Er det menneskelig å hisse seg kraftig opp, og vise følelser og engasjement? Eller er det amatørmessig av en høytlønnet minister å “miste hode” som Liv Signe Navarsete gjorde da hun ble stilt til veggs av en velger i Sogn og Fjordane 6. april?

Navarsete er leder for et politisk parti, og bør tåle hardt arbeidspress og mye kritikk. Og det fikk hun etter møte i Operahuset i Nordfjordeid. Lokalbefolkningen frykter at fødestuen deres legges ned, og det er saken kjerne i “bråket”.

Kritikken fikk Navarsete til å se rødt, og skjelle ut sykehusforkjemperen for åpne tv-kameraer.
Min mening er allikevel at det er riktig å kunne vise følelser. Jeg er ikke en velger i den gaten, og SP, SV og AP har hatt et “annus horribilis” flere år på rad, og for de fleste er det jo en gåte at denne tre -parti regjeringen sitter med makten fortsatt. Det sier det meste om de som sitter i opposisjon…

– Jeg har ikke så mye til over for noen av de politiske partiprogrammene, men jeg må innrømme at vi må tåle og se at en politiker sier rett ut det man mener. Har man glemt debattene med Gro og Kåre? Der var det temperatur der. Kåre terget Gro til hun var på gråten, og han visste godt at Gro var en hissig propp. Og det utnyttet Kåre Willoch, til fulle.

“Landsmoderen” Gro Harlem Brundtland har en gang sagt til sin partisekretær at han så ut som en loff i trynet, da hun måtte ha tak i lege, men partisekretæren bare fikk tak i en veterinær…

Dette er faktisk helt sant!

En politiker skal være grå og trist og si de riktige tingen til riktig tid, på riktig sted til riktige personer. Også kalt journalister. Men en god politiker skal ha karisma, humør og gnist, og gjerne litt temperament.

– De er det dessverre så alt for få av i Norge. Jens sier det samme hele tiden i akkurat samme stemmeleie, og han ser nesten likedan ut for hver gang han er på TV også. Torbjørn Jagland, vår tidligere Statsminister. Hadde ikke tatt med meg han til syden for å være helt ærlig, finnes det tørrere tørrpinne?

Min mening er at politikere  gjør en slett jobb, men de må få være mennesker på lik linje med oss andre. De har et stort ansvar så de kan ikke begynne å sloss som man kan se flere andre steder, verden over, men de må få lov til å blåse ut når presset blir for stort.

Dessuten så har hun beklaget det hele så da bør den saken legges dø. Men jeg synes det var tøft gjort!

Stå på, Liv Signe

Vargas

Pin It on Pinterest