Kommune og fylkestingsvalg 2011

Valgdagen for kommunestyre- og fylkestingsvalget 2011 er mandag 12. september 2011.

Men du kan allerede nå forehåndsstemme på Internett, og valglokalene er åpne søndag 11. september i noen kommuner.

* På valgdagen 12. september kan du stemme i den kommunen du er manntallsført, det vil si den kommunen du var registrert i folkeregisteret som bosatt pr. 30. juni i valgåret.

* Valgloven sier at en velger som er ukjent for stemmemottaker skal legitimere seg. Ta derfor med legitimasjon når du skal stemme, det er ikke nok å oppgi navn og fødselsdato.

* Alle velgere får tilsendt valgkort fra sin kommune. På valgkortet finner du informasjon om åpningstid og hvilket valglokale du skal bruke på valgdagen. Du trenger ikke valgkortet for å stemme, men det går raskere for deg å stemme dersom du tar det med.

* Stemmeseddelen avgjør hvilket parti eller gruppe du stemmer på. Hvis du vil være med på å påvirke hvem av kandidatene som blir valgt inn for partiet eller gruppen, må du endre på stemmeseddelen.

Bruker du stemmeretten din så er du med på å forme samfunnet slik du vil ha det.

– Du vil kanskje si at du ikke er interessert i politikk, så av den grunn velger du ikke å stemme. I din kommune er det politiske partier som bestemmer det aller meste av alt man foretar seg i et demokratisk samfunn. Også i din by eller tettsted er det dine lokale politikere som bestemmer.

– Om du har barnehageplass, om bussene går hver time eller en gang om dagen, om det er kinotilbud, eller det mangler tilbud til barn og unge i din by og kommune. Alt dette kan du og din politiske stemme være med på å påvirke, hvis du bruker ditt valgkort som du har fått eller får i posten de nærmeste dagene.

Det er mye å tenke på når du skal stemme i et valg. Og det er viktig å bestemme seg. Du synes kanskje ikke at du vet nok om hva de ulike partiene står for? Eller kanskje du ikke synes politikerne snakker om saker du er opptatt av? Kanskje synes du det er vanskelig å finne ut av hvilket parti du skal stemme på?

 Akkurat slik er det nok for veldig mange, men du har god tid og kan få masse info gjennom hvert enkelt partis valgprogram. Og du vil få masse info gjennom å følge med på politiske debatter i radio, TV og på «stands» rundt om kring i din kommune.

– Siden politikerne må prioritere, så er det lurt at også du gjør det. Tenk igjennom hva som er viktig for deg og hva som ikke er så viktig. Kanskje har du et par saker som du bryr deg ekstra mye om? Da er det lurt å spørre politikere fra de ulike partiene om hva de synes i de sakene du er mest opptatt av. Finn ut hvilket parti som gir de mest fornuftige svarene på dine spørsmål.

Uansett hva du ender opp med, eller er i sterk tvil helt fram til valgdagen. BRUK STEMMERETTEN DIN!

Godt valg.

Vargas

Kilde

http://www.stem1209.no/hva-skal-jeg-stemme

12 thoughts on “Kommune og fylkestingsvalg 2011

 1. Selvfølgelig må vi stemme. De som ikke har avgitt stemme kan ikke tillate seg å klage om politikerene gjør noe vedkommende missliker. Har man stemt, kan man si fra og heve sin stemme om noe føles uriktig.

  Aaron

  1. Nettopp! Det er derfor alle bør stemme, og jo flere som stemmer jo riktigere blir bilde av det politiske Norge og det demokratiet de fleste ønsker at vi skal ha landet vårt.

   Takk for at du leser denne bloggen og kommenterer Aaron.

   Vargas

 2. Jeg skal selvfølgelig stemme! Men som du skriver; Det kan være lurt å finne noen punkter man virkelig synes er viktige, og deretter finne ut hvilket parti som kommer nærmest opp til det du selv prioriterer. Jeg har litt jobb foran meg. Skal sette meg bedre inn i enkelte ting. 🙂

  Bloggen din har blitt kjempeflott! Ryddig og grei. Ikke mye dill-dall her. Veldig «mandig».;) Synes kaaaaansje at skriften i hovedinnleggene kunne vært hakket lysere, men den er helt grei slik den er også. Grattis! Du har gjort en god jobb! 😀

  1. Det er smart å sette seg inn i hvilket parti man synes gjør det beste for seg selv og sine nærmeste. Det kan være individuelt fra familie til familie det.

   Takk for det- Men hva mener du med «skriften i hovedinnleggene», mener du «headeren» Eller tenker du på sidemenyen? Fargene er helt bevist Old Gold og Black. (Oransje og sort) Det er farvene til min favorittklubb WOLVES;) Navnet vargas er også av samme grunn. Det er synonymt med ulver. Og tallet 12 er fordi publikum, fansen derav også jeg blir ofte kalt «den tolvte mann) Gei it;?

   Jeg er veldig fornøyd med den nye profilen, stilen og utseendet!

   Takk for at jeg får kommentarer fra deg, og at du leser denne bloggen.

   Vargas

 3. Bare hyggelig det. Har akkurat fått opp øynene for å lese blogger. Puslet litt med min egen i fellesferien, men tror ikke det er mange som har sett den enda.

  Vennlig hilsen Aaron

  1. Jeg synes du har en bra blogg jeg. Og det er gøy å se at det er flere menn som blogger. Vi drukner formelig av rosa bloggere, interiør og mote bloggere.

   Stå på Aaron!

   Og takk for at du leser denne bloggen

   Vargas

 4. Tusen takk. Det var en tankekombinasjon av hendelsene 22/7, og om hvordan vi er overfor hverandre generelt. Ting jeg har tenkt på. Skriver mer når jeg får det over meg – enten glede eller bekymring.

  Vi trenger litt seriøsitet opp i alt det rosa ja.

  Aaron

 5. Jeg mener den skriftfargen du ser når du leser det jeg feks skrev nå. Den er grå. Mulig den kunne vært en aaanelse lysere, det var det jeg mente. Ellers liker jeg fargekombinasjonene du ellers har – svart og oransje. 🙂

  1. Ja, den er muligens litt mørk, men jeg har fagfolk som er presset på tid, som gjør dette for meg, så jeg er litt redd for å klage på det- Jeg er stort sett fornøyd. Men det er ikke sikkert den blir like «vakker» når det kommer svære annonser rundt hele bloggen…

   Men det er en del av bloggen- å ha annonser. Det var minst like ille før vil kanskje noen si:):)

 6. Jeg tror muligens Kristine mente teksten her og i innleggene? At den kunne vært hvitere. Men jeg syns den er bra, alt henger sammen.

  Jeg er en av de som IKKE stemmer, fordi jeg finner ikke noe parti som har en politikk jeg kan stå for. Inntil da….

  1. Jeg synes teksten er godt synlig jeg, så den får være som den er.

   Du bør finne deg et parti som passer for deg og dine Ege. Din kommune har sikkert et parti som passer bra til hvordan dine behov er. Det finner du ut føre 12. september.

   Hyggelig at du finner deg til rette på min nye blogg:)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.