadde tatt seg ut at Jens og Jonas hadde sprunget rundt halvnaken i korridorene på Stortinget for å fått seg et nummer med Erna, Siv og Halvorsen-

Vel, det er vel ikke det største problemet hos politikerne på løvebakken, og norsk politikk er heldigvis forskånet for den slags. Men i Europa forøvrig så er det et voksende problem dessverre.

IMF-toppsjef Dominique Strauss-Kahn ble lørdag arrestert og siktet for voldtektsforsøk, frihetsberøvelse og seksuelt overgrep mot en hotellansatt i New York.

Strauss-Kahn risikerer å få inntil 26 års fengselsstraff hvis han blir dømt ut fra denne siktelsen, melder Le Point.

 

Dominique Strauss-Kahn (61) Foto: dailynews.com

Fakta:

Det internasjonale pengefondet (IMF)

IMF (International Monetary Fund) jobber for å fremme internasjonalt pengesamarbeid, ordnede valutaforhold, stabil økonomisk vekst, høy sysselsetting og for å gi finansiell bistand til fattige land.

Organisasjonen har 185 medlemsland.

IMF ble grunnlagt samtidig med Verdensbanken i 1945

 

– Dette er altså ikke hvem- som- helst.  Strauss- Kahn er en meget mektig mann. Det vil si han var det. Som øverste sjef for det internasjonale pengefondet så hadde han makt og innflytelse langt inn i president palasset i Paris, og det hadde fram til denne politiske katastrofen inntraff, vært Strauss- Kahns overordnede mål, å bli president i Frankrike.

– Den drømmen er selvsagt lagt i grus nå. Enda de franske presidenter har for vane og lage overskrifter med samme tema som Strauss- Kahn har gjort nå. Franske menn er kjent for sitt temperament og virilitet, men det er kan være smart å tenke med riktig hode når man har en så framtredende stilling, og en så viktig politisk posisjon.

Voldtektsforsøk er uansett svært lite lurt-

Den 32 år gamle kvinnen som beskylder Strauss-Kahn for å ha forgrepet seg på henne, jobber som stuepike på luksushotellet Sofitel i New York.

Hun har forklart at hun befant seg i IMF-sjefens suite da han plutselig kom naken ut fra badet.

– Han tvang henne til å utføre en seksuell handling på ham, sier en talsmann for politiet til nyhetsbyrået AFP.

IMF har fått en kraftig ripe i lakken som det vil ta tid å reparere, og denne fadesen kom på det verst tenkelige tidspunkt fordi det rammer land i økonomisk krise, og de er det mange av.

Hellas er på stupet av konkurs, og Strauss- Kahn han vært en av de viktigste støttespillerne til den tidligere så stolte nasjon som nå er i alvorlig problemer. Regjeringen i Hellas har derfor fått muligheten til nødlån fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) på 110 milliarder euro (nesten 900 mrd. kr) over tre år.

Strauss-Kahn har vært sett på som en støttespiller for grekerne, og en sterk pådriver for at EU og IMF skal hjelpe landet gjennom krisen. IMF-sjefen har også vært ansett som en venn av Hellas’ statsminister George Papandreou, som han har gitt mye støtte i det siste årets reformarbeid.

Kåte politikere burde selvsagt fått hjelp lenge før de kommer på tanken på å forgripe seg på uskyldige hotell ansatte.

Men det er ikke så lett å forutsi hvem som skal være den potensielle overgriperen når mektige menn som Strauss- Kahn er i stand til det. Man kan sammenligne dette med at det var den norske finansminister, Sigbjørn Johnsen ble arrestert for overfall. Ikke særlig sannsynlig selvsagt.

Men det var det vel heller ikke at en tidligere fransk finansminister skulle bli heller…

 


Vargas

 

Kilde


http://www.aftenposten.no/okonomi/utland/article4122334.ece


11 thoughts on “Kåte politikere et voksende problem

 1. Han kjemper desperat nå, gitt. Plutselig har han spist lunsj med datteren. Da bør det være vitner, video,kvitteringer med klokkeslett. For politiet mener visst noe annet der og har funnet beviser på ditt og datt. Jeg skal ikke mene noe bastant ennå om skyld/ikke skyld..er grei sånn 🙂 Venter og ser hva som skjer.

  1. Enig, man må vente å se til det foreligger bevis. Men NYPD har andre ting å gjøre enn å arrestere uskyldige politikere, så jeg er rimelig sikker på at den tidligere finansministeren har mer enn en ugle i mosen, og det har jo gjennom det siste døgnet kommet flere flotte blondiner med lite flatterende omtaler av Strauss- Hahn.

   Takk for din kommentar-

   Vargas

 2. «og norsk politikk er heldigvis forskånet for den slags.»

  Hehe… Trond Birkedal… Terje Søviknes… og sikkert noen
  flere som vi ikke er kommet i avisene enda.

  1. Det var det jeg prøvde å si i mitt innlegg- Diddi

   Det er garantert langt flere slike saker om ikke i Norge så er det politikere som ikke vet sikkert eget beste mht lovverket de seg sitter og lager-

   Politikere er bare mennesker, men det er direkte flaut nå så mange blir tatt for overgrep, skatte unndragelse og annet som ikke tåler dagens lys. Vi hører til stadighet om politikere som må trekke seg pga at de har svin på skogen i en eller annen grad-

   Takk for ditt bidrag-

   Vargas

 3. Ja, en «vi» for mye der, gitt. Forøvrig håper jeg Høyre snart kan
  skilte med noen skikkelige orgier med bisarre tilsnitt. Folk i Ap
  tror jeg ikke har kjønnsdrift overhodet, de må være roboter.

 4. Dette er åpenbart en svertekampanje, utført av noen som vil ha han uskikket som presidentkandidat..Det er enkelt gjort egentlig, når Strauss Khan sjekket ut så smatt en dobbeltgjenger inn på hotellrommet hans, kledde seg naken og ventet på stuepiken.. Og vips så var han ferdig som politiker
  Er det noe mere dere lurer på så bare spør proffesor Drøvel

  1. Jaja- alt er jo mulig, men dette tror du vel ikke på selv engang?:)

   Mr Strauss- Kahn har nok vært ute med kølla for ofte uten å spørre først, kanskje det er på den måten man blir president i Frankrike?

   Vargas

 5. Nei jeg tror såklart ikke det 🙂 men hadde egentlig ikke blitt veldig overasket hvis det hadde skjedd omtrent slik heller..
  Vi får se om han klarer å fremskaffe alibi som holder, intill da tror jeg han er skyldig, og han har jo som du sier vært ute med kølla før hehe

 6. Og så heter det selvfølgelig at det var frivillig…

  Dette er ikke typisk for politikere, men hos maktmennesker.. De «grå mus» forties på arbeidsplasser og større organisasjoner, og lider en vanskelig skjebne der de må møte disse menneskene hver dag uten å kunne fortelle andre, med hensyn til egen familie eller for å være redd for å miste jobben….

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.